MURAT ZORLUOĞLU’NUN GÖRDÜĞÜ TRABZON BELKİDE O DEĞİLDİR!

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu’nu şehirde nasıl konuşuyorlar diye şöyle bir deryalara dalalım bu defa..

Şehrin nabzı derinlerde farklıdır. Trabzon vitrinden görüldüğü gibi içini yansıtmaz. Öyle bir şehirdir. Bunun bir çok nedeni vardır. Böyle olmasının bir çok nedenini bilimsel araştırmalar yaptık.

“Hadi canım sende!”

Dediğinizi duyar gibiyiz..

Evet gerçekten de yaptık.

Yani şöyle ki bilim insanlarına danıştık diyelim..

Mesela enteresan cevaplar aldık.

Bazıları, “Coğrafi konumu” nedeniyle dedi.

Bazıları, yaşadıklarıyla..

Bazıları ise iklimsel üzerindeki kara bulutlardan bahsetti.

Başkan gördüğü Trabzon yüzü belkide gördüğü değildir!

FAZLA HIRPALAMIYORLAR

Kentin merkezinde ciddi bir çalışma var. Burası kesin.Kimleri 'oflansa da' 'puflansa da' hak teslimi var! Bunu Başkan Murat Zorluoğlu yapmasa kim yapacaktı? Ya o seçilmesiydide bu işler yapılmasaydı? Yada zaten yapılacaktı o sadece işi üstlendi!

En sorunlu, en sıkıntılı alt yapı çalışmalarında bile iyi niyetli, objektif olan Trabzonlular yada burada yaşayanlar, Başkan Zorluoğlu’na çok toz kondurmuyorlar.

O’nu hırpalamıyorlar. Bu onun için büyük şans ve fırsat diye tanımladık.. Hatta en son Maraş Caddesi anketi yaptı, 15 bine yakın kişi bu ankete katıldı. Altına gelen yorumlara baktık. Aynen analiz ettiğimiz gibi gördük.. 

GANİTA BİR FECAAT’Tİ ORTADAN KALKTI

Diğer yandan iki konuda son günlerde beğeni aldı ve alkışlandı. Murat Zorluoğlu’nun Ganita hamlesi ve plaj hamleleri.

İnanılmaz şekilde konuşuluyor. Bunu biz farketmemiştik. Bir kaç uyarı aldık. Uyarı dediysek biz uyarıyı kimden yada kimlerden alırız? Tabiki okurlarımızdan.. Hatta şöyle seslendi bir okurumuz, “Ganita’da basit gibi görünen şehrin uzun yıllardır fecaat’ına dönüşen garabeti ortadan kaldırdı.”

Evet öyle oldu.

“Çocukluğumuzda ki Ganita’yı yaşayacağız da..” dedi.

Şehrin tam kuzeyindeki deniz bandını plaj yapma konusunda da epey konuşuluyor.

Bunlar onun için artı.

Gülcemali’in hemen yanında oluşan deniz kıyısı bandını bozmayacaklarını ifade etmesi de şehirde rahatlamaya sebep oldu.

GÜÇLÜ SENKRON TRABZON İÇİN ÖNEMLİ

Ama bir iki konu var can sıkan.. Reşadiye Kavşağı konusu, Gülcemal’in tahkimat konusu.. Bunlar muallakta..Reşadiye kavşağını karayollarına pasladı. Mecliste kavisli bir orta vuruş yaptı. Futbolu sevdiğinde böyle diyoruz! Bu konular epeydir belirsizliğini koruyor. Kanuni Bulvarı’nın bitirilmemesinden o da muzdarip..

Bir an önce bitmesini istiyor! Ulaştırma Bakanlığı bu konulara bakalım ne yapacak?

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu bir Trabzonlu ve ondan beklenti oldukça yüksek. Başkan Murat Zorluoğlu da hemşeri avantajını Trabzon adına kullanmak için çabalıyor. Çabaladığını Bakan beyin Trabzon ziyaretlerinde görüyoruz.

Bu güçlü Trabzon iletişimi ve senkronu şehir adına hızlı şekilde büyük gelişmelerin kapısını açar diye bizde beliyor, arada bir de olsa hatırlatma yapmaya uğraşıyoruz.

Zaten göremizi bundan öteye geçmez, geçemez..

TRABZON KENT KONSEYİNİ SİZİN İÇİN İRDELEDİK

Trabzon Kent Konseyi yöneticileri dün Haberlobi’yi ziyaret ettiler.

Konseyin bileşenlerinde daha önce olmayan farklılıklar var.

Kent Konseyi yönetimi öyle çok alelade oluşmamış olduğunu farkettik.

Belliki titiz bir çalışma yapıldı!

Mesela Trabzon Üniversitesi Rektörü’nün 3 yardımcısından biri olan Prof. Dr. Hasan Karal, çeşitli sivil toplum örgütlerinde görev almış bir isim. Şehri iyi tanıyor.

Bilim camiasında da eğitim camiasında da mutlaka ismi vardır. Uzun yıllardır çizgisini bozmadan sürdürmüştür.

Diğer taraftan konseyin ağır toplarından Kamu-Sen Trabzon İl Başkanı Coşkun Dilber, eğitim camiasında tanınır sevilir. Sendikal faaliyetlerde, gündem yaratan çıkışlarıyla her sene mutlaka bir kaç haber detayında göze çarpar. Açıklamalarıyla kent sorunlarını, eğitim camiasındaki sıkıntıları gündeme taşımasıyla meşhurdur.

Ya Kadem Çakıroğlu!

Trabzon Ticaret Sanayi Odası yönetiminde uzun yıllar görev aldı. Halen daha yönetici ve etkin bir isin. Şehrin ekonomik yapısını çok iyi bilir tanır. Sorunların çözümü konusunda yapılan projelerin mutlaka bir kenarında ismi vardır. Ailesiyle birlikte çok aktif şehirde yer almıştır. Ayrıca bir kaç dönemdir AK Parti İl Yöneticisidir. Parti içerisinde etkinliğini tartışmayız bile..

Trabzon kentinin onlardan büyük beklentiler var. Kendilerine de söyledik. Onlar da bunun farkında. Cesur olacaklar, cesaretli olacaklar, sorunlarla kenti yüzleştirip, kent bileşenlerini daha aktifleştirecekler.

Bu yönde çalışmalar yapıyorlar.

Trabzon’un silkelenmeye ihtiyacı var!