BAŞKANA O SORUYU CHPLİ SORDU

CHPli Meclis üyesi Cüneyt Zorlu gazetecilerin soramadığını yada  sordurulamayanı Ortahisar Belediye meclisinde Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç’e sordu.

 “Seçim dönemi yaklaşıyor, vekil adayları ortaya çıkıyor. Sizin de isminiz geçiyor. Ne düşünüyorsunuz? Sizin de düşüncenizi öğrenmek önemli. Buradaki görevinizi tamamlayacak mısınız, yoksa bizi vekile mi bırakacaksınız? Aslı dururken, bize verdiğiniz taahhütleri yapmadan yarı yolda mı bırakıp gideceksiniz?” dedi. 

Başkan Ahmet Metin Genç de, “Seçimlerle ilgili burada değerlendirme yapmayacağım. O siyasi bir değerlendirme…” diyerek kaçamak cevap verdi.

Bizce aday olacak! Zaten Ortahisar Belediye personeliyle vedalaşma ziyaretleri yaptığı belirtiliyor. Belediye koridorlarında bu adaylığı yankılanıyor. Yerine de Hüseyin Canım ya da Faruk Kanca’nın geçeceği belirtiliyor. 

PARTİYE NE KATKIN VAR DİYE SESLENDİLER

İYİ Parti Trabzon’da yeniden dizayn oluyor. Vitrin yeniliyor da denebilir. Bunun ilk adımı Ortahisar ilçe Kongresinde atıldı. İlçe Başkanlığına yeniden Erdal Uzun seçilirken yönetimini değişti. Kongre sonrası Azmi Kuvvetli yeni seçilen bir yöneticiye “Ancak fotoğraf çekilirsiniz” diye laf çakmış. O da “Biz fotoğraf çekilir hemde gereğini yaparız” mesajını iletmiş! Duyumlarımıza göre bu isim Ortahisar’da yönetici Kahraman Altuntaş. Kulislerde daha neler mi konuşuluyor? Durun önce İYİ Parti Ortahisar Meclis Üyesi Berrin Erkuloğlu’nun meclis grup başkan vekilliğinden istifasını anlatalım sonra asıl bombaya geliriz. Erkuloğlu istifa nedeni Erdal Uzun’un listede üst kurul delegesi yazmamasıymış. “Bu bana saygısızlıktır” demiş istifa etmiş! Şu anda mecliste İYİ Parti Meclis üyesi. Kuliste denilenlere göre Erkuloğlu’na bir kısım partililer “Bu istifa doğru değil. Yanlış yapmıştır o zaman partiden de istifa etsin. Zaten partiye bir katkısı yok. Kaç lira destek oldu bugüne kadar” diyorlar! 
Hatta bir İYİ partili kurmay, “Partinin GİK Üyesi Trabzonlu Yavuz Aydın’ı Erdal Uzun’un rakibi Seher Melek listesinde yazmadı. Berrin hanım buna da der mi; Saygısızlık etti” diye seslendi. Bu arada il kongresine doğru bomba bir şey duyduk! İl başkanı bir kadın olabilirmiş! 

MERCEDESE VAR YENİCUMA SAKİNLERİNE YOK!

Kanuni Bulvarı’nın Boztepe’ye çıkan Viyadüklerinin ayakları Yenicuma’da çakılıyor ama bir tarafı henüz yapılamadı. Çünkü orada bir bina kamulaştırılamadı. 
Yenicuma’da daire başına 800 bin lira verilen bina kamulaştırılamadı! 3 yıldır kamulaştırılmadığından bina yıkılamıyor! İçinde bir aile yaşıyor! Korku içinde.. Haberlobi TV bu dramı gündeme getirdi. Bina sahipleri paralarını alamadılar ve mağdurlar. Kimileri kiraya çıktı. Yenicuma Trabzon’un göbeğinde bir mahalle ve bir daireye 800 bin verilmesi bile başlı başına haksızlık. O fiyata Trabzon merkezde WC alamazsın! Ama buna rağmen bina sakinleri alalım paramızı da kurtulalım isyanındalar. E ne yapsınlar? Ve biz bunu konuştuğumuzda şöyle bir haber geldi gözümüzün önüne: 

“Kime tahsis edileceği açıklanmayan 330 beygir gücündeki ‘'Mercedes-Benz S 400 d 4Matic L Inspiration'' aracın piyasa değeri 8 milyon 845 bin lira. Ancak DMO aracılığıyla alınan otomobil ÖTV ve diğer tüm vergiler ile harçlardan muaf olduğu için 2 milyon 149 bin 200 liraya mal oldu.”

Vallahi pes doğrusu. 

ROTASYON UFAKTAN BAŞLADI TÜM ŞEHİRDE YAŞANIR DİYORLAR

Trabzon’un eğitiminde rotasyon başladı.  Hatırlayın milli eğitim bakanlığı  Trabzon’da iki müfettiş görevlendirmişti. Bu müfettişlerin sunduğu raporlar sonrası bir sessizlik hakimdi. Aldığımız duyumlara göre okul müdürlerinde değişim ya da görevden almalar başladı! 
Ha bu arada iddiaların odağında ki kitap evi patronu da artık turizme yönelip otel yapıyormuş! E ne güzel bu defa tatile gönderip başka birinin otelinde konaklatmaz artık! Hoş! Kendi otelinde ağırlar. Ajansçı ortağıyla…