AHMET METİN GENÇ NE DEMEK İSTEDİ?

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç dün bir otelde basın toplantısı yaptı. 

Toplantıda şu kısmı kulislere yansıdı.

Yani kulislerde konuşuldu!

“Beni milletvekilliği gibi en üst platformda görmek isteyenler, yakıştıranlar oldu, kendi adıma ifade edeyim güzel yorumlar yapıldı. Açık ve net şekilde ifade edeyim. Benim milletvekilliği için girişimim, adaylığım söz konusu değil” dedi.

Bu ne demek? Nasıl yorumlanır.

Çok yönlü yorumlanabilir ama biz biliyoruz ki; Başkan Genel Merkezden istediği gibi bir ışık alamadı. Liste başı gibi.. Ve o da son kozunu oynadı. “

Yokum” diyerek hamle yaptı. Bu siyasi manevra tutar mı? 

Kimine göre bu “rest çekti” olarak da düşünüldü.

TRABZON’DA ÖZEL OKUL TEMSİLCİLERİ TTSO’DA SOLUĞU ALDI 

Özel Okul ücretlerine getirilen yüzde 65 sınırı velileri sevindirirken özel okul işletmecilerini kara kara düşündürüyor. Üst üste gelen asgari ücret zammıyla personel giderleri nedeniyle tıkandıklarını belirten Trabzon’da özel okul işletmeleri, diğer eğitim giderlerine gelen zamlarla da ne yapacaklarını şaşırdıklarını belirtiyorlar.. 

Trabzon’daki özel okul temsilcileri dün Trabzon Ticaret Sanayi Odası Başkanı Erkut Çelebi’yi ziyaret ederek 1 saat görüştüler. Toplantıya katılmak için bizde onlarla gittik. Başkan Çelebi’yi makamında ilk kez yüz yüze karşılaştık. O da böyle bir şaşırdı. Yüzüne şaşkınlığı yansıdı. Beklemiyordu bizi.. Neyse sonra toplantının basına kapalı olduğu vurgulandı. Bizde kurallara uyduk Başkanın odasından çıktık. Ama toplantıda şunların konuşulduğunu öğrendik: “Özel okullara  yılda 1 defa ücret artırma yetkisi verildi Bakanlıkça öğretmenlerle sene başı yapılan ücret sözleşmeleri işçiye yüksek oran artış verilince otomatik zamlanıyor işçinin altında bırakmamak için.Bu da artan maaş, sigorta ve stopaj demektir. Mutfak ahçı maaşları,et ve diğer kalemlerdeki artışlar, elektrik, yakıt giderleri, kırtasiye giderleri  her ay zamlanıyor. Geçen yıldan açıkladığımız ücreti enflasyon canavarı hiç etti. Bu yıl da beklediğimiz  hiç olmazsa yüzde 122 devletin resmi enflasyon rakamıydı. Yüzde 65 artışla 2023-2024 yılı sonuna kadar nasıl ayakta kalacağız? Bu durumda Ara zammı verilirse iyileşme sağlanabilir. Kaldı ki Cumhurbaşkanımız, “Temmuz ayında tekrar işçi ücretlerine zam yapılacak” dedi. Bizler vakıf okulları gibi hibe almadık, almıyoruz.. Özel ve sermayesi velilerden gelen ücretle karşılanıyor.. Bu artışla özel okullar çok mağdur edildi..” 

ODASINI BOŞALTMADIĞINA GÖRE DİRENİYOR DEMEKTİR

MHP Trabzon İl Başkanı Ömer Ayar, bir türlü kendisini kabullenmeyen, il başkanı olduğundan bugüne kadar bir türlü aralarında buzların erimediği MHP Ortahisar İlçe Başkanı Murat Gedikli’yi görevden aldı. Yerine ilçe başkan yardımcısı Engin Ömer Aydın’ı atadı. Dün Aydın’ın bu görevi kabul etmediğini yazmıştık. Aydın bize ulaştı ve kesinlikle böyle bir şey olmadığını genel merkezden atama yazısının beklediğini söyledi. Öte yandan Murat Gedikli’nin halen odasını boşaltmadığı belirtildi. Direniyor demekki. Kabullenmedi görevden almayı! 

KUBİLAY ÇİÇEK ARTIK KAFASINI BUNA YORUYOR

Deva Partisi Trabzon İl Başkanlığı şehrin doğu tarafında en güçlü kale olarak gördüğü Of İlçesi’nde yapılanmasını tamamladı. İlçe Başkanlığını Serkan Kul’a bıraktı. İl Başkanı Kubilay Çiçek, Başkan Serkan Kul’u Of İlçe başkanlığı makamında ziyaret etti. 
Çalışmalarında başarılar diledi. Bu arada Deva Partisi özellikle doğu bölgelerinde listelerin başına koyulan vekil adayları karşımıza çıkacak. Peki Deva Karadeniz Bölgesi’nde Trabzon’da vekil adayı sıralamasında nerelerde yer alacak? İttifakta nerede yer bulur mesela Trabzon’da.. İl Başkanı Kubilay Çiçek milletvekili adaylığına, tamamen kafasını buna yoruyor. 

O LOBİ TRABZON’DA DAHA ETKİN OLACAK BEKLEYİN VE GÖRÜN 

Celil Hekimoğlu siyaseten lobisini kurdu. Hemde Trabzon’da çok güçlü şekilde.. 1461 Trabzon Kulübü’nün başkanlığını yapan Hekimoğlu’nun yöneticilerinden birini bazen TTSO yöneticisi görüyoruz. Bakıyoruz sahada vekil adaylığının güçlü adaylarından Ahmet Metin Genç’in yardımcısı yine 1461 Trabzon Kulübü için oturmuş futbolcuya imza attırıyor. E zaten AK Parti’nin ilçe başkanı da kulübünde yönetici.. Diğer tarafta sivil toplum örgütlerinin yöneticileri yine ekibinde.. Neyse uzatmayalım.. Buna benzer lobiyi biz Trabzon yakın tarihinde Trabzon Limanını alan Albayrak ailesinde görmüştük. Daha büyük hamleler bekliyoruz. Sadece zayıf olduğu Trabzon medyası kaldı.. 

TRABZONSPOR TARAFTARLARIYLA DERTLENİYOR SEVİNÇLERİYLE COŞUYOR 

Trabzonspor Asbaşkanı Ertuğrul Doğan’ın Trabzonspor taraftarları ile kurduğu diyaloğu hiçbir kulüp yöneticisi kurmadı. Adeta onların sevgilisi.. Sırdaşı, kardeşi, abisi.. Dertleriyle dertleniyor. Sıkıntılarıyla haşir neşir oluyor. Sevinçleriyle doyasıya coşuyor. Dün maç sonu yine onlarla konuştu. Şöyle seslendi; “Öncelikle galibiyet için takımımızı tebrik ediyorum. Arkadaşlar bazen sahada işler iyi gitmeyebilir, bazen dalgalı dönemler yaşayabiliriz. Önemli olan iyi niyettir ve şunu bilin ki bunları da düzeltmek için çalışıyoruz. Trabzonspor hepimizin. Destek verelim, yalnız bırakmayalım.”