TRABZON’DA 15 TEMMUZ NASIL ANILACAK?

Trabzon'da 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü bugün saat 10:00'da Sülüklü Mezarlığı'nda şehitlik ziyareti ile başlayacak. Ardından saat 20:00'da Meydan Parkı'nda başlayacak olan anma programı ile devam edecek.

Meydan Parkı'ndaki saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayacak olan program İskenderpaşa Camii İmamı Mehmet Polat'ın Kuran-ı Kerim Tilaveti ile devam edecek.

Trabzon Büyükşehir Başkanı Murat Zorluoğlu ve Ortahisar Belediyesi Başkanı Ahmet Metin Genç'in konuşmaları ile devam edecek programda Sancak Teslim Töreni'nin yanı sıra şiirler okunacak ve 15 Temmuz konulu video gösterimleri yapılacak. Trabzon milletvekilleri ve Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu'nun konuşması ile devam edecek anma programında son olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın hitabı video konferans yöntemiyle izlenecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasının ardından ise mehter takımı konser verecek. Son olarak şiir okunması ve 15 Temmuz video gösteriminin ardından saat  00:12'de "Dua" yapılması ile program son bulacak.

CHPLİ MECLİS ÜYESİNDEN ATATÜRKLÜ MANİDAR PAYLAŞIM

CHP Ortahisar Belediye Meclis Üyesi Cüneyt Zorlu manidar bir paylaşım yaptı. 15 Temmuz nedeniyle Türkiye Cumhuriyeti Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün fotoğrafını paylaşarak şu notu düştü:

"Tüm hainler görsün... Sen izin  vermezdin zorlama işlere, tarikat oyunlarına. Bayramlarını kutluyoruz... Ruhun şad olsun.."

AHMET AĞAOĞLU CANLI YAYIN PERFORMANSIYLA TAM NOT ALDI

Habertürk'te Serap Belet'in sunduğu canlı yayına katılan Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi, Galatasaray Başkanı Burak Elmas, Fenerbahçe Başkanı Ali Koç ve Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu, futbol gündemine dair soruları yanıtladı, açıklamalarda bulundu.

Bu durum Türk futbolunda bir dönüm noktası olarak gözüküyor. TFF Bazı konularda artık 4 kulübe rağmen karar alamayacak. Zaten programda da belirtildi gibi Türk futbolunu bu 4 kulüp taşıyor. Bütün başkanlarda kararlı. Bazı konularda taviz vermeyecekler.

Trabzonspor cephesinde Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu tam not aldı. Duruşu yayındaki konuşmaları, atıfta bulunması, zaman zaman güldürürken mesajlar vermesi.

Trabzonspor Başkanı olarak 10 puanı aldı.

TRABZON’DA ŞANA BÖLGESİ CİDDİ TURİZM PATLAMASI YAŞIYOR

Trabzon’da turizm sezonu açıldı. Şu anda trafiğindende belli olacağı gibi ciddi bir yoğunluk var. Peki turizm sezonunun ilk patlaması nerede yaşanıyor. Şu anda Şana mevkisindeki otel ver restoranlar doldu. Hatta bir işletmeciyle konuştuğumuzda şunları söylüyor; “Bir garsonun günlük bahşişi 100 dolar. Gerçekten öyle hiç şaşırmayın. Maaşına dokunmadan sezon bittiğinde bir sıfır araba altına çeker. Şu anda biz işletmecilerde sorun var. Pandemiden dolayı ayakta kalmak için ev araba satıp kiraya verdik. Bir iki sezon sıkıntı çekeriz.”

Trabzon’da turizm konusunda bazı hatalı hamleler düzeltilirse, Trabzon’un Uzungöl ve Sümela gibi şansı var. Trabzon sahilinde açılacak olan plajla önümüzdeki yıllar Trabzon bölgenin değil ülkenin turizm yıldızı olacaktır.

Bu arada turizm ruhsatlı otellerin kurduğu Trabzon Oteller Birliği Derneği yönetim kurulu, 16 Temmuz 2021 Cuma günü saat 10.00 da Zorlu Grand Otel’de, turizmin sorunları ele alınacağı basın toplantısı düzenleyecekler.

TRABZON’DAN BU FOTOĞRAF MECLİSE TAŞINDI

İYİ Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs, Araklı’da kurulan Katı Atık Bertaraf Tesisi’nin kötü koku yaydığını, çevrede yaşayan köylülerin isyan ettiğini belirterek konuyu fotoğraflarıyla meclise taşıdı.

İYİ Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs şunları söyledi; "Trabzon'un Araklı ilçesindeki hemşehrilerim bir sorunu yüce Mecliste dile getirmem için bana ilettiler, dün memleketteydim. Bilindiği üzere, Araklı ilçemiz Taşönü mevkiinde Trabzon ve Rize İlleri Yerel Yönetimleri Katı Atık Tesisleri Yapma ve İşletme Birliğince entegre katı atık bertaraf tesisi kurulmuştu. Bu tesisle ilgili bu kürsüde birkaç kez konuşmuştum. Ayrıca 19 Şubat 2019'da da Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığına bu görmüş olduğunuz önergeyi vererek burada yaşanan sıkıntılara dikkat çekmiş ve alınması gereken tedbirler konusunda yetkilileri uyarmıştım. Şimdi, burada yaşayan insanlarımızın şikâyetleri var. Bu tesis yapılırken ‘Burada vahşi depolama olmayacak, tesis son sistem olacak, koku olmayacak.’ denilmişti. Bugün ise burada ayrıştırma adı altında dışarıya dökülen çöplerden inanılmaz kokular gelmekte ve insanlar evlerinin pencerelerini açamamaktadır. Bu durumdan olumsuz etkilenen Arsin ilçemizin Kuzguncuk, Çubuklu, Yeniköy, Fındıklı ve Yolüstü mahalleleri ile Araklı ilçemizin başta Taşönü olmak üzere Hasköy, Karatepe, Ayvadere, Yeşilce, Ortaköy, Yiğitözü, Özgen, Yolgören, Buzluca, Karşıyaka ve Yalıboyu mahallelerinde vatandaşlarımız artık nefes alamaz hâle gelmişlerdir. Atık suyun arıtılmadan Yanbolu Deresi'ne akıtıldığı iddiası vardır ki bu ciddi bir iddiadır. Buralarda yaşayan vatandaşlarımız bölgeye dadanan martılardan dolayı şemsiyeyle gezebildiklerini, bölgeye domuzların indiğini ifade ediyorlar. Bu arkadaşlarımızın, bu vatandaşlarımızın sesine kulak verelim, Yanbolu Vadisi'ndeki vatandaşlarımızın mağduriyetini giderelim, vadiyi tekrar yaşanabilir hâle getirelim."