HABERLOBİ’DEN MEKTUP VAR

Haberlobi’den biraz haber verelim. Kendimizden. Ortalarda dolananlar ne kadar doğru yolda olduğumuzun göstergesi. ‘Patronsuz’ kendi yağımızla habercilik tecrübelerimizle Haberlobi’yi oluşturduk. Ne bir sermayeye boyun eğdik ne de bir gücün odağında hareket ettik. Objektif haberciliğimize, halkı aydınlatma görevimize devam ediyoruz. Tasarımlarımız, haber içeriklerimizle, dolu dolu yayıncılık anlayışımızla birilerinin canını acayip sıktık ki, arkadan iş çevirmekten tutunda dedikodu üretmeye kadar her türlü şeye başvurup, akıllarınca ön kesmeye çalışıyorlar!

Öyle ki sosyal medyada haberlerimizi paylaşanlara bile laf çakma, takılma, caydırma gibi çocukça hareketler yapıyorlar. 

Ama bu baskı tutmaz!.. Tutmayacak!

Haberlobi ekibi ilk günki gibi aynı hırsla aynı şevkle yoluna devam edecek. 

Bu böyle bilinsin! Şu anda bölgesel anlamda ilk 4 sıraya kısa zamanda tırmanan Haberlobi, ülke gündemine farklı bakış açısıyla değerine değer katıyor. Bu vesiyleyle başarılı ekipimizi; yazar kadromuzu kutluyoruz. Yeni tarzıyla habercilik anlayışıyla her kesimin sesi olmayı, toplumun her kademesinin sözücüsü olmayı sürdürecek. 

BİR AYDIN GÜNDOĞDU GİTTİ BİR AYDIN GÜNDOĞDU GELDİ

AK Parti Trabzon kulislerine epey zamandır göz atmamıştık. Kimler ne diyor, neler konuşuluyor. Şöyle bir dalalım, iki telefon görüşmesi yapalım dedik. Hay yapmaz olaydık! Kazan kaynıyor. Fokur fokur.  Gündemin ilk sıralarına kadar bir isim çıktı. Bu isim Trabzon İl Başkan Yardımcısı Ali Haydar Baş.

Aynı zamanda Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası’nın 31. Komite Meclis Üyesi’dir. Ticaret ve Sanayi Odası’nın Nisan ayı meclis toplantısında yaptığı konuşması epey tartışılıyor.

Akaryakıt istasyonu bulunan Baş, esnafların, akaryakıt sektörünün büyük sıkıntı çektiklerini dile getirdi. Hatta dediki; “2 yıllık ciroları ipotek altında..” Daha fazla şeyler söyledi de biz şimdi neler konuşulduğuna siyasi anlamdaki değerlendirmelere bakalım.

Bir kesime göre sektörlerin sesi oldu.. Çok da iyi yaptı. Dile getirdi. Ama AK Parti İl Başkan Yardımcısı sıfatı olduğundan, makamı olduğundan diğer bir kesime göre, “Bu konuşmaları yapacağı makamda değil. İcraat makamında! Partimizin Genel Başkanı Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan’a söylesin bunları. Bir şeyler yapsınlar! AK Parti’nin koltuğunda oturup ağlayamazsın, isyan edemezsin…” dediler.

Hatta bir eski yönetici onu, “Aydın Gündoğdu’ya benzetti.” Ve dediki; “Bir Aydın Gündoğdu gitti, bir Aydın Gündoğdu geldi” Neden böyle dediniz diye sorduğumuzda, “O da böyle AK Parti koltuğunda iktidar koltuğunda otururken zaman zaman isyan eden çıkışları olurdu. E buyur yap, çöz bu sorunları çözmen lazım o koltukta otuyorsan” dediğimizde, sesi çıkmazdı.

İşte Ali Haydar Baş, böylece bir anda zirveye oturdu. Bu tartışma devam ederken AK Parti Trabzon İl Başkanı Sezgin Mumcu konusuna gelip, bir AK Partili’ye sorduk. O da dediki; “Sezgin Mumcu bundan zarar görür” Biz de şöyle cevap verdik,”Neden görsün, demekki çok sesliliği seviyor, demokrasiye inanıyor, yönetiminde herkes fikrini kolayca söyleyebiliyor..”

Olağan karşıladık... Öyle mi acaba diye yakında bir yoklama daha çekeriz.

BAŞKAN YÜCE DİVAN HATIRLATMASI YAPTI

İYİ Parti Trabzon İl Başkanı Azmi Kuvvetli, isim vermeden Ticaret Bakanlığından el çektirilen Ruhsar Pekcan’ı hedef aldı. “Bir Bakanınızı Yüce divana göndermek için başka ne yapması gerekir?” diye sordu.  İYİ Parti’de il başkanı hasta falan diye konuşuluyor lakin gündemi takip edip, sosyal medyasından sıcak yorumlar aktarıyor.

Bu arada İYİ Parti İl Başkanı Azmi Kuvvetli’nin gündemi bu kadar sıcak takip edip yorumlar yapması kadar kendi parti içerisinden gelen eleştirilere de kapalı olması dikkat çekiyor. En son partiden istifa eden meclis üyesi Davut Çakıroğlu’nun hedefindeydi. Ciddi ağı eleştiriler getirdi kendisine ve bunu isim vererek yaptı. Bunlara cevap vermeyeceği öğrenildi.

İYİ Parti kulislerinde İYİ Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs’ün tavrı da parti içinde hala eleştiri alıyor. Bakalım basın toplantısı düzenleyip her soruyu alır mı sayın vekil.. Hüseyin Örs parti içi meseleleri basın önünde konuşmayı sevmiyor. Kendince haklı olabilir lakin, bazı konular artık kamuoyunda partiye zarar vermeye başladı. Bunlara açıklık getirmesi gerekir diye düşündük. Pandemi, kapanma süreci bitince belkide her soruyu kabul edecektir. 

HERKES ÖFKESİNİ SİNİRİNİ TOPRAĞA GÖMDÜ

Trabzonspor Kulübü’nde geçmiş dönemlerde yaşananlar olmadı. Hatırlayın yönetim arasında çıkanlar basına servis edilirdi, istifalar cepte gezerdi, o na ne dedi, bu buna ne dedi, kim yönetimde ses kaydı aldıya kadar bir sürü şey olurdu. Abdulkadir Parmak krizi bir şekilde atlatıldı. Şimdi herkes Trabzonspor için kenetlendi. Hırsı, siniri, öfkesi olan şu anda toprağa gömdü. Bekletiyor.  Şimdi ligin sonu hayırlısıyla getirilecek, kongre sürecine girildiğinde kim hangi tarafı tercih edecek bakılacak. Böyle sağ duyulu olunması Trabzonspor adına olumlu bir gelişmedir. 

DÜN 1 MAYIS OLAYLARI NASIL BAŞLADI NASIL BİTTİ

Trabzon İl Emniyet Müdürü Metin Alper, dün tam ‘her şey yolunda’, tam ‘her şey güzel’ diyorken, 1 Mayıs kutlaması yapmak izinsiz yürüyüş yapmak isteyenlerle karşılaştı. Trabzon 2 Nolu Beşirli Mahallesi'nde 12 kişilik grup, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nü izinsiz bir şekilde kutlamak istedi. Prof. İhsan Koz İlkokulu önünde toplandılar. Gösteri yapmak isteyen KTÜ Öğrenci Kolektifi ve Halkevleri üyelerine müdahale emri verildi.

Polis de müdahale etti. Çok sert bir müdahale oldu ama.. Yaralananlar falan oldu.  CHP buna tepki gösterdi, “100 kişi 9 gece saldırdınız” dedi. Sert müdahelenin görüntülerinin sosyal medyada yansımalarına baktık, binlerce yorum almış.  Keşke böyle olmasaydı. İki tarafta sağ duyulu yaklaşıp, bitirseydiler. Ama olmadı. Gözaltına alınan 12 kişiye ‘Polise mukavemet’ ve ‘izinsiz gösteri’ yapmaktan adli işlem yapıldı ve serbest bırakıldılar. Koronavirüs tedbirleri kapsamında uygulanan sokağa çıkma kısıtlamasına uymamaktan kişi başı 3 Bin 150 TL olmak üzere 37 Bin 800 TL ceza kesildiği öğrenildi.