SUSMASI TAKTİK FALANMIŞ DİYE DÜŞÜNDÜK!

Abdülkadir Özdemir ile dün Şana’da evinin önünde karşılaştık. Şaşırmadık desek yalan olur. Uzun zamandır görüşmemiştik. Nasılsın iyi misin faslını geçtikten sonra, eleştirilerimiz sohbete karıştı. 

Dediki; Ben susuyorum cevap vermeyeceğim!

Dedik ki: yahu zaten susmanız eleştiriliyor! siz burda ana muhalefettesiniz. İYİ Partili bir belediye başkanı var. O görevde.. AK Parti ilçe başkanısınız. Normalde sizin sorunları dile getirmeniz eksikleri söylemeniz eleştirmeniz ve yol gösterici olmanız lazım. 
Tekrar etti: susuyorum 
Bizde usulca..
Sessizce..
Yanından ayrıldık!

PARTİ ARKADAŞLARINI DİKTATÖRLÜKLE SUÇLADI GÖREVİ BIRAKTI 

“5/12/2022 Bugün sonlandırmış olduğum  Grup Başkanvekilliği görevimden  çekilme kararımın gerekçeleri” diyerek söze başlayan Berrin Erkuloğlu şu ifadeleri kullandı ardından: 
Ortahisar Belediye Meclis üyesi ve Grup Başkanvekili görevlerimi büyük bir ciddiyet ve gayret ile yürütmekteydim..
Partimizin Ortahisar ilçe seçimi yapıldı ve konumumuz gereği objektif bir duruş sergiledim.
Rahatsız olduğumuz konular, kişiler ve söylemler muhakkak olmuştur ancak seçilmiş bir kişi olarak seçimin selameti için sorumluluk hissiyle hareket ettim..
Bize Ortahisar Belediyesinde ilçe yönetimi adına yetki veren, yetki devreden kişiler, bizi bu şehrin en büyük ilçesini yönetmeye yeterli ve layık gören kişiler maalesef İl Yönetimimizin şekillenmesinde bize oy hakkı tanımamışlardır.
Şehri yönetmek için meclis üyeliğini milletten alan bizlerin il yönetimi seçimlerinde sağlıklı oy kullanamayacağımızı düşünmüş olmalı ki birileri İl Delegesi olmamıza engel oldular..!
Bu şahsım adına sorun yapacağım bir şey değil belki ancak "adamcılık ve biat kültürünün" tezahürü olarak ortaya çıkan bu durum asla kabul edebileceğimiz bir şey değildir.
Bu bizden önce bize yetki veren onbinlerce şeçmene saygısızlıktır.
İl Delegesi olmasını uygun görmedikleri bir kişinin kendilerini Ortahisar Belediye Meclisi'nde grup başkanvekili olarak temsil etmesi kadük bir durum olur.
Biz demokrasi, hukuk, adalet derken görüyorum ki, gördüm ki en yakınımızdakiler kendi diktatörlüklerinin peşindeymiş.
Tam da ülkede hakim olan bu zihniyete karşı siyaset yapıyoruz.
Kendi partimizde olunca bunlara ne eyvallah deriz ne de sessiz kalırız..
Anlıyoruz ki siyasette işimiz çok daha zor, yolumuz meşakkatli..
Anlıyoruz ki yol arkadaşlarımızın bazıları güçlü Türkiye için değil gücü ellerinde tutmak için buradalar.
Biz ve bu ülke birlikte büyüyeceksek, güneşi arkasına alıp gölgesinin büyüklüğüne aldananları kendi heybetleriyle yüzleştirmeliyiz.
Söyleyecek sözümüz bu kadar değil çünkü anlıyorum ki birileri saygıyı korkaklık, ilkeselliği zayıflık, suskunluğu kabullenmek olarak görüyor..
Ortahisar Grup Başkanvekilliği esasen milletin takdir ettiği bir makam olmasına rağmen ben kişilerin hakimiyetini hüküm görmemek adına bu gorevden ayrılmayı uygun görüyorum.
Her zamankinden daha cesur, daha güçlü, daha çok sesi çıkan biri olarak karşınızda olacağım..
Biz, birilerinin keyfine siyaset yapmıyoruz.
Bu millet adına sorumluluk aldık ve cesaretle yola çıktık.
Küçük oyunların büyük oyuncuları bizi yoldan çeviremez, çeviremeyecek
Bu duygu ve düşüncelerimle SEÇME ve SEÇİLME hakkımı kullandım .Kamuoyuna Saygılarımla ..” il delegesi yazılmadığından bu tepkiyi verip meclisteki görevinden istifa etti. 

Yalnız haklı da olsa istifa metninde müthiş İYİ Parti’ye zarar veren noktalar var. Hatta Ortahisar İlçe Başkanı Erdal Uzun ve ekibini “diktatörlükle” suçluyor!
Ayrıca şöyle de bir laf ediyor: “...yol arkadaşlarımızın bazıları güçlü Türkiye için değil gücü ellerinde tutmak için buradalar”

Bu sözler adrese teslim!
Şimdi bakalım ne olacak?
İYİ Parti kulislerinde il kongresine kadar çok böyle inişler çıkışlar toplar tüfekler alevler görürüz gibi geliyor.

İSTİFASININ ARDINDAN BİR İYİ PARTİLİ KURMAYI DİNLEDİK 

Berrin Erkuloğlu’nun görevi bırakmasının ardından bir İyİ Partili eski kurmayla sohbet ettik. Konuyu biz de kendisi getirdi! Zorla şu ismi konuş demedik. Şöyle bir değerlendirme yaptı: “Bu istifası sonrası partide bir taraf var mı? Bir deprem yaşandı mı? Yok!”

Sözünü kesip: “eeee” dedik.

Devam etti: eeee si şu; Parti teşkilatınla mecliste gittikten sonra ilişkini keser protokol koltuklarından başka yere oturmazsan, tek kuruş destek vermezsen, seni seçtiren teşkilat mensuplarını yok sayarsan ettiğin istifa ile kalırsın! Siyasette vefasızlık nankörlük altında ki koltuktan eder!”

Buraya kadar dinledik ve ayrıldık yanından! Böyle de düşünen İyİ Partililer var.

ÖRS YUMRUK YEDİ TRABZON’DA KİM KINADI KİM GEÇMİŞ OLSUN DEDİ DİYE AV BAŞLADI

İYİ Partili Hüseyin Örs’ün mecliste darp edilmesi Trabzon’u salladı. İnanılmaz şekilde Hüseyin Örs’e destek geldi. AK Partililer hatta MHPliler geçmiş olsun dileklerinde bulundu. Gözlemlerimizde olayı kınamayanlara tepkiler geldi. Geçmiş olsun deyipte kınamayanlara bu tepkiler özellikle 6lı masa partililerinden geldi. MHP Trabzon İl Başkan Yardımcısı Volkan Boz, hiç tereddütsüz anında kınama mesajı yayınladı. Genelde MHP’de genel merkezden beklenir tavır alınacaksa o ise hiç beklemedi ve taktir kazandı. Meclis şiddet olaylarını önlemek için yasa çıkarır! Şiddeti yok etmek için! Terörü bitirmek için! O gazi meclis dünyanın hiçbir yerinde yoktur! Gazilik ünvanı vardır. Vekiller yumruk atsın birbirlerine diye yoktur. Yumruk atan AK Partili vekilin ismini yazmıyor kınıyoruz. Haberlobi olarak asla bir açıklamasına da özür dilemedikçe yer vermeyeceğiz. Son olarak geçmiş olsun diyen de kınama yayınlayan da büyük bir Trabzon’u ortaya çıkardı. Ava çıkar gibi o bunu dedi bu şunu niye dedi demeyelim.

GÜNDÜZ BELEDİYE BAŞKANI KARANLIK ÇÖKÜNCE VEKİL ADAY ADAYI

Ahmet Metin Genç gündüz belediye başkanlığı koltuğunda oturuyor gece yani karanlık çökünce ilçe ziyaretleri yapıyor. Bu hamlesi ile kulislerde : “İlçelere giderek talepleri topluyor istediğinizi vereceğim ama temayülde de oyunuza talibim. Sizden önce de temayüllerde  ilçelerden hep birinci çıktım” mesajı veriyor deniyor.