SİBEL SUİÇMEZ CHP’YE ÜYE OLDU KULİSLER SALLANDI
Sibel Suiçmez Trabzon siyasetine dönem dönem giriş yapar. Şimdide tekrar siyaset sahnesinde adından bahsettirecek gibi duruyor. Trabzon Barosu başkanlığını yürütürken Türkiye Barolar Birliği Başkan Yardımcılığı görevine getirilen ve ardından Trabzon Baro Başkanlığı görevini bırakan Suiçmez, 5 Nisan Avukatlar Günü’nde CHP Ortahisar İlçe Başkanlığına giderek CHP’ye üye oldu.

CHP koridorlarında bu durum vekil adayı olacak diye algılandı. Normaldir böyle bir analiz yapılması.. CHP Ortahisar İlçe Başkanı Fatih Suat Oyman’ı tercih edip il başkanlığını tercih etmemesi de farklı algılandı ama Ortahisar İlçesinde ikamet ettiğinden buraya üye oldu.

Sibel Suiçmez ise bu sorulara cevap vermekten kaçındı.

UÇUŞ SEFERLERİ TURİZMCİLERİN YÜZÜNÜ GÜLDÜRÜYOR
Kuveyt Hava Yolları 28 Nisan 2022 tarihi itibariyle Trabzon, İzmir ve Bodrum’a doğrudan seferler başlatacağını duyurdu. Kuveyt Hasta Yollarından yapılan yazılı açıklamada Trabzon’a 28 Nisan tarihinden itibaren cumartesi, salı ve perşembe olmak üzere haftada üç. Gün uçuş gerçekleştirileceği belirtildi. Bodrum’a 30 Nisan’dan itibaren cumartesi, pazartesi ve çarşamba günleri birer uçuş düzenleneceği aktarıldı. 5 Haziran’dan sonra ise İzmir’e haftalık iki uçuş yapılacağı ifade edildi. Bölgedeki turizmciler pandemiden dolayı ciddi ekonomik sıkıntılar yaşadılar. Uçuşların artırılması da bölge turizminin bu sezon ciddi beklentilerini karşılayacak gibi duruyor. 

MAZHAR YILDIRIMHAN ATAĞA GEÇTİ
Seçimler yaklaşırken Trabzon siyasetine bazı isimler bodoslama giriyor. Bazıları da sistemli adım adım.. Bunlardan birisi her dönem olduğu gibi Mazhar Yıldırımhan.. En son  bir çıkış yaptı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun danışmanı olan Yıldırımhan, FETÖ elebaşısı ile fotoğrafı yayınlanan AK Parti eski Milletvekili Gizligider’in Bakan Yardımcısı olarak.

TRABZON'DA VEKALETLE YÖNETİLEN GÖREVE CUMHURBAŞKANI KARARIYLA ATAMA
Bazı kurum ve kuruluşlardaki atamalar Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla karara bağlanarak Resmi Gazete'de yayımlandı.

Bu atamalar arasında Trabzon'u da ilgilendiren bir detay vardı. Trabzon Defterdarlığı'nda bir süredir personel Nejla Baydar tarafından vekaletle yönetilen göreve Samsun Defnedarlığı görevini yürüten Hanifi Eraslan atandı.

İlgili haber ve diğer atama kararları için tıklayınız