TRABZON’DA HANGİ PARTİDE RESTLEŞMELER BAŞLADI?

İYİ Parti Trabzon İl Başkanı Azmi Kuvvetli’nin sağlık durumu nedeniyle partiye gelememesi nedeniyle yaşanan huzurusuzluk devam ederken dikkatimizi bir paylaşım çekti. İYİ Parti Trabzon İl Başkan Vekili Mustafa İşler, “Tevazu yok artık.Herkes haddini bilmeli.Idarecilik vizyon ve misyon ister...!!Hayırlı ramazanlar..” diye bir kutlama geçmesi kulislerde “Partide restleşmeler başladı” yorumlarına neden oldu

6 AYDIR PROTESTO İÇİN AYAKKABISINI ÇIKARMIYOR

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, kurmay ekibiyle birlikte dün sabah meydanda Gazipaşa’yı ve adım adım yapılan alt yapı çalışmalarını kontrol etti.

Gazipaşa’dan Postane önüne kadar yürüdü.

Orada şunu gözlemledik, vatandaşlar başkanı görünce kaçmıyor.

Her gören yanına yaklaşıp bir şey sormaya çalıştı. Bu güzel olumlu, şehrine sahip çıkan bir görüntü.

Şikayet edenler fazlaydı haliyle..

Meydanda alt yapı çalışmasından ve pandemiden etkilenen büyük bir kesim var.

Başkan sorulanlara tane tane cevap verdi.

En ilginç diyalog Gözlük firması sahibi meydanın en eski esnaflarından Suat Optik sahibi Suat Şen ile yaşandı.

Suat Şen, “Neden meydanda saat 17’den sonra iş bitiyor. Gece yarılarına kadar çalışılması ve bitirilmesi gerekir” dedi. Başkan Zorluoğlu da, bekleme sürelerinin olduğunu vurguladı. Kahramanmaraş Caddesi’ni trafiğe kapatılabileceğini bazı kaldırım düzenlemeleri yapılabileceğini söyledi.

Bu sırada Suat Şen, “Bakın bu ayakkabılarımı 6 aydır giyiyorum. Protesto ediyorum. Kınıyorum. Çıkarmayacağım burası bitene kadar” dedi.

Bu sohbete TİSKİ Genel Müdürü Ali Tekataş dahil oldu. O da neden çalışmaların bu şekilde olduğunu anlattı.

TRABZON’DA AŞI RAKAMLARINI SİZLER İÇİN İRDELEDİK

Trabzon İl Sağlık Müdürü Hakan Usta, aşı sırası gelen ancak sağlık tesislere gitmeyenlere çağrıda bulundu. Bir de aşılananların ve aşılanmayanların rakamlarını açıkladı.

“Değerli halkımız aşı sırası geldiği halde tesislerimize ulaşmayan yakınlarınızı (sisteme girilen kronik hastalığı, meslek grubu olanlar vb) lütfen uyarınız. Toplum sağlığı için maske, mesafe gibi aşı da çok önemli. Aşılarınızı iftar öncesi olduğu gibi (diyanetin uygunluk verdiğini biliyoruz) iftar sonrası da hastanelerimizde yaptırabilirsiniz” şeklinde mesaj yayınladı.

Hakan Usta’nın yayınladığı aşı tablosunu sizin için inceledik.

Bakın ortaya detaylar çıktı;

Tabloda 65 yaş üstü grubunda hedeflenen 111 bin 463 kişi olduğu görülürken aşılananların 91 bin 88 olduğu kaydedildi. Böylece nerdeyse 65 yaş grubunda hedefe ulaşıldı.

Ama diğerleri öyle değil.

Mesela 60-64 yaş grubunda 43 bin 669 kişiden 27 bin 548 kişinin aşısını yaptırdığı ifade edilirken 20-59 yaş grubunda 64 bin 105 kişiden 31 bin 79 kişi, 0-19 yaş grubunda ise 157 kişiden 50 kişi aşısını yaptırdı.

Toplamda 219 bin 394 kişiden 149 bin 765 kişinin aşısını yapmış oldu.

AK PARTİ AHMET AĞAOAĞLU’NU İSTEMİYOR MU?

Trabzonspor Kulübü Başkanı Ahmet Ağaoğlu’nun TFF konusunda FİFA’ya başvurması AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora’yı rahatsız ettiği gözlendi.

Bunu da açık açık Karadeniz’de Son Nokta Gazetesi’ne aktardı.

Sözleri şu şekilde;

“Trabzonspor’un, TFF’nin kurullarının seçimle gelmesi ile ilgili FIFA’ya yaptığı başvurudan bir sonuç alabilmesi hukuken mümkün değildir. Şöyle ki bu konuda daha önce AİHM’in Ali Rıza ve Türkiye kararı doğrultusunda 5894 sayılı Türkiye Futbol Federasyonu Kuruluş ve Görevleri Hakkında Kanun’un 5. maddesinin 3 ila 6. fıkraları ile bağımsız kullarla ilgili değişiklik işaret edilmekte. Yani Federasyon’a bağlı Tahkim ve diğer kurulların bağımsız ve tarafsız olması istenmekte. Hal böyle ilken bu konuda FİFA’ya başvuru yaparak çare aramak yerine sorunun yasal bir düzenleme ile ülkemizde çözülmesi gerekir. Bu kurulların Federasyon’un ve belirli kulüplerin hegemonyasından bağımsız ve tarafsız bir yapıya kavuşması Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde çıkacak bir kanun ile mümkündür. Bu konuda bir yasa çalışmamız da var.”

Bu sözleri okuyan, yanından bakan, sağından bakan, üst perdeden inceleyen herkes şöyle yorumladı; AK Parti Ahmet Ağaoğlu’nu istemiyor!

Bakalım bugün ne gibi yansımalar olacak..

GÜNDEM LİGİ DİZAYN EDEN HAKEMLER OLMALIDIR

Bir de Levent Tüzemen olayı var!

Kimse bundan bahsetmiyor.

Trabzonspor da …

Adam resmen geçen yıl ‘şike yapıldı’ dedi.

"Geçtiğimiz sezon Trabzonspor şampiyon olamadı değil yapılmadı. Bir taraftan aldılar diğer tarafa verildiler. Lig dizayn edildi. Mevcut MHK'nin gitmesi ve yeni bir yönetimin gelmesi geçtiğimiz sezon yaşananların fotoğrafını ortaya koyuyor."

AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora da avukat hem.. Bu sözleri yargıya taşısın! Göksel Gümüşdağ’ın Başakşehir’ine bir laf etsin.

Türk futbolunda bu kadar adilik oluyor, hiçbir soruşturma olmuyor.

Bu nasıl iştir!

Savcılar bu sözler üzerine harekete geçmesi gerekir.

Şunlara bakın..

Şu ifadele bakın;

“Hakem dünyası içinde çok ciddi bir gruplaşma var. Trabzon'un Başakşehir'e kaybettiği şampiyonlukta 6-7 hakem resmen ligi dizayn etti hatta hakemlerden biri beni arayıp "Bu işin içinde ben yokum"

Bu sözler nedir böyle!

Kimse çağırıp sormayacak mı “Bu hakem kim” diye?

Yada kimse suç duyurusunda bulunmayacak mı?

AK Parti Trabzon eski Milletvekili Kemalettin Göktaş’ın kulakları çınlasın. Emre Belözoğlu’nun rakip takımlarının oyuncularına, “Olum emre abin ben, aman aldırıyorum seni buraya sakin zorlama” mesajları medyaya düşünce hepsini doğruca savcılığa getirip suç duyurusu yapmıştı.

Şimdi bu hamleler de kalmadı! Sanki her şey olağan.

Koca televizyonda hemde Serhat Albayrak’ın televizyonunda adam resmen şike yaptılar dedi ama çıtını çıkaran yok.

Rutine bağladık rutine!

Şike mi geç…

Normaldir..

Şike mi yaptı olsunnn bizdendir.

O hakem şu maça verildi bizdendir hooop süper!

Bu ne yahu. Bu nasıl bir futboldur düzendir.

Türk futbolu hiç bu kadar çamura batmamıştı.

Kokusu heryere sindi.

DİVANDA GERGİNLİK ARTIYOR ALİ SÜRMEN KİMLERE ‘MUHBİR’ DEDİ

Trabzonspor Divan Başkanı Ali Sürmen yaptığı TFF’yi eleştiren açıklamaları nedeniyle PFDK’ya sevk edildi. TFF Başkanı Nihat Özdemir’in Trabzonspor’un FİFA başvurusuna karşılık ‘lisansınız gider’ mesajına,” Haddini bilsin, psikoloğa gitsin, akıl sağlığı yerinde değil” demişti Ali Sürmen..

Bu açıklamaların yer aldığı haber videosunu TFF Başkanı Nihat Özdemir’e biri ulaştırmış.

Divan Başkanı ALi Sürmen’in ceza alması için Trabzonspor camiasından birileri uğraşmış.

Ali Sürmen bunu heryerde söylüyor.

Hatta 45 gün hak mahrumiyeti ve 50 bin lira aldığı cezayı yayınlayınca, altına gelen bir yorum dikkatimizi çekti.

Ali Sürmen’in rakiplerinden olan Hasan Fehmi Bayraktar ile bir diyaloğu ciddi şekilde Sürmen’in gerildiğini ve rakiplerine çok sinirlendiğini gösteriyor.

Sürmen,”Nihat Özdemir’e  “herhalde akıl sağlığı yerinde değil” dediğim için TFF nin tarafıma verdiği ceza” bu paylaşımı yaptı.

Altına Hasan Fehmi Bayraktar;

Teşekkür mü edecekti?!?

Ali Sürmen;

Çok mu memnun oldun..

Hasan Fehmi Bayraktar;

Hayır. Üstelik bir hukukçu olarak bu yazdığınızın bedelini bilmemene üzüldüm... Trabzonspor öder cezayı üzülmeyin!

Ali Sürmen;

Saygısızlık yapma.Yaşına hürmet ediyoruz. Sen benim hakkımda ne hadle böyle cümle kurarsın.

Hasan Fehmi Bayraktar;

Sakin! Saygısızlık sen yapmışsın...

Ali Sürmen;

Nihat Özdemir’in Avukatı oldunuz, bazı muhbir arkadaşların gibi.Yazık size

Hasan Fehmi Bayraktar;

Ali Sürmen gerçekten üzgünüm. çok farklı düşünüyoruz.

Siz Trabzonspor Divan Kurulu Başkanı olarak hepimize örnek olmalısınız...

Divan Başkanı Ali Sürmen’in Erdal Atalay ve Hayrettin Hacısalihoğlu’nu kastettiğini söylenlerler oldukça fazla.

Nihat Özdemir ile Trabzonspor camiasında arkadaş olan zaten bu isimler var.

Aklımıza bizimde düştü.

Acaba Ali Sürmen’in ceza almasını mı sağladılar?

“Yok canım o kadar da değil!” diyenlerinizle iki kahve içeriz!

BEYLERBEYİ GRUBU BİR FİRE VERDİ YENİ BİLDİRİ YAYINLADI

Trabzonspor Divan Başkanı Ali Sürmen’in son yaptığı çıkışlarla alakalı Beylerbeyi grubu denilen “Erdal Atalay, Hayrettin Hacısalihoğlu, Süheyl Önen, Bülent Akyazıcı” bir metin daha gönderdi.

Muhittin Öztürk bu defa  içlerinde yoktu. Önceki metinde imzası vardı. Daha sonra bu metinden bildiriden rahatsız olduğundan yenisinde herhalde yolları ayrıldı.

“Trabzonspor Divan Başkanlık Kurulu Başkanı Ali Sürmen ve kurulunun yaptığı son açıklama nedeniyle kamuoyuna aşağıdaki bilgilerin verilmesi tarafımızdan zorunlu hale gelmiştir.” İfadeleri ile başlayan bildiri şu şekilde; Tavırları ve söylemleriyle Trabzonspor Divan Başkanlığı makamını hiç bir dönemde olmadığı kadar, alışılmadık biçimde tartışılır hale getiren mevcut Başkan, görülmektedir ki; yalan ve iftira dolu beyanlarına devam etmektedir. Sürmen ve kurulu; pandemi kararlarını gerekçe göstererek belirlenen seçimli kongre tarihinin ertelendiğini vurguladıkları açıklamada; şahıslarımızı kast ederek tamamen gerçek dışı suçlamalarda bulunmuş ve açıklamalarının tarafımızdan Federasyon yetkililerine şikayet edildiği yalanını dile getirmiştir.

Bu iddia gerçekle ilgisi olmadığı gibi çirkin bir iftiradır. Ancak asıl manidar olan Ali Sürmen’in söylediklerinin muhataplarına ulaşmasından duyduğu rahatsızlıktır.

PFDK tarafından verilen cezanın ardından söylemlerinin ihbar edildiği iddiasında bulunması, bundan rahatsızlık duyması aslında Divan Başkanı’nın her zaman yaptığı gibi yine tribünlere oynamayı düşündüğünün ve açıklamalarının Trabzon sınırları içerisinde kalmasıyla topluma şirin gözükme niyeti taşıdığının göstergesidir.

Kendisiyle çok övünen bir hukukçu olarak ağzından çıkan lafların ne sonuçlar getirebileceğini bilmesi,

bu sorumlulukla söylemlerinin de adrese ulaşmasıyla memnun olması gereken Divan Başkanı belli ki cezadan dolayı hayal kırıklığı yaşamış ve sıra Trabzonspor uğruna bedel ödemeye gelince, kurulunu da işin içerisine çekerek hemen iftira yolunu tercih etmiştir.

Oysa, Trabzonspor gibi büyük bir kulübün Divan Başkanı olan ve ısrarla oturduğu koltuğu bırakmamak için her türlü yola başvuran bir kişinin artık kurumların medyadaki yayınlar için ihbarlara gerek duymadığını, “MEDYA TAKİP SİSTEMLERİYLE”  tüm bilgiye kolayca ulaşabildiklerini bilmesi gerekir. Buradaki bir diğer kritik soru PFDK tarafından kesilen maddi cezanın kulüp tarafından mı, Divan Başkanlık Kurulu’nca mı, yoksa şahsen mi ödeneceğidir. Taraflar bu yönde kamuoyunu bilgilendirmek zorundadır.

Hal böyleyken; Ali Sürmen ve kurulunun açıklamasında Trabzonspor adına sevindirici yönler de bulunmaktadır. Başkan’ın yanlışlarını dile getirdiğimiz bir önceki kamuoyu duyurumuzda üyelik ve adaylık sistemine getirilen antidemokratik kısıtlamaları dile getirmemizin sonrasında, Divan Başkanlık Kurulu’nun, “Divan Genel Kurulu’ndan önce bir Tüzük Tadil Kongresinin”yapılabileceğinden bahsetmesi kulübümüz adına sevindirici bir gelişmedir. Ali Sürmen ve Kurulu’nun önümüzdeki süreçte bu sözlerini hatırlaması ve buna göre bir yol haritası belirlemesi bizler gibi tüm sağduyulu divan üyelerinin beklentisidir. Sözlerimize son verirken,

Ali Sürmen’in kurulunu da kullanarak bizlere yönelttiği iftiraları ve yalan beyanları ispata davet ediyor; aksi halde bu yöndeki söylemlerini kendilerine iade ediyoruz.”

Anlaşılan o ki Beylerbeyi grubu cezayı kimin ödeyeceğine kafayı takmış!