AK PARTİLİ BAŞKANDAN YOMRA’DA KRİTİK GÖRÜŞME

AK Parti Trabzon İl Başkanı Sezgin Mumcu, Yomra’yı mercek altına aldı. En son AK Partili meclis üyeleri ile Yomra’nın İYİ Partili Belediye Başkanı Mustafa Bıyık’ın arasında yaşanan gerginlik medyaya yansımıştı! Bizde bu gerginliği detaylıca verdik. (Haberi burada)

AK Partili Meclis Üyeleri, Başkan Mustafa Bıyık’ın almak istediği kararlara itiraz etmiş hatta oy çokluğu ile engel koymuştu. Başkan Mustafa Bıyık da AK Partili meclis üyelerini hizmeti engellemekle suçlamıştı.

AK Partili İl Başkanı Sezgin Mumcu, Yomra’yı dün ziyaret etti. Ak Parti Yomra İlçe Başkanı Avni Adanur ile de görüştü. Sonra esnafı ziyaret etti.

Başkan Mumcu ile Avni Başkan ne konuştu bilemiyoruz ama hangi konuda olduğunu biraz tahmin ettik.

Yomra’da büyük bir çıkmaz var. Bunun çözülmesi gerekir. Yomra için hiç iyi gitmeyen bir sürtüşme ilçedenin kötü olan durumu daha da kötü, ağır durumu daha da ağırlaştırıyor.

İYİ PARTİ TRABZON’DA YENİDEN ’NA’BEER’ DEDİ

İYİ Parti Trabzon İl Başkanlığı bir süredir WhatsApp grubunu kapatmıştı.

Kim ne diye kapattı bilmiyoruz.

Başkan Azmi Kuvvetli’nin talimatı ile kapatıldığı söyleniyor.

Gelen talepler üzerine yeniden açıldığını öğrendik.

Bu arada İYİ Parti’de yaşanan istifalar ve krizlerle alakalı Milletvekili Hüseyin Örs, usulca hareket ediyor.

Sessizce devam ediyor. Sanki bir şey olmamış gibi..

Sanki hiç bir şey olmamış gibi..

Yalnız o umursamasa da, görmezden gelsede, hareket ettiği gibi, olmayacak.

Bu sessizlik fırtına öncesi sessizlik gibi duruyor.

Çünkü Akçaabat İlçe Yönetiminde de 4 üyenin istifa ettiği bir kadın üyenin istifasının kabul edildiği ama diğer üç üyenin her nedense istifasının kabul edilmediği ve askıda durduğu kulağımıza geldi.

TRABZON TURİZM SEKTÖRÜ PARAMPARÇA OLDU

Trabzon’da ruhsatlı oteller bir araya geldi. Bunlar 270 kadar. Önce dernek kurdular sonra bir avukat tuttular. Ruhsatsız olanlarla alakalı bir rapor hazırladılar. İçerisinde Trabzon’un neler kaybettiğini yazdılar. Mali yönden ülke kaybının ne olduğunu, bakanlıktan gelecek desteklerin gerçek rakamlarla gelmediğini….

Böyle bir çok maddeyi sıraladılar. Şimdide bunlara karşı ruhsat alamayan oteller ve apartların bir araya gelip platform kurduklarını öğrendik. Dünde bir kesim turizmci Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu’nu ziyaret etmiş. Trabzon turizm sektörü 3’e 5’e bölündü. Paramparça devam ediliyor. Teoman'ın şarkısı aklımıza geldi. Bu bölünmüşlük belkide daha sonraki büyük bir birlikteliğin habercisi de olabilir kimbilir.. 

KURUCULAR BİR BİR DÖKÜLÜYOR  ACABA NE OLACAK?

Eski Ekonomi Bakanı Ali Babacan'ın Genel Başkanlığını yaptığı Demokrasi ve Atılım Partisi'nde (DEVA) istifa şoku yaşandı. Partinin kurucuları arasından yer alan Prof. Dr. Arzu Kılıçlar ve Trabzonlu Nevim Bilici partiden istifa etti.

Kurucu Musa Malik Yıldırım’ın da ihracı onaylandı diye kulağımıza geldi. Bugün yarın bir açıklama gelir bu konuda..

NERESİNDEN BAKARSANIZ BAKIN GARABET

“2021 yılında istihdam edilmek üzere 300 geçici işçi alımını bugün noter kurası ile gerçekleştirdik. Teşekkülümüze bağlı Trabzon, Artvin, Giresun ve Rize illerinde toplam 46 yaş çay fabrikasında, bazı fabrikalarda 5 bazı fabrikalarda ise 10 kişi olmak üzere geçici işçi alacağız. Yedek isim listesi tespiti yapacağız. 18 yaş ile 50 yaş arası, beden işçisi olması noktasında kural belirlendi. Öğretim şartı olarak ise ilköğretim olarak belirlendi. İlköğretimin üzerindeki tüm öğrenimler ayrım yapılmaksızın dikkate alındı” 

ÇAYKUR Personel Daire Başkanı Kamil İpek bu sözleri söyleyen!

Çalışacakların 18 ile 50 yaş arasında ve ilköğretim mezunu olmak zorunda olduğunun altını çizdi.

Bu tabloya bakalım.

Bir de geçen gün 547 milyon lira zarar ettiğini ortaya koyalım. (Haberi burada)

Şöyle iç çekerek ‘ne oluyor ya..’ diyelim!

Neresinden bakarsanız bakın garabet gibi duruyor.

MURAT ZORLUOĞLU’NUN O HAREKETİ NASIL YANKILANDI

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, dün mecliste sıcak bir şekilde davrandı. Açık açık herşeyi anlattı. Borçlardan bahsetti, yapılması gerekenleri anlattı. Bir de bir hareket yaptı ki: gazetecilerin dikkatinden kaçmadı. Mecliste CHP sıralarına gidip oturdu. (Haberi burada)

“Şık bir hareket”

“Meclise artık çok hakim”

“Her meclis üyesini tanıyor”

“Muhalefete  ‘ben elimden geleni yapıyorum’ tavrını gösteriyor.” diye türlü türlü yorum getiren de oldu.