KİMİLERİ ÖLÜ TAKLİDİ YAPTI KİMİLERİ FOTOĞRAFINI KALDIRDI 

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Sedat Peker arasındaki tartışma alevlendi. Türkiye gündemine farklı yansımaları oldu. Trabzon’da da bambaşka.. Bu yansımalarına, sosyal medya değimiyle etkileşimlere baktık.

Bir kaç detay çıkardık.

Süleyman Soylu istifa ettiği zaman haştag açıp, istifa etme diye bağıranların bir çoğunun bu tartışmaya hiç yanaşmadıklarını gözlemledik diyebiliriz.

Hatta ölü taklidi yaptılar. Bazı AK Parti eski yöneticilerin, Soylu’ya çok yakın oldukları bilinelerin bile hiç konuyla alakalı bile olmadıklarını da söyleyebiliriz.

Trabzonspor taraftar gruplarından bir tanesi de Peker’e yakındı hatta o lider stadyumda pankart açmıştı. Peker’in fotoğrafını bile paylaşmıştı.  Birlikte çekildikleri o fotoğrafı da kaldırdığı görüldü.

Bakalım daha nelere şahit olacağız.

TRABZONSPOR’DA JURNALCİLER TARTIŞMASI! 

Trabzonspor Kulübü’nde Divan Başkanlığında yaşanan ‘jurnalci’ tartışması herkesin bildiği bir sır olarak kapı arkalarında konuşuluyor. Divan Başkanı Ali Sürmen kendisini TFF Başkanı Nihat Özdemir’e gammazladıklarını, Trabzonspor’a ihanet ettiklerini, bunu yapanları bildiğini ama ismen söylemediği görülüyor. Neden söylemiyor? En son Sürmen’e göre ‘jurnalciler’ divan yöneticisi Mehmet Ongan’ın bir paylaşımını TFF’ye el altından taşıyıp ceza almasını sağlamışlar. Bunlar kim? Ali Sürmen’in ezeli rakipleri Erdal Atalay ile Hayrettin Hacısalihoğlu mu?

Trabzonspor yönetimi de bu jurnalci tartışmasını yakından takip ediyor! Zira bu konunun içeriği onların da yakından tecrübe edindiği bir durum..

Laf taşımak! O’nu ona ifşa etmek falan.. Daha çok şeyler yazıp konuşuruz da Trabzonspor’a zarar gelmesin diye bu kadarla kalıyoruz. 

Her şey yeri ve zamanında tüm çıplağıyla anlatılıp, konuşulacaktır bu da böyle bilinsin. 

SEZGİN MUMCU TRABZON İÇİN ÖNCE NE İSTİYOR? 

AK Parti Trabzon İl Başkanı Sezgin Mumcu için en önemli 3 proje var. Biri merkezde süren alt yapı çalışmaları.. Diğeri Gülcemal.. Sonuncusu da Şehir Hastanesi.. Bu projelerin bir an önce bitmesi Sezgin Mumcu’nun seçimler öncesi elini güçlendirecek. Peki Sezgin Mumcu bu gidişattan memnun mu? 

Öyle ya.. Bu projelerin bitmeye yaklaşması ortaya çıkması onun da söylemlerini güçlü kılacak. Trabzonlulara seslenirken, “Bakın neler yaptık” diyecek. Lakin projelerin bir kısmı hala daha istenildiği şekilde ilerlememesi canını sıkıyor. Özellikle Şehir hastanesi konusunda Sezgin Mumcu’nun epey dertli olduğunu hissettik. 

Bunların yanı sıra Kanuni Bulvarı hakkında il başkanı yeni bir rapor istedi. Bir kısmı biten yolun tamamının bitirilip açılması için uğraşacak. Kendi döneminde bu yolun tamamlanıp açılmasını istiyor.  

 ‘EY BAŞKAN AÇIKLA’ DİYE BAŞLAYAN TARTIŞMALARIN BİR TANESİ 

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, medyaya yansıyan bazı açıklamalarından özellikle bir tanesi muhalefetin dikkatini çekti.

CHP ve İYİ Parti koridorlarında bu açıklaması şu an konuşuluyor.

Peki neydi bu açıklama?

Bizde merak ettik. Cümlenin sonundan yakaladık. Sonra başına kadar bulduk!

Plajla ilgili konuşmuştu..

Şu şekildeydi;

Ben Trabzon’a ilk geldiğim bir yıl boyunca çok bir şey yapmadım, çünkü projeler hazırladım. O zaman da söylüyordum az sabır edelim, bu iş proje işi diye. Şimdi biz bütün projelerimizi titizlikle hazırlıyoruz. Burası da onlardan bir tanesiydi ama maalesef moralimizi bozmak için bazı aksiyonlar şehirde zaman zaman oluyor. Bunlar bazen muhalif taraflarda oluyor, bazen de başka şekillerde karşımıza çıkıyor ama bizi yıldıramazlar. Biz bu şehre daha çok eser bırakacağız. Yalıncak’taki çalışma inşallah Temmuz ayı başı itibari ile tamamlanmış olacak ve halkın hizmetine sunacağız. Karadeniz Bölgesi’ndeki en konforlu, en güzel halk plajını hizmete açacağız. Burasının bir başka güzelliği de Büyükşehir Belediyesi’nin işletecek olması. Kazanç amacı gütmeyen şirketimiz burayı yönetecek ve vatandaşımız huzur içinde buraya gelip keyif yapabilecek. Güvenlik görevlilerimiz de burada çalışacaklar.”

Bu açıklamada muhalefetin konuştuğu cümlelerden, “ …moralimizi bozmak için bazı aksiyonlar şehirde zaman zaman oluyor. “ ifadeleriydi. 

“Bunlar bazen muhalif taraflarda oluyor, bazen de başka şekillerde karşımıza çıkıyor ama bizi yıldıramazlar. Biz bu şehre daha çok eser bırakacağız. “ ifadelerini de ekleyebiliriz.

Muhalefet şunu soruyor, “Ey Zorluoğlu, Ey Başkan onlar kimler açıkla? Kimler yıldırmaya çalışıyor sizi söyle. Projeleri Trabzon’a yapılanları kimler engelliyor? Bu aksiyonlar nedir? Açık açık söyle bizde bilelim..”

Pandemi, bayram araya girdi. Yukardaki konu epey patırtı çıkaracaktı..

Bu tespitle noktayı koyalım.. 

EKREM İMAMOĞLU BU TOPA GİRER Mİ?

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Trabzonspor konusunda Trabzon’da kimleri dinler?

İşte size bordo mavi kulislerde derin bir ‘kuymak’ sorusu? Hemde en yağlısından.. Kongre sürecine girildiğinde Nusret Yılmaz ve Murat İskender ikilisi, Ekrem İmamoğlu’nun Trabzonspor’da belireyeceği yada destekleyeceği isim konusunda etkin rol oynayacakları konuşulanlar arasında.. Şimdiden de Ekrem İmamoğlu’na “İşte adayımız bunu destekleyelim” diye bir kaç isim belirledikleri söyleniyor.

Yakında bu isimler ortalığa saçılır!

Ekrem İmamoğlu bu topa girer mi? Trabzonspor kongre sürecinde etkin olur mu? İşte orasını gözlemlerimizle aktaracağız..