BU FOTOĞRAF KARESİ TRABZON’A OH ÇEKTİRDİ

Geçtiğimiz hafta genel başkan yardımcılığından alınan Yavuz Ağıralioğlu ile İYİ Parti lideri Meral Akşener, Çarşamba günü partinin genel merkezinde bir araya geldi. Yaklaşık 20 dakika süren görüşmede Akşener, "Milletimiz ve devletimiz için birlikte çalışmaya devam edeceğiz. İlk günkü beraberliğimizin mesuliyeti ile milletimizin bu zor günleri atlatması için elimizden gelen gayreti göstereceğiz" ifadelerini kullandı.

Kırgınlıkların olabileceğini kaydeden Akşener, "Birbirimize kırılmış olabiliriz, bu birbirimizi sevdiğimizin alametidir" dedi. Akşener, Ağıralioğlu'nun tüm parti, Meclis kürsülerinde ve medyada görünmeye devam edeceğini de kaydetti ve "Güzel yarınlara azimle kavuşmaya gayret edeceğiz" ifadelerini kullandı.
Dün Meclis'te açıklama yapan Yavuz Ağıralioğlu, "Partimde iyilik adına iyilerle birlikte mücadele etmeye devam edeceğim" demişti.
Yavuz Ağıralioğlu kriz çıktıktan sonra Trabzon’a gelmişti. İYİ Partililer ve dostlarıyla bir araya gelen Ağıralioğlu ile Akşener’in buluşması, kriz yok demesi, Trabzon’ da ki İYİ Partililere bir ‘ohh’ çektirdi.

d9b4221c-8c33-41ce-9e6c-91de4cd9608b

PARTİ BİNASINI HACİZDEN KURTARACAK KİŞİ

Türkiye gazetesi yazarı Fuat Uğur dünkü yazısında Demokrat Parti lideri Gültekin Uysal’ın genel merkez binasının alım sürecinde Adnan Oktar grubundan yardım talep ettiğini iddia etti.

Fuat Uğur, Oktar Grubu’nun şimdi tutuklu bulunan “hukuk imamları” Noyan Orcan ve Halil Müftüoğlu’nun Uysal ile görüştüğünü ve bina işini 900 bin liraya çözeceklerini söylediklerini ileri sürdü.

İşte Fuat Uğur’un bugünkü yazısının ilgili bölümü:

“Dostlarım önceki gün Adnan Oktar ve örgütünün dava dosyasından birtakım bölümleri ve bilgi notlarını gönderdiklerinde ‘Küçük Ortağa bak sen!’ demekten kendimi alamadım. Çünkü Adnan Oktar’a ve grubuna yönelik olarak 2018 yılında yapılan büyük operasyonda Oktar’ın malikânesinde bulunan ve dava dosyasına giren dijital belgelerde, Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Gültekin Uysal ile Adnan Oktar arasında şaşırtan ilişkiler gün yüzüne çıkıyor.
Üstelik içinde para alışverişleri, yargıdaki bir davayı para karşılığı hallettirme işlemleri dâhil ne isterseniz var.

Oktar’ın evinde bulunan bilgi notlarından anlaşıldığına göre, DP Genel Başkanı Gültekin Uysal Ankara’daki Genel Merkez binası ile ilgili hukuki bir sorun yaşıyor. Sorun, önceki Genel Başkan Namık Kemal Zeybek zamanında partiyi borç altına sokan hatalı işlemler yapılması ve binaya sürekli icra gelmesi. Bu nedenle parti binasının 2017 yılının mart ayında satılma zorunluluğu ortaya çıkmış. Gültekin Uysal bunun üzerine Doğru Yol Partisi’nin eski yöneticilerinden, o zamanki yönetim kurulu üyesi Mehmet Göktürk’ten ‘Yok mudur kurtaracak bahtı kara maderini?’ diye yardım istiyor. Mehmet Göktürk de o ‘kurtarıcı’yı buluyor; Adnan Oktar ve örgütü.

Mehmet Göktürk, Adnan Oktar’ın o zamanki, şimdi tutuklu bulunan “hukuk imamları” Noyan Orcan ve Halil Müftüoğlu ile temas kurarak onları DP Genel Başkanı Uysal ile görüştürüyor. Görüşme sonrası Noyan Orcan, Adnan Oktar’a aşağıda görüntüleri olan notları gönderip meseleyi anlatıyor.
Noyan Orcan o notlarda çözüm önerilerini ve meseleye dair yaptıklarını da aktarıyor:
“Biz dosyayı alıp inceledik. Allah’ın yardımıyla çözüm olabilecek yollar bulduk. Bu konuyu takip etmek için 1 milyon ödemelerini uzman avukatlar ve hocaların yardımcı olacağını söyledik. 900 bin olarak onay verdiler.”
Yani haczin kaldırılması, icra işleminin yargıda durdurulması karşılığında 900 bin liraya anlaşıyorlar DP Genel Başkanı Gültekin Uysal ile.
Bu görüşmeden sonra hem Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal hem de Demokrat Partili Mehmet Göktürk farklı günlerde Adnan Oktar grubuna ait A9 TV’de canlı yayına çıkıyor. Canlı yayının o zamanki sunucusu ise şu anda tutuklu bulunan Hüma Babuna. Canlı yayının yapıldığı yer ise örgütün 2018 yılında polis tarafından basılan evi.

Ancak görüşme trafiği bununla sınırlı kalmıyor ve örgüt üyelerinin samimi ilişki kurdukları Gültekin Uysal’a kanları kaynıyor ve kendisini Adnan Oktar’a götürmek istiyorlar. Bu taleplerini de Oktar’a aşağıdaki notla iletiyorlar:
‘Uygun görürseniz önümüzdeki hafta size getirebilir miyiz? Çok genç, yönlendirilmeye açık, temiz görünen birisi. Eymen ve İbrahim de tanıştı.’

ADNAN OKTAR’A ZİYARET

Çünkü onlarla temas sağlayan parti yöneticisi Mehmet Göktürk, Partinin Genel Başkanı Gültekin Uysal’a ‘Noyan ve İbrahim benim kardeşim. Sana yardımcı olurlar. Ama Adnan Bey yardımcı olun derse 100 katı enerji ile yardımcı olurlar’ dediği için gerçekleştirilecektir bu ziyaret.
Bundan sonrası bizim için karanlık. Gültekin Uysal Adnan Oktar’ı ziyaret edip onunla görüştü mü, görüştüyse kaç kez bu birliktelik gerçekleşti bilmiyoruz. Ama sonuçta "Adnancılar" grubu yargıdaki sorunu o 900 bin liracık karşılığında çözüyorlar.

Ama tabii sık sık FETÖ’yü kollayan yayınlar yaptığı iddiasıyla hedef tahtasına oturtulan Yeni Asya grubunun lideri Mehmet Kutlular ile bir araya gelen Gültekin Uysal’ın ilişkiler yumağının daha fazla görünmeye kısmı var mıdır diye de insan merak etmiyor değil.”
Odatv, Fuat Uğur’un bu iddialarını sormak için gün boyu Demokrat Parti lideri Gültekin Uysal’ı aradı. Gültekin Uysal telefonlarımızı yanıtsız bıraktı.
Gültekin Uysal’a Özel Kalem Müdürü aracılığıyla da ulaşılmaya çalışıldı. Ancak, toplantıları olduğu gerekçesiyle Odatv’ye yanıt verilmedi.
Demokrat Parti’de ki bu sessizlik rahatsız etti.

14bcca47-6651-4ea4-b05b-1f3642ec6268

SALİH CORA MI AHMET METİN GENÇ Mİ? 

AK Parti Trabzon’da ne gibi bir stratejiyle önümüzdeki günlerde seçimlere girecekler.. Henüz bir bir ortaya konmadığı gibi liderlik edecek isimde belli değil. Bu nedenle herkes şu anda kabuğuna çekilmiş durumda… Kimine göre İçişleri Bakanı Süleyman Soylu geri dönecek Trabzon’da teşkilatlardan bir kesimin beklediği gibi kimine göre yeni bir yüz.. Bazıları da Salih Cora diyor. Öte yandan en keskin fikir ise şu; Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç milletvekili listesinde birinci sırada yer alacak. Nabız yokluyor..

İŞTE AHMET AĞAOĞLU’NUN SIRRI DOĞRU YÖNETTİ AZ HARCADI BAŞARILI OLDU

2018'de başkanlık koltuğuna oturdu, Trabzonspor'a bambaşka bir kimlik kazandırdı... Ahmet Ağaoğlu 4 senelik görev süresinde rakiplerinden daha az harcama yaptı ve bugün hepsini sollamayı başardı. Ağaoğlu döneminde Fırtına ilk 4'ten düşmezken, rakipleri en az bir kere bu potanın dışında kaldı. 2019-20 sezonunda kıl payı zaferi kaçıran Bordo-Mavililer bu sezon 13 puan farkla şampiyonluğa koşuyor, Başkan Ahmet Ağaoğlu da adeta rakiplerine ders veriyor. 
Fanatik Gazetesi’nin bu satılarını okudunuz. İşte Ahmet Ağaoğlu’nun sırrı burda. Doğru yönetti, az harcadı başarılı oldu. Futbol kulübü yönetme dersi verdi!
Bakın detayda şunlar var; 

Mali yapıyı düzeltmek için yoğun çaba harcayan Ahmet Ağaoğlu her sezon oyuncu satışlarına çok önem verdi. 18-19 sezonunda Juraj Kucka, Okay Yokuşlu ve Fabian Castillo gibi isimler satıldı, kasaya 17.6 milyon Euro para girdi. Bir sonraki sezon özevlat olan Yusuf Yazıcı 17.5 milyon Euro'ya Lille'e gitti, sonraki sezon ise Alexandre Sörloth'un transferinden 10 milyon Euro kazanıldı. Bu sezon hedefi şampiyonluk olarak belirleyen Trabzonspor başta Uğurcan Çakır olmak üzere yıldızlarını satmaya yanaşmadı ve sadece Caleb Ekuban 1.8 milyon Euro bedelle sürpriz şekilde takımdan ayrıldı. Yani Ağaoğlu döneminde Fırtına 4 sezonda yaklaşık olarak futbolcu satışlarından 47 milyon Euro'yu kasasına koydu.

Üstüne üstlük bu söz konusu 4 sezonda rekabet ettiği Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş’tan da daha az bonservis bedelleri harcayarak yarışa dahil oldu. Fenerbahçe bu süreçte Ali Koç başkanlığında 85.11 milyon Euro, Galatasaray 69.05 milyon Euro, Beşiktaş 35.52 milyon Euro bonservis bedeli ödeyerek kadrolarını güçlendirirken, Bordo-Mavililer'in kasasından 4 senede toplam 33.87 milyon Euro'luk transfer harcaması çıktı. 
Bu süreçte Trabzonspor 4 yılda da şampiyonluk mücadelesi verdi, ilk 4 dışına hiç çıkmadı ve 2019-20 sezonunda sadece 4 puan farkla zaferi kaçırdı. Bu sezon ise en yakın rakibi Konyaspor'a 13 puan fark atan Fırtına'nın şampiyon olmasına futbol kamuoyunda kesin gözüyle bakılıyor. En çok harcamayı yapan Fenerbahçe ise söz konusu 4 sezonun 2'sinde ilk 4 dışında kaldı, bir kez de ligi 3. tamamladı. Sarı-Lacivertliler şu anda da ligde 3. sırada bulunuyor.
Harcama konusunda Fenerbahçe'yi takip eden Galatasaray bu süreçte 1 şampiyonluk yaşadı, 1 kez de averajla kupayı kaçırdı. 19-20 sezonunda ilk 4 dışında kalan Sarı-Kırmızılılar bu sezon da 15. sırada yer alarak tarihinin en kötü dönemini yaşıyor. Trabzonspor'dan sadece 1.6 milyon Euro fazla harcayan Beşiktaş da zirveden hiç kopmadı. Gol averajıyla Galatasaray'ın önünde geçen sezon şampiyonluk kupasını kaldıran Siyah-Beyazlılar bu sezon ilk kez ilk 4'ün dışında kaldı. 

HİÇ CEZA VERMESEYDİNİZ DAHA İYİYDİ! 

Trabzonspor - Beşiktaş maçında Siopis’e tokat atan Beşiktaşlı oyuncu Cyle Larin’in cezası belli oldu. PFDK, kırmızı kart gören Cyle Larin'e 1 maçtan men ve 4.500 TL para cezası verdi.

Yani adam sahada yumruk atıyor! Sonra pişmanım özür dilerim diyor. Suçunu da kabul ediyor ve sadece bir maçla cezalandırılıyor. Pes doğrusu! Bu saçmalığın altına kimler imza attıysa büyük skandala imza attılar. Öte yandan peki hakem daha düdüğü çalmadan sahanın kenarından Beşiktaş’ın antrenörü Siopis’e müdahale ediyor. Fiziksel anlamda dışardan saha içine etki ediyor. Buna neden ceza yok! Bizim bildiği futbol kurallarından dışardan saha içine herhangi bir etki kabul edilemez. Saha dışına hatta tribün dışına o an göndermeliydi. Ayrıca 6 maç da ceza alması gerekiyordu! Yahu Trabzonspor’u durdurmak için elinizden geleni yapıyorsunuz ama olmayacak durduramayacaksınız.
Skandallarınız Türk futbolunu rezil ediyor. Bunu böyle bilin. Yazık oluyor ülkenin futboluna bu nedenle de ekonomisi zarar görüyor.
Bu arada Trabzonspor yönetiminin kararla alkali tahkime başvuracağı öğrenildi. 

SÖRLOTH GERİ Mİ DÖNÜYOR? 

Aldığımız duyumlara göre Andreas Cornelius’a müthiş teklifler geliyor. 

Trabzonspor Andreas Cornelius ile sezon sonu tekrar masaya oturacak.. En son gelen teklif 16 milyon euro.. Eğerki Danimarkalı'nın satışına karar verilirse, alternatifi Norveçli.. 

Alexander Sørlot ile hiç bağını koparmayan Trabzonspor, yine bu sayede yeniden golcüsünü geri çağırabilir. Bize gelen bilgiler doğrultusunda her seçenek için farklı alternatifler düşünülüyor.

6648cf52-0eb4-483a-b1e0-2ac9e7d93a4f