ALİ KOÇ SUÇ MU İŞLEDİ? 
Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç, günlerdir Trabzonspor’u ve Trabzon’u hedef alıyor. Halbuki Trabzonspor’u ilk tebrik eden, futboluna hayran kaldığını ifade eden sözler söylemişti.

“Trabzonspor açık ara en iyi futbolu oynuyor” demişti.

Son günlerde skandal açıklamalar yaparak, hem kendi camiasından hemde bordo mavili camiadan tepki alıyor. 

Bu saçmalık dolu..
Bu kıskançlık dolu..
Bu provoke edici..
Bu saldırgan tutumu..
Nasıl suç olmaz diye endişe içindeyiz!
Trabzonsporlu Hukukçular Derneği’nden ise bu konuda bir hamle gelecek.
Trabzonspor’un gönüllü adalet savaşçılar şu metni yayınladılar; 
“Kamuoyunun dikkatine,
Fenerbahçe Kulübü başkanı Ali Koç’un basın toplantısında sarf ettiği tahkir ve tahrik edici, kutuplaştırıcı sözlerin kaçınılmaz sonucu olarak, bugün yaşanan ve ileride yaşanması muhtemel menfi eylemler nedeniyle İlgili şahıs hakkında halkı kin ve düşmanlığa tahrik suçu yönünden Pazartesi günü suç duyurusunda bulunulacaktır. 
Değerli taraftarlarımızın tahriklere kapılmadan şampiyonluğun tadını çıkarmaya devam etmelerini, sürecin takipçisi olunduğunun bilinmesini isteriz.”

TRABZON’DAN BİR HASTANE ALİ KOÇ’A ÜCRETSİZ TEDAVİ ÖNERDİ 
Özel İmperial Hastanesi Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mehmet Çelebi, Ali Koç’un açıklamalarına ilginç bir tepki verdi. 

Başarısızlığının üzerini Trabzonspor’u kullanarak örtmeye çalışan Fenerbahçe Başkanı Ali Koç’un malum açıklamalarına tepki gösteren Çelebi, “Ali Koç’un konuşmalarından anlaşılıyor ki, rotasını şaşırmış…  Fenerbahçe’yi getirdiği durumun biletini Trabzonspor’a kesmeye çalışması ruh sağlığının ne kadar bozuk olduğunun göstergesi. İmperial Hastanesi’nde kendisine ücretsiz tedavi teklif ediyorum. Buyursun gelsin, tedavi olsun, hem kendi camiasına, hem Türk futboluna hem de tüm dünyaya çağdaşlık dersi veren Trabzon’a daha fazla zarar vermesin” dedi.

MURAT ZORLUOĞLU O KUTLAMANIN GERÇEK MİMARIDIR
Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, Trabzonspor kutlamalarının en büyük mimarlarından.. Kutlamaların etkisi hala sürüyor. 
Dünyaya yön veriyor!
Porto, ezeli rakibi Benfica’yı 90+4’te bulduğu golle 1-0 mağlup ederek Portekiz Ligi’nde bitime 2 hafta kala şampiyonluğunu ilan etti. Ardından taraftarları tıpkı Trabzonsporluların meydanda yaptığı gibi bir kutlama gerçekleştirdiler. Bu kutlamaları Trabzon’dan özendikleri belli.. Işık şov yapmak istediler ama Trabzon kadar etkili olmadı. Şimdi konumuza gelelim. Dünyaya yön veren etkinlikler sessiz sedasız başladı. O gün hatırlıyoruz. Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, hiç reklamını yapmadan sessizce programı ekibine düzenletti. Tek tek hepsiyle ilgilendi. Ortaya işte o eşsiz görüntüler çıktı. Binlerce kişi eğlendi doya doya… Hepsi sabaha kadar eğlendikten sonra program bitince evlerine gittiler. Hiç bir kişinin burnu bile kanamadı.

Güvenlik görevlilerimizin öz verili çalışmalarını da unutmayalım..

İşte bu etkinlikler sonrası bazıları bu görüntüleri başkalarının başarısı gibi göstermeye kalkıyorlar. Görüntüleri alıp İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun görüntüleriyle montaj yapıp servis bile ettiler. Sırf danışmanı Murat Ongun’a yaranmak için. 

Kimse taraftarların bu güzelliğinden bir şey kendine çıkarmaya kalkmasın. Organizasyonu yapan da bellidir. Yaptıranda.. Kendi menfaatlerinizi karıştırmayın!

EKREM İMAMOĞLU ONLARI ALKIŞLARKEN BİR ŞEY YOK AMA TRABZONSPOR OLUNCA OLMAZ ÖYLE Mİ?
Şu son 4 senedir. 
Ekrem İmamoğlu İstanbul takımlarının hepsine gitti.
Hepsiyle birlikte kutlama yaptı. Tribünlerine davet edilmediği halde çıktı:
Hepsini tebrik etti.
Stadyumlarına kadar indi..
Trabzonspor maçlarına bir belkide hiç gelmedi.
Hatta 2010-2011 sorusuna kaçamak cevaplar verdi kabul bile etmedi. 38 yıl sonra şampiyon oldular diye ekledi. 
Halk TV’de en son spiker sordu onada aynısını söyledi. 
Bütün şampiyon olanları kutladı.
Ama şimdi bakıyoruz sanki Ekrem İmamoğlu Trabzonspor’u çok övmüş çok tutmuş gibi bu süreçte tavırlara giriyorlar.
En son bir beğenmeye kalktı, Fenerbahçe Divan Başkanı ayağa kalktı bir gün sonra yanına gitti.
Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, “Fenerbahçe taraftarları sana İstanbul şehrinde olduğunu hatırlatır” diyerek tehdit bile etti.
Bunlar böyledir işte..

BU KAFATASÇI IRKÇIYI TGRT’YE HANGİ GÜÇ ÇIKARIYOR?
Ülkede Trabzonspor’un şampiyonluğunu hazmedemeyenler içine sindiremeyenler artık değişik hallere bürünüyorlar. Ruh hallerinden şüphe etmeye başladık.
Bir tanesi de TGRT’ye çıkan Ahmet Ercanlar denen zat!
Kalkmış Trabzonlulara dil uzatıyor.
Resmen canlı yayında ırkçılık yaptı! Programı yönetenler sesini çıkarmadı.
Resmen Trabzonluları hedef gösterdi!
Bu durumu başlatan Fenerbahçe Başkanı Ali Koç’tur.
Bu durum ‘ben yandım herkes yansın’ diyerek ülkeyi kaosa sürüklemektir. Trabzonspor’un şampiyonluğunu hazmedemiyorlar. Trabzonluları kafatasçı gibi hedef gösterip,” Bulduğunuz yerde öldürün bulduğunuz yerde rütbesini sökün” mesajı gönderiyorlar..
Bu densizliğe kim son verecek?
TGRT’ye çıkarılan o Ahmet Ercanlar denen zavallı şöyle diyor; 

"Ali Koç bir tehlikeyi işaret etti. Ülkenin tamamını Trabzonlulaştırma çabası var. Her yer Trabzonlu kaynıyor. Bu nasıl bir lobi? İstanbul’a bakıyorsun Belediye Başkanı Trabzonlu, Belediyelere bakıyorsun 30 belediye var 15 tanesi Trabzonlu, bakanlara bakıyorsun 15 varsa 5’i Trabzonlu, kardeşim Trabzon nüfusu 1,5 milyon, benim memleketimin nüfusu 3 milyon, biz çok mu beceriksiziz? Biz mi beceremiyoruz? Kadıköy belediye başkanı bir tane var Urfalı.. Bziden çıkmıyor mesela? Genç Milli takım hocalarına bakıyorsun hiç adını sanını duymadığım, ama Trabzonlu adam! 25 yıldır futbol camiası içindeyim:. Gazeteciyim adamın adını duymamışım! Temsilciler kuruluna bakıyorsun Trabzonlu.. Gözlemciler Trabzonlu.. MHK’ya bakıyorsun illa bir Trabzonlu var. Mesela neden bir Urfalı yok..   Heryer Trabzonlu kaynıyor. Bu nasıl bir lobidir? Ankara’ya bakanlığa git 300 kişi çalışıyorsa 120 Trabzonlu.. Bu mikro milliyetçiliktir.."

Bu zavallı ırkçılık kokan sözleri Trabzonluları hedef yapmaktır. TGRT gibi bir kanalda bunları nasıl söyleyebilir? “Sen neden siyahsın” demek değil midir? Bu kafatasçı söylemlerin bedeli olmalı..