>>> CUMA GÜNÜ TRABZON YOMRA’DA OLACAK

Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık’a yapılan silahlı saldırı sonrası, Trabzon’daki 48 sivil toplum örgütü siyasi parti temsilcisi, 18 Haziran Cuma günü, Yomra Belediyesi önünde buluşacaklar. Burada bu hadisenin bir taha tekrarlanmaması ve Yomra’yı lekelememesi vurgulanacak. Kötü odaklara karşı kenetlenilenecek. Ayrıca geçmiş olsun denecek ve Mustafa Bıyık’ın yanında yer alacakları belirtilecek.

Bu hamle güzel bir hamle. Trabzon bu şekilde anılmamalıdır. Bu olaylara neden olabilecek her ne varsa ortadan kaldırılmalıdır gereği yapılmalıdır.

Teşekkürler Trabzon..

>>> YİNE ÇOK GÜLECEĞİZ OFLU HOCA 4 GELİYOR

Oflu Hoca’nın Şifresi 4’ün çekimleri başlayacak.  Bu konuda yönetmen ve yapımcı Adem Kılıç’ın kuzeni ve filmlerinin her aşamasında yer alan Emin Albayrak duyuru yaptı.

Senaryonun kapak fotoğrafını sosyal medya hesabından paylaştı.

Trabzon’da çekimleri yapılan ardından Moskova ve yurt içinde bir çok ile taşınan filmin ilk bölümü gözlerimizin önünde hala..

Adem Kılıç, güzel bir yapım gerçekleştirdi.

Serisini de sürdürüyor. Kendilerine başarılar diliyoruz. Adem Kılıç’ın hayalini biliyoruz. Doğu Karadeniz’i bir film platosu haline dönüştürmek. Emin adımlarla ilerliyor lakin destek verilmesi gerekir. Bu turizm adına da önem arzetmektedir.

>>> 29 YIL SONRA EMEKLİYE AYRILDI TRABZON’DA ÖZEL HASTANEYE GEÇTİ

Genel Cerrah Uzmanı Doktor Yusuf Ziya Yamak Trabzon’un sevilen bir yüzüdür. Doktorluğu ayrı sevilir siması, yardım severliği ayrı..

Emekliye ayrıldı o da özel hastaneye geçti.

Son mesajını da şöyle yayınladı;

“Sevgili dostlar, 29 yıl çalıştığım, iyi ve kötü günlerimin olduğu Trabzon Numune Hastanesi (Kanuni Eğitim Araştırma Hastanesi) görevimi dün itibarıyla bitirdim.Ayrılıklar bana çok zor gelir, bu ayrılıkta da çok hüzünlendim. Tüm mesai arkadaşlarımın gösterdiği ilgi, alaka ve iyi temennileri için herkese teşekkür ediyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum. Meslek hayatıma artık 7M hastanesinde devam edeceğim.Her zaman olduğu gibi herkesin sağlığı konusunda elimden geleni yapmaya devam edeceğim.Sevgilerimle…..”

Yusuf Zİya Yamak’a yeni hayatında başarılar dileriz.

MEYDANDA ÜST YAPIYI YAPAN FİRMA BATTI İDDİASI

Maraş Caddesi ile Uzunsokak’ta çalışmalarda bir durgunluk olduğunun görüldüğünü ifade eden CHP Meclis Başkanvekili Turgay Şahin, “Alt yapıyı yapan müteahhitlerin işi bitti. Başkan mecliste bana, “Meydan bölgesinde 8 ayrı ekip sadece taş döşemesi yapacak. 8 ayrı koldan Uzun Sokak’ın Maraş’a ve Tanjant’a bağlandığı noktaları ve Uzun Sokak’ın kendisini en kısa sürede bütünüyle tamamlamış olacağız” demişti. Ama şu anda Trabzon gibi bir yerin göbeğinde hiç çalışma yok, hiç usta çalışması görmüyoruz. Sağlam bir kaynaktan aldığım bilgiye göre üst yapıyı yapan müteahhit firma pılını pırtısını toplayıp zarar ettiği gerekçesiyle çekip gitmiş. Bunun doğru olduğu kanaatindeyim. Niye doğru olmasın? Müteahhit firma para kazanacaksa niye yapmasın? Çok zor bir iş değil ! İşler tamamen durduğuna göre bu sav doğrudur” dedi.

Şahin sözlerine şu şekilde devam etti:

“Tabakhane Camisi’nden yukarı Palet’e kadar çıkan yolun bordürlerini koydular. Karakolun önünde beton döktüler bordürleri döktüler 20 gündür atıl vaziyette duruyor. Palet’in oradan İnci Garajı’na kadar yol taş döşeme yapıldı ondan sonrası yapılmadı. Bu bölgede üst yapının kışa kalmaması gerekiyor. Ama bu işleri bizden gizliyorlar. Öte yandan parke taşı döşeyeceğin yere demirli beton döktüler. Yarın su arıza yaptığı zaman ne olacak? Biraz daha insan sabretsin sağlam bir şey olsun. Nihayetinde söyleyeceğim o ki büyük bir organizasyon boşluğu var. Ben ezbere hikayeden konuşmam. Müteahhit firma yok olsa çalışırdı. Belki ayrı ayrı teşaronlar var ama şu anda bir çalışma yok. Sebebi de bu ! Meydan parkından Palet’e kadar iki günde parke yol yapılır. Trabzon taşını dökmekte bir zorluk yok. 20 kişi koyarsın iki günde döşersin. Ama iş bitirici liyakatli işi bilen insan kalmadı” ifadelerine yer verdi.  

TRABZON’DA BİLİR KİŞİLER YENİ YÖNETİMİNİ BELİRLEDİ TANIDIK YÜZLER VAR

Trabzon Bilirkişiler Derneği, nihayet genel kurulunu yapabildi. 2019 yılının Aralık ayında kurulan dernek tüzük gereği 6 ay içinde yapması gereken birinci genel kurulunu pandemi dolayısıyla ancak gerçekleştirildi.

Divan Başkanlığını Yusuf Ziya Yılmaz'ın, katip üyeliklerini Şenol Şirin ve Oğuzhan Gökmen Yılmaz'ın yaptığı seçimli genel kurulda Kurucu Başkanlığını yapan Osman Kenan Aksoy  yeniden Başkanlığa seçilmiştir.

Yönetim kuruluna Recep Oğuz, Dilek Kazaz, Kadir Hatipoğlu ve Cengiz Bayrak seçilmişlerdir. Yedek yönetim kuruluna Yaşar Aktaş, Onur Doruk, Burak Burma, Aygül Ayar ve Tamer Pank seçildi.

Denetleme  Asil üyeliklerine Recep Çağlar, Zeki Yılmaz ve Hüseyin Üçüncü, Yedek denetleme kuruluna ise Ercan Ataoğlu, Engin Aydın ve Oğuzhan Gökmen Yılmaz seçildi.

Genel Kurul sonrası Dernek Başkanı Osman Kenan Aksoy yaptığı açıklamada, “Adaletin tecellisinde önemli bir görev yüklenen bilirkişilerin bir kamu görevi yaptıklarını, misyonlarının Cumhurbaşkanımız tarafından açıklanan eylem planı çerçevesinde bilirkişilerin hak ve hukuklarını korumak, eğitimlerine önem vermek suretiyle ülke genelinde standart bir raporlama düzeyine kavuşturmaktır. Bilirkişiliği meslek olmaktan çıkartmak, geçmişteki alışkanlıklardan kurtarmak ve daha saygın duruma getirmek için gayret göstereceğiz. Bundan sonraki hedefimiz Bölgelerdeki Bilirkişi Derneklerini tek çatı altında buluşturmak için federasyon kurma sürecimiz devam etmektedir. Her meslek grubundan bilirkişiye ihtiyaç duymaktayız. Bu çerçevede Bölge Bilirkişiler listesinde yer alan Bilirkişileri derneğimize üye olmaya davet ediyoruz. Bize güvenerek seçilmemizi sağlayan üyelerimize teşekkür eder, hep birlikte güzel hizmetlere vesile olmayı arzuluyoruz.” dedi.