TRABZON’DA BİR SU MESELESİ VE YANSIMASI

BBP Trabzon İl Başkanı Yahya Aksu, geçen gün bir su paylaşımı yaptı. Bu paylaşıma bir de video ekledi. Tonya’da çekilen görüntüyle alakalı, suyun kirli aktığını söyledi.

Buna karşın Trabzon Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı TİSKİ Müdürlüğü'nün hiç birşey yapmadığını ifade etti.

Şunları sıraladı;

"Burası Trabzon'un Tonya ilçesinin bazı mahallelerine akan su.Trabzon Büyükşehir Belediyesi ilgi alanı. Bu su için daha önceleri yapılan tüm şikayetlere sessiz kalan belediyemiz, hala daha bu işe bir el atamamış ve vatandaşın şikayetlerini dikkate almamış. Peki ne zaman dikkate alacaksınız Sayın Murat Zorluoğlu; Hastalık bulaştıktan sonra mı ya da ölüm olduğu zaman mı? Bu işi Tonya Belediyesi'ne şikayet verildi. O da Büyükşehir Belediyesi'ne topu attı. Şimdi ne olacak? Sayın Salih Cora vekilime şikayetimdir. Lütfen bu işi bir an önce çözüme kavuşturun..."

Bu açıklamanın hemen ardından BBP Trabzon İl Başkanı Yahya Aksu’nun 'Tonya’da sular bulanık akıyor' eleştirilerine Trabzon Büyükşehir Belediyesi TİSKİ Genel Müdürlüğü yazılı bir cevap verdi. 

İşte o açıklamanın tam metni:
"BBP Trabzon İl Başkanı Sn. Yahya Aksu tarafından bugün sosyal medyada yapılan paylaşım ve basında yer bulan ithamları üzerine bir açıklama yapma mecburiyeti ortaya çıkmıştır.
Söz konusu ilçemiz olan Tonya’nın köyden mahalleye dönen bazı bölgelerinde özellikle aşırı yağışlar sonrası içme suyunda çok seyrek de olsa bulanıklık oluşması sorunu  tarafımızca tespit edilmiş ve proje çalışmalarına başlanılmıştı. Gelinen noktada söz konusu sorunu tamamen ortadan kaldıracak, Melikşah-Karaağaçlı Grup İçme Suyu isale hattı ve İçmesuyu Arıtma Tesisi Projesi TİSKİ tarafından tamamlanmış olup, söz konusu işin yapım ihalesi İLBANK A.Ş. tarafından Ağustos ayı içerisinde yapılacaktır. İş tamamlandığında Tonya ve Vakfıkebir’in toplam 22 mahallesine daha kaliteli içme suyu temin edilmiş olacaktır. Kamuoyuna duyurulur.
"

Buraya kadarı anladınız okudunuz kabul ediyoruz. Şimdi analizimize gelelim.

BBP Trabzon İl Başkanı Yahya Aksu, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu’na ve TİSKİ Genel Müdürü Ali Tekataş’a şehirde en rahat ulaşacak isimdir.

Neden? Çünkü BBP Cumhur ittifakında yer almıştır. Birlikte oy aldılar; oy topladılar.

E haliyle bu konuyu telefonda yada kendilerine giderek neden anlatmamıştır? Neden sormamıştır? Yada sormuş da cevap mı alamadı?

Dün dikkat ettik ki; BBP Trabzon İl Başkanı Aksu, bu paylaşımı yaptı ancak sonrasında TİSKİ'nin ona verdiği açıklamayı bile dikkate almadı.

Biz bunu farklı yorumladık... Kendisi bir açıklama yapacak mı bakalım...

KUNDAKLANDI AMA SENDE KORUYACAKSIN!  

Gelecek Partisi Trabzon İl Başkanı Hasan Kamil Velioğlu, orman yangınları ile alakalı değerlendirmede bulundu iktidara sert çıktı.

Velioğlu, "Orman Yangınlarını söndürme ekipmanları yetersiz olan hükümetin eksiklerini dile getirme cesareti olmayanlar, ormanların kundaklandığı ile ilgili bir söylem yarışına giriyorlar. Kundaklama varsa devletin birimleri bunu ortaya çıkarmak ve en ağır cezayı vermekle tabi ki yükümlüdür. Ama unutulmasın ki ormanları korumakla da yükümlüdür." ifadelerini kullandı.

BU KADAR BECERİKSİZLİK GÖRMEDİM! 

CHP Trabzon İl Başkanı Ömer Hacısalihoğlu, orman yangınları konusunda adeta ateş püskürdü.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin, "Orman teşkilatı yerleşim yerlerini korumaktan, aslında birinci derece sorumluluk belediyelerdedir. Ormanların yanmasına müsaade etmek zorunda kaldık. Yangın böylece daha da büyüyerek yeni yerleşim yerlerine sıçradı" ifadelerini hedef alan CHP Trabzon İl Başkanı Ömer Hacısalihoğlu, "Son 30 yılın siyasilerini az çok hatırlıyorum. Bu kadar basiretsiz beceriksiz olanlar sadece bu döneme denk geldi. Kader mi ????" diye seslendi.

ORMAN YANGINLARI HERKESİ GERDİ

Orman yangınları Trabzon’u da gerdi. Üst üste açıklamalar yorumlar geldi. Yangın söndürme uçakların olmaması, değişik yorumlara sebep oldu.

Hatta sosyal medyada, "Yangın söndürme aletin aracında yoksa muayeneden bile geçemediğin ülkemizde, yangın söndürme aracı yetersiz kaldı" ifadeleri döndü.

Bu gerginlik AK Parti Trabzon İl Başkanlığına da yansıdı. Ortahisar Belediyesi’nde üst düzey bir yetkili, "Devletimizin aciz kalmasını anlayamıyorum" diye bir ifade kullanmış; bu da AK Parti il koridorlarına kadar gitmiş... Sonra ismini öğrenemedik lakin nerde paylaşmışsa nasıl yazmışsa bu yetki onların hepsini silmiş. Kafulluk ne kadar sondaj vurduysa öğrenemedi adını falan ama biri yapmış! Bu da AK Parti zaten gergin tekrar germiş!

Bizde fazla üstelemedik!

Yazacak daha önemli konular vardı. Zaten silmiş. Sildikten sonra demekki çok da önemli değil gibi geldi bize...

Özür dilemiş mi, dilememiş mi bilemiyoruz!