AK PARTİ’YE DEĞİL MURAT ZORLUOĞLU’NA MUHALEFET EDENLER!

AK Parti kulislerine dün derin bir inme yaptık. Trabzon’da neler döndüğünü biraz irdelemeye çalıştık. Saadet Partisi Trabzon İl Başkanı Cevat Kurt ile AK Parti Trabzon İl Başkanı Sezgin Mumcu konusundaki benzerlikleri yazarken Şeref Malkoç’a uzandık!

(Okumak isteyenler buraya tıklayabilirsiniz)

Dün konuyla alakalı bir telefon aldık Ankara’dan..

"İlginç detaylara yer veriyorsunuz ama isimde tereddüt ettik, değişik bir isim daha yazmalıydınız sanki..” dedi gülerek…

Bizde, “Kim olmalıydı?” diye sorunca, “Şeref Malkoç’un yerine Mazhar Yıldırımhan yazmalıydınız! Yazmadığınız için herhalde çekindiğinizden yazmadınız diye düşündüm” diye cevap verdi karşıda ki ses..

Yani belkide haklı!

AK Parti Trabzon İl Teşkilatı koridorlarında, “Saadet Partisi’nin, “İktidara muhalefet etmekten çok Murat Zorluoğlu’na muhalefet etmeyi görev sayıyor görüntüsü vermesi” konuşuluyor, tartışılıyor.

TRABZON GÜNDEMİNDE TARTIŞILAN TERMİNAL BİNASI VE DÜN OLANLAR

Trabzon’da 6 partinin il başkanı, Değirmendere’de yapımı düşünülen yeni terminal binasının inşaatı önünde basın açıklaması yaptılar.
Bu il başkanları..

CHP Trabzon İl Başkanı Ömer Hacısalihoğlu..
İYİ Parti Trabzon İl Başkanı Azmi Kuvvetli..
Demokrat Parti Trabzon İl Başkanı Ali Akar..
DEVA Partisi Trabzon İl Başkanı Kubilay Çiçek
Gelecek Partisi Trabzon İl Başkanı Hasan Kamil Velioğlu..
Saadet Partisi Trabzon İl Başkanı Cevat Kurt..

Kısaca yapımına başlanan terminal binasının afet riski bölgesinde yapıldığı, uzun soluklu bir yatırım planlama yapılmadığını ifade ettiler, karşı çıktılar.

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu’na seslenerek, bu projeden vazgeçilmesini istediler.

Ardından  gün içerisinde AK Parti Trabzon İl Başkanı Sezgin Mumcu’dan 6 il başkanına çok sert tepki geldi.

6 İl başkanına, “Muhalefetin 6 il başkanının vermiş olduğu bu fotoğraf hafızalara 'Yatırım Düşmanları' olarak kazınacaktır” diye seslendi.

Resmen “Yatırım düşmanları” dedi. 

Sezgin Mumcu, tam 3 aydır dönen bu terminal tartışmasına ilk kez bu kadar sert, bu kadar net, bu kadar açık girdi.

Ve Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu’na sahip çıktı.

Yatırım için teşekkür etti.

BİZ GÜMRÜKÇÜOĞLU’NA SAHİP ÇIKTIK ONLAR ZORLUOĞLU’NA ÇIKAMADILAR

Dünkü olay sonrası AK Parti Trabzon eski İl Başkanı Haydar Revi’nin il yönetiminde rol alan eski bir yönetici de aradı. Kulisleri okumuş, değerlendirmiş! Neler olduğunu yorumlamak istedi.

Şöyle dedi; "Biz Trabzon Belediye Başkanımız Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu iken, ona sahip çıktık. Hatta sosyal medya hesaplarımızdan ona karşı yapılan muhalefetin hamlelerine püskürtme yaptık! Şimdi bakıyoruz İl başkanı Sezgin Mumcu’nun yönetiminde hiç bir şey yapılmıyor. Murat Zorluoğlu yalnız bırakıldı” ifadelerini kullandı.

İsmini vermek istemedi, yazılmasını istemedi.. Çünkü tartışma içine girmek istemiyormuş, bizde saygı duyup görüşlerine yer verdik.

SEZGİN MUMCU’YA AYNI GÜN CEVAP VERDİLER

Dün Sezgin Mumcu’nun açıklamalarının ardından muhalif kanattan AK Parti Trabzon İl Başkanı Sezgin Mumcu’ya cevap Gelecek Partisi ve Saadet Partisi’nden geldi.

Gelecek Partisi Trabzon İl Başkanı Hasan Kamil Velioğlu, “Yeni otogarın doğru bir yere değilde dere yatağına yapılmasını eleştiren bizlere, "Yatırım Düşmanı" diyen Ak parti il başkanı Sezgin Mumcu'ya soruyoruz...

Kastamonu Bozkurt'ta belediyeden imar izni alıp Dereyatağına yatırım yapan müteahhitleri, selden sonra hapise atan sizin zihniyetiniz değil miydi? 

Yarın Değirmenderede olası bir selden sonra can kayıpları yaşanırsa bugün söylediklerinizden utanmayacak mısınız?” ifadelerini kullandı. Saadet Partisi Trabzon İl Başkanı Cevat Kurt da, kendilerinin yatırım düşmanı olarak ifade edilmesinin en hafif tabirle ‘aymazlık’ olduğunu dile getiren Kurt, “Sayın Mumcu’nun yaptığı açıklamayı hayret, şaşkınlık ve üzüntüyle karşıladım. Ama en çok da onun adına üzüldüm, çünkü bir insan hangi makamda olursa olsun, yanlışları savunuyorsa, bu kendisi adına üzücüdür.” dedi.

SAADET PARTİSİ’NDE AYNI GÜN İL YÖNETİMİNDE ÇATLAK

Bu arada dün ilginç bir gelişme oldu Saadet Partisi Trabzon İl Başkanlığında…

Saadet Partisi’nin Basından Sorumlu Trabzon İl Başkan Yardımcısı Sefa Aydın bir yılı aşkındır görevini başarılı şekilde sürdürüyordu. Saadet Partisi’ni Trabzon’da son dönemde vitrine çıkaran etkin ve genç bir siyasetçi olmasıyla birlikte takdir toplamıştı. 

Dün Saadet Partisi Basın grubuna Sefa Aydın görevini Halil Keskin’e devrettiğini yazarak, basın mensuplarına teşekkür ederek gruptan ayrıldı.

7 İl Başkanının terminal açıklamasını yaptığı gün Sefa Aydın’ın görevden ayrılması kafalarda soru işareti doğurdu. Aydın görevi kendi inisiyatifiyle mi bıraktı? Yoksa il başkanın takdiriyle mi ayrıldı merak konusu.