BEKİR SITKI TARIM’IN SÖZLERİ NASIL RAHATSIZ ETTİ?

MHP Trabzon İl Başkanı Bekir Sıtkı Tarım, bir röportajında verdiği demeçler, siyasi çekişmelere zemin hazırladı. Siyasi tartışmanın tam ortasına da AK Parti’yi attı.

Olay yaratan cümleleri şu şekilde;

“CHP bu ülkeye ihanet edemez”

“AK Parti’yi desteklememizi iyi beğendirmek gerekir”

“AK Parti, milli politikalara dönmüştür”

“Onlar bizim olduğumuz yere geldi”

Bu cümleler röportajdan çıktı. Bu cümleler haliyle söylendiğinde arkasına sağına soluna bakılmaz.

Yani Bekir Sıtkı Tarım sonradan düzeltmeye kalksa da ittifak ortağını fena halde sarstı.

SEZGİN MUMCU’YA BİR ŞEY SÖYLE BASKISI

Mesela Sözcü gazetesinde manşet girmesi AK Parti teşkilatlarını rahatsız etti. Manşet şöyle girdi; “Biz AK Parti’nin peşine gitmedik, onlar bize geldi”

AK Parti Trabzon İl yöneticileri, teşkilat üyeleri anında İl Başkanı Sezgin Mumcu ve A takımını aradılar.

Haliyle rahatsızlıklarını dile getirdiler.

AK Parti Trabzon İl Başkanı Sezgin Mumcu şimdi nasıl bir açıklama yapacak merakla bekleniyor. Yine böyle sorular almamayı mı tercih edecek? Sessiz mi kalacak?

HASAN KAMİL VELİOĞLU BEKİR SITKI TARIM’A NASIL TEŞEKKÜR ETTİ

Bu arada Gelecek Partisi Trabzon İl Başkanı Hasan Kamil Velioğlu, “Davayı kimin terkettiğinin açıkça ifade eden Sayın Başkan’a teşekkürlerimi iletiyorum” diye not düşerek Bekir Sıtkı Tarım’ın o beyanattaki şu sözlerini paylaştı;

“2012 yılına kadar dövüşmüş olduğumuz AK Parti’yi desteklememizi iyi değerlendirmek gerekir.  MHP AK Parti’nin peşinden gitmedi, AK Parti bizim istediğimiz yere geldi.”

Altına da, “AK Parti’den ‘Biz MHP çizgisine gelmedik’ açıklaması gelir mi?” ifadelerini yazdı. 

CÜNEYT ZORLU KAYITSIZ KALMADI O DA TARIM’I TEBRİK ETTİ

CHP Ortahisar Belediye Meclis Üyesi Cüneyt Zorlu da bu konuya yaklaşımını şöyle kaleme aldı;

“Geçtiğimiz günlerde basına açıklama yapan MHP İl Başkanı sayın Bekir Sıtkı tarım özetle "CHP ülkeye ihanet etmez ,Kemal Kılıçdaroğlu o koltuğa nasıl oturduğu ortada onu mecbur  bırakan güce( burada FETÖ’yü kastediyor) bir biat borcu var. Ayrıca AK Parti'nin peşine gitmediklerini aksine AKP'nin MHP'nin peşinden geldiğinden bahsetmiş".

  Bu açıklamaları bazı partililerimiz tarafından da destek gördü. Fakat ben açıklamalarının büyük kısmına katılmadığımı belirtmek isterim.

Sayın Tarım'a bu anlamda soracağım bazı sorular olacak bunların cevabı samimiyetini gösterecektir.

  Sn Tarım AKP   MHP'nin istediği ve bu ülke için zaruri  olan politikalara tamamen katılmıştır dediniz.Yani AKP sizin politikalarınızın yanına geldi dediniz.

1- acaba Andımız ve TC konusunda MHP nin politikasası bugünkü mevcut durum mudur. Yoksa siz de mi andımıza karşısınız. Bu konuda niye net duramadınız?.

2- Kadın cinayetleri araştırılsın önergesi AKP ve MHP oyları ile Reddedilirken , AKP sizin olduğunuz yere mi geldi .?

3- 10 Ekim Ankara katliamı araştırılsın önergesi yine sizler tarafından reddedilirken AKP  sizin olduğunuz yere mi geldi ?

4- Sayıştay raporlarında belirtilen belediye yolsuzlukları araştırılsın  önergesine red oyu verirken ,AKP sizin olduğunuz yeremi geldi ?.

5- İstanbul seçimlerinde YSK'nın aldığı iptal kararının nedenleri araştırılsın önergesine Red oyu verirken aynı durum mu geçerliydi?

6-Sn Kılıçdaroğlu'na yönelik linç girişimi araştırma önergesine red oyu verirken AKP sizin peşinizde miydi.

7- Devlet ,mafya ,siyaset ilişkisi araştırılsın önerisine AKP ve MHP olayları  ile reddedilirken kim kimin peşinden  gitti.

8-750 milyon dolar kredi Demirören grubu  tarafından geri ödenmemesinin araştırılması önergesini reddederken  kim kimin peşinden gitti.

9- Fetö araştırılsın önergesine red oyu verirken amacınız neydi.

  Sn Tarım bu örnekler yüzlerce çoğaltılabilir. Hani Genel başkanınızın her dediği doğru çıkıyor  dediniz ya  hangisi diye soruyorum .

  Samimiyetinize çok inanmak isteriz ama  bu soruların cevapları bizi umutsuz yapıyor.

  Ama yinede AKP bizim peşimizden geliyor  demeniz cesaret işidir. Bu konuda tebrik ediyorum sizi.”

DEVA PARTİSİ TRABZON'DA NEDEN PASTA KESTİ

DEVA Partisi Trabzon İl Başkanı Kubilay Çiçek ve ekibi çok güzel bir sinerji yakaladılar. Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'ın da Trabzon'a geldiği o günlerde ciddi bir çalışma yaptılar ve genel merkez tarafından tam not aldılar. 

DEVA Partisi Trabzon İl Başkanlığındaki bu heyecanın aile ortamının oluşmasından kaynaklandığı görülüyor. İl Başkanı Çiçek il yönetimiyle iç içe, sıcak sohbetlerle bir araya geliyor. Makam mevki mesafesinden çok aile sıcaklığı ile güzel bir hava oluşturdular.

Aman nazar etmeyelim şimdi..

Geçen gün de partide pasta kestiler.

İl yönetiminin kritik isimlerinden, medya departmanı sorumlusu, İl Başkanı Kubilay Çiçek'in de A Takımı'nda yer alan Burak Çimşit'in doğum gününü kutladılar. 

Burak Çimşit, bizim internet medyasından yakın dost olduğumumuz meslektaşımız. Haberlobi'nin de her zaman yanında olmuştur. Olmaya devam eder. 

Doğum gününü kutlayan partili arkadaşlarına," Bu güzel anı yaşamama vesile olan başta başkanımız Kubilay Çiçek olmak üzere tüm Deva Partisi Trabzon ailesine teşekkür ediyorum.İyi ki varsınız" mesajı yazarak teşekkür etti.

Bizde yeni yaşında Burak kardeşimizi kutlarız. Sağlıklıklı günler temenni ederiz.