TRABZON’DA AK PARTİ’NİN HAS VİTRİNİ VEKİLLİK İÇİN DERİNDEN ÇALIŞIYOR 

AK Parti konusunda Trabzon’da hareketli günler tekrar başladı. Bir ara vermişti. Şimdi zil çaldı herkes yerli yerine geçti.
Şimdi asıl bomba iddiayı biz verelim. Kulağımıza gelen iddiaya göre: 
AK Parti Trabzon İl Başkanı Sezgin Mumcu birinci sıra milletvekilliğini istiyor. İl başkanlığında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın prensi Rize Milletvekili Muhammet Avcı’dan aldığı lobi gücünü vekillikte de kullanacak. sessiz ve derinden çalışıyor… Kimseye hissettirmeden!

Hatırlarsanız Sezgin Mumcu atandığında HAS Parti’nin Trabzon’da AK Parti üzerindeki etki ve gücünü şöyle yazmıştık; AK Parti’nin ‘HAS’ vitrini..

HAS vitrin vekillikte de etkin çalışıyor! HAS Parti’den AK Parti’ye geçen isimlerden bahsettiğimizi anlamışsınızdır. Yalnız bu defa böyle sessiz çalışmaları göze batıyor teşkilatta rahatsızlıklar artmaya başladı. İlerleyen günlerde ayrıntılı örneklerle vereceğiz. 

BASIN TOPLANTISI DÜZENLEMELİDİR MHP’YE YAKIŞAN BUDUR 

MHP Trabzon İl Başkanı Ömer Ayar Ankara’ya gitti. İl başkanları toplantısı katılmak aynı zamanda Ortahisar İlçenin yeni oluşumunu genel merkeze sunmak için gitti. Ankara’dan ilk gelen kare MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile çekildiği fotoğraf oldu. İlçe Başkanı Murat Gedikli henüz görevden alındı densede resmi olarak kimse açıklama yapmadı. Siyaset bu her an her şey olabilir. Kulislerden gelen iddiaya göre yerine atanacak ilçe yöneticisi önce görevi almamış sonra ikna edilmiş! Bir sürü iddia ortalıkta dolanıyor. Bunlara son verecek olan MHP Trabzon İl Başkanı Ömer Ayar’dır. Ankara’dan dönüşte basın toplantısı düzenler diye bekliyoruz. Düzenlerse bizde tek ve doğru ağızdan aldığımız bilgiyi kamuoyunu aktarırız! 

O İSİM SİYASETİ BIRAKTIM DEDİ 

Trabzon siyasi gündeminde AK Parti ile adı öne çıkan Dündar Ayyıldız ile karşılaştık. Vekil adaylığı konusunda düşüncesini sorduk. Sessiz kaldı. Baktık ki bet cevap alamayacağı arkadan dolandık ve soruyu farklı şekilde sorduk: “Siyaseti bıraktınız mı?” Bu sorumuza sessiz kalmadı ve net bir şekilde: “Evet” dedi. Tamamen bırakmış ve işlerine dönmüş. Trabzon dışında bazı projeleri hayata geçiriyormuş. Başarılar diledik. 

ŞAMPİYON YENİDEN VEKİLLİK İÇİN KARŞIMIZA ÇIKABİLİR

Güreşte 3 kez Dünya Şampiyonluğu olan Spor Bakanlığı Sporcu Yetiştirme Daire Başkanı Selçuk Çebi, vekil adaylığı yeniden konuşuluyor. Trabzon’dan milletvekili adayı olacağı Cumhurbaşkan Erdoğan’ın halen gözdesi olduğunu duyuyoruz kulislerden… 

İL KONGRESİ ÖNCESİ DERİN SESSİZLİK 

İYİ Parti Trabzon’da bir sessizlik hakim. Fatma Başkan il kongresi öncesi il başkanlığına adaylığını açıkladı. Karşısına rakip çıkacağı söylenmişti ama çıkmadı. Bir oluşum vardı ama şu an sessizliğe büründüler. Milletvekili Hüseyin Örs ve İl Başkanı Azmi Kuvvetli’nin de ağzını bıçak açmıyor. Azmi Kuvvetli yeniden aday olmayacak. Vekil adayı olmak istiyor. Bir süredir derin bir sessizlik var Trabzon İYİ Parti’de.. Acaba neden? Fırtına öncesi sessizlik mi bu?