RECEP TAYYİP ERDOĞAN TRABZONSPOR KUTLAMALARINI NASIL TAKİP ETTİ 

Sanıyorsunuz ki Trabzonspor'un kutlamaları yalnızca dünyayı salladı! Hayır... Ankara'yı tamamen sardı; Külliye'nin duvarlarında yankılandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kutlamaların tüm detaylarını fotoğraflarına kadar masasında istedi. Hatta duyumlarımıza göre demişki, "Kutlamalara mutlaka katılmalıyım"

Trabzonspor'un bu coşkusunu çok beğenmiş. Bunu da kurmaylarına demiş. Yani anlayacağını 20 yıldır Türk futbolunda görmediği coşkuyu görünce büyük heyecan duymuş! Tıpkı o mitingleri yaptığındaki kalabalıklar gibi olunca.. Heyecanı yüzünde bir gülümseme yaratmış.. E normaldir; pandemi gördü, onca badire atlattı.. Böyle coşkulu kalabalık onu da heyecanlandırmıştır.

MUSTAFA BIYIK DEMET AKALIN’I GETİRELİM Mİ DEDİ BAKIN NELER OLDU?

Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık, Trabzon'un bu açık hava konserlerindeki potansiyelinin farkına vardı. Yomra'da açılışları bile artık konsersiz yapmıyor. En son Manga grubunu getirmişti. Yine böyle organizasyonlar düzenleyecek. Belli ki bu işi gördü ve anladı. Şimdi de 'Demet Akalın'ı getirelim' dedi; Twitter coştu.

Bu arada dün gece birşey daha oldu. Demet Akalın bir takipçisine haftaya Trabzon'a geleceğini yazdı.

FSQs_V3XMAEWV5j

Bu da ayrı bir detay.. Trabzonspor Kulübü bu kutlamalar için belki de ünlü bir sanatçıyla anlaştı. Kulüp yönetimi bu bilgiyi vermiyor; taraftara sürpriz olsun istiyor.

Bu arada Yomra Belediye Meclisi'nde bu hafta ilginç gelişmeler olabilir. 'Akalın'dan Yomra Belediye Meclisi'ne nasıl geçtin, bu nasıl bir dikey geçiştir' diyenleriniz olabilir.

Öyle aklımıza geldi..

Şu Kuran Kursu'nun 'trampa' anlaşmazlığı vardı ya hani; AK Parti Grup Başkanı karşı çıkmıştı. İşte o Kuran Kursu için takas edilecek arsa konusunda yeniden uzlaşı sağlanmış. Şimdi AK Parti grubu buna itiraz etmeyecekmiş. Yani Mustafa Bıyık'ın onay verdiği konu, aynen meclisten geçecek. Böylelikle Kuran Kursu önündeki arsayı kendine alacak.

E şimdi AK Parti Grup Başkanı ne oldu? Karşı çıkıp, 'usulsüzdür' bile dedin. 3 aydır beklettin! Mustafa Bıyık kalksa sana dese ki, "Ne oldu, rengin soldu" ne diyeceksin?

BU KAFATASÇILIĞINIZIN HESABINI ELBET BİR GÜN SORACAĞIZ

TGRT ekranlarına çıkıp Trabzonluları hedef gösteren Ahmet Ercanlar, dün canlı yayında geri vites yapmadı. Ama utana sıkıla sadece bunu diyebildi; "Trabzonluları seviyorum, ben lobisinden bahsettim"

İşte bunlar bu kadar seviyesiz! Kafatasçılığını, ırkçılığını burada bahsettik. TGRT yönetimi ve RTÜK'ü uyarıyoruz. Bunun hesabını sorun!

Cem Küçük sen de bu işin içindesin. Sen de hesap vereceksin. Bugün olmasa da yarın..

Öyle 'Süleyman Soylu da Oflu' falan diyerek kıvıramazsın. Hesap günü gelecek.

SUSKUN BASTIRILAN İBİR TRABZON ARTIK KABUL GÖRMEYECEK

Gülcemal ve Ganita park ve plaj düzenlemelerinin açılışlarını şimdiden görür gibiyiz. Trabzonspor'un şampiyonluk kutlamaları 60 milyona yakın bir izleyiciye ulaşarak dünyada yankılandı.

Bu kutlamalara benzer açılışları ve ve konserleri artık Trabzon'da sık görürüz. 

Şimdiden hayırlı olsun diyelim..

Trabzonspor'un şampiyonluk kutlamaları olmasaydı ve bu işe kalkışılsaydı her kafadan bir eleştiri çıkardı! Şimdi bu eleştiriler daha gelmez. Görülüyor ki, Trabzon mutlu, gururlu, eğlenirken de müthiş bir uyum içerisinde.. Trabzon'un şarkılar söylemesi gerekiyor. Suskun, bastırılan bir Trabzon kabul görmeyecek artık..

YENİKAPI’YA GELEN MESAJLARI MERAK EDENLER İÇİN DERLEDİK 

Sosyal medyadan şöyle birkaç mesajı sizlerle paylaşalım.

  • “Trabzonspor’un şampiyonlar ligi maçı olduğu akşam ‘sözde derbi’ maçı yaptınız. Trabzonspor’u ötelediniz! Bu akşam ise ‘sözde derbi’ maçının olduğu akşama fırtına ‘Şampiyonluk kutlaması’ koydu! Tam da göbeğinizde İstanbul’da.. Bir gün hesaplaşacağız demiştik!”
  • “Trabzonspor'un şampiyonluğu 2 saat konuşuldu diyenlere..İstanbul Yenikapı'da Trabzonspor taraftarı şoku..Trabzonspor yakarsa söndüremezsiniz””
  • “TS, bir daha şampiyon olamaz” denildi, unutulmayacak bir şampiyonluk geldi.“Eğlenemezler” denildi, dünyada viral olan tekno parti yapıldı.“Şampiyonluğu kaç ilde kutlanır ki?” denildi, dünyada kutlandı. Ve bugün de onbinlerle yenikapı’da engel tanımayanlar.. Gurur kaynağı…”
  • “Bugüne kadar İstanbul’da yapılmış en kalabalık konser 1998 yılında 200.000 kişi ile Ferdi Tayfur’a aitti.
  • 397.000 kişinin katılımı ile gerçekleştirilen Yenikapı Trabzonspor kutlamarında tam doluluğa ulaşıldıktan sonra sahne alan Selçuk Balcı bu rekorun yeni sahibi oldu.”
  • “Yenikapı'da 340.000 kişi şampiyonluk kutluyor.
  • Küçük bir Anadolu şehrinin paradigmaya kafa tutan takımı. Bu kutlamalardaki coşku, düzen, başkalarına sataşmadan eğlenme Trabzonspor sempatisini artırdığı inancındayım.”
  • Trabzonspor'un Yenikapı'daki şampiyonluk kutlamalarına 397.263 resmi kişi katıldı. Bu sayının resmi olmayan sayılarla 450 bin civarı olduğu düşünülüyor. Bu gurur hepimizin. Deplasmanda 450 Bin Taraftar toplayıp şampiyonluk kutlayacak başka bir takım dünyada yok.
  • “Türkiye Cumhuriyeti topraklarında millet ilk defa şampiyonluk kutlaması  görüyor.  Rakip taraftarlar bile imreniyor. Şampiyonluk  kutlamasının korna çalmak  olmadığını  anladılar.  Trabzonspor her konuda En"leri yaşatıyor.”
  • “İstanbul'da 400binden fazla taraftar toplayın, kimsenin burnu kanamadan şöyle bir festival yapın ondan sonra konuşun! Ama siz ancak çamur atarsınız eğlencemizi bile çalmaya çalıştınız. Yenikapı Manzaraya bak Koç”

25c3e3e9-9bb1-48e4-b699-c432f1f2560b

TRABZONSPOR’UN KURUCUSUNUN TORUNU BAKIN KİM ÇIKTI? 

Trabzonspor Kulübü kurulsun diye kapatılan kulüplerden biri olan Trabzon İdman Ocağı'nın kurucusu Hıfzırrahman Raşit Öymen'in torunu Örsan Öymen, sosyal medya hesabından Fenerbahçe Başkanı Ali Koç ile ilgili paylaşımları sonrasında hedefe oturtulmuştu.

Örsan Öymen, paylaşımlarında Ali Koç'un Ekrem İmamoğlu hakkındaki sözlerini eleştirmiş, "Trabzonlu, Trabzonspor taraftarı ve Trabzonspor'un eski yöneticisi olan Ekrem İmamoğlu'nu zorla Fenerbahçeli yapmaya çalışır gibi, şampiyonluk anındaki duygularını baskı altına almaya çalışması kabul edilebilir bir durum değildir." demişti.

Fenerbahçeli taraftarlar, Örsan Öymen'in bu yorumlarına sert tepki gösterince Öymen de yeni bir açıklama yaparak bu duruma isyan etti.

Öymen, kendisine gelen sert tepkilere sosyal medya hesabından şu ifadelerle yanıt verdi.

"Bu hesapta futbol hakkında nadiren paylaşım yapıyorum. Trabzonspor’un 38 yıl sonra şampiyon olmasının heyecanıyla ilk defa futbol hakkında daha fazla paylaşım yaptım. Bu süreçte çok acı bir şeyi de öğrenmiş oldum. Bu ülkede insanların sadece din, mezhep, etnik kimlik ve dünya görüşü üzerinden değil, futbol üzerinden de ne kadar bölünmüş ve kutuplaşmış olduğunu gördüm. Trabzonlulara ve Trabzonsporlulara yönelik ne kadar yoğun bir ayrımcılığın, önyargının ve nefretin olduğunu gördüm. Eğer ben Fenerbahçeli, Galatasaraylı, Beşiktaşlı olsaydım, aldığım eleştirilerin ve şahsıma yapılan hakaretlerin çoğuyla karşılaşmayacaktım, bunu da çok iyi biliyorum. Evet bunlar bir azınlık, ama yine de insanın enerjisini tüketiyor. Gazeteci-yazar Uğur Dündar’ın veya ressam Bedri Baykam’ın FB’li olmasında ve FB yönetimini savunmasında sorun görmeyenler, bir felsefeci-yazarın Trabzonlu ve Trabzonsporlu olmasına, şampiyonluğu kutlamasına ve Trabzonspor’a yönelik saldırılara yanıt vermesine tahammül edemediler. Şahsıma yapılan hakaretleri burada paylaşsam inanamazsınız. Namustan, şereften, onurdan yoksun bu saygısız insanlara ‘yazıklar olsun’ diyorum, başka da bir şey demiyorum! Ülke gerçekten tımarhaneye dönmüş, onu da bu vesileyle öğrenmiş oldum. Öğrenmem de iyi oldu."

Örsan Öymen ayrıca, "Dedem Hıfzırrahman Raşit Öymen. Pedagog (Eğitim Bilimci), Yazar, Öğretim Üyesi, Trabzon İdman Ocağı’nın (1921) kurucusu, CHP Milletvekili, Atatürk’ün ve İnönü’nün dava arkadaşı.” İfadeleriyle fotoğrafını paylaştı.

Diğer paylaştığı fotoğrafa da, “Trabzon İdman Ocağı’nın kurucusu dedem Hıfzırrahman Raşit Öymen (ortada, bastonuyla), 1970’lerde Trabzonspor’un efsane şampiyon takımıyla." notunu paylaştı.

79e2778e-65c9-4ce9-aec6-31a8ccd9b6a1

17583600-289b-49f8-95c5-4cb2abbe0f84

cca15b0e-148a-409e-a96d-9726943e3ec7