TRAŞLANDIĞI HALDE İSTENEN BİLE TRABZON'DA HOŞNUT GÖRMEDİ 

Trabzon Forum AVM'nin istediği otopark projesi Ortahisar Meclisi'ne dün geldi. Neler olduğunu az çok sizlere aktardık. 
Ama bazı detayları tekrar gözden geçirelim mi?
Mesela meclis raporunda ne var?
Forum ne istedi önce ne oldu?
Aslında Forum AVM yönetimi meclisten daha büyük bir inşaat alanı istedi. Komisyona gelirken yine kamu yararı diye geldi. Sonra Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç'e bu gitti.
Çünkü itirazlar vardı. Kamu yararı yok deniyordu. Bu nereden çıktı? Zaten ilk yapılırken Forum AVM'ye bazı özel kıyaklar geçilmişti!
Başkan Genç sadece otopark olarak geçsin gerisini traşlayın talimatı verdi. Yani traşlayın dediği halde hala eleştiriliyor düşünün gerisini nasıl ilk geldiyse neler istendiyse.. 

CHPli Meclis Üyesi Cüneyt Zorlu'nun baskısı sonuç verdi.

Ve dün sadece otopark olarak meclise kamu yararı diye komisyondan sunuldu.

İşin en ilginç tarafı Başkan Ahmet Metin Genç salonda değildi.
Katılmadı başkanlığı başka bir AK Partili meclis üyesine bıraktı. 
Öğrendiğimiz kadarıyla maç yaparken ayağı burkulmuş!
Tüh en önemli konunun olduğu meclise denk geldi ne talihsizlik be! 
Geçmiş olsun...

Ekran Resmi 2022-11-05 10.20.01

SORULARIMIZA EN SON CEVAP VERİN LÜTFEN

Mecliste kararı onaylayanları sorularımız var en sona bırakmayalım ama... Not düşelim. En son buraya tekrar dönerler.

1- Burası günü birlik tesis alanı mı? 
2- Günü birlik tesis alanında otopark olur mu?
3- Günübirlik tesis alanında başkaları böyle proje getirse ne yapacaksınız?

Sorularımıza cevap vermeden önce yazıyı bitirin sonra döner cevaplarsınız.. Kolay gelsin. 

MHPLİ MECLİS ÜYESİ DIŞARI NEDEN ÇIKTI? 

Gelinen noktada AK Partili ve MHPli meclis üyelerinin onayıyla çoğunluk sağlanarak Forum AVM'nin istediği proje meclisten geçti.

Şimdiden söyleyelim bu karar seçime kadar çok su kaldırır.

Mecliste bu karar görüşülürken MHPli meclis Üyesi Semih Bulutoğlu dışarı çıktı. Aniden!
Hiç oy moy vermeden..
Bir MHPli meclis üyesi de el kaldırmadı.

CHP, İYİ Parti ve Bağımsız meclis üyeleri red oyu verdi.

2DC49897-F31F-48F7-B399-8E941BEBCB1A

OKTAY SÖĞÜT KAMU YARARI YOK NASIL DEDİ

CHPli Meclis Üyesi Oktay Söğüt, kararı şu şekilde eleştirdi;

AK Partili meclis üyelerinin 'otopark yapacak ne var bunda kamu yararı' açıklamaları havada kaldı.
Çünkü zaten kendi ticari işletmesi için bu otoparkı yapacak yan taraftaki otoparkı ise yıkacak. Bu gerekçelerde doyurucu olmadı.

BU KIYAK DEĞİLDE NE? 

Kulislere ciddi eleştiriler yansıyor. Bu karara oy verenler şimdi şehirde önlerine gelen böyle projeleri geri çevirmezler herhalde.. Forum AVM kurulurken zaten büyük ayrıcalık tanınarak kuruldu! Hatta o dönem şehirde iş insaları “Yabancılara verdiğiniz bu kıyağı bizim gibi yerli yatırımcılara vermediniz yazıklar olsun” dediler. Şimdi o ilk kıyaktan daha büyük kıyak verildi! Bunun izahı yok mizahı olur bu saatten sonra.. Ayrıca Forum kadar bir forum daha yapılması ön görülüyor. Projenin devamı var çünkü! 

SEÇİME KADAR GÜNDEMDE KALIR BU KONU!

Gelin bir de şöyle düşünelim..

Oylama kapalı yapılsaydı ne olurdu?
Bize kalsa   AK Partililerin çoğu buna kesinlikle evet demezdi. Vicdanen rahatsızlar! Çoğu böyle... Hatta bir AK Partili kurmay yazılarımızdan sonra aradı.
"Haklısınız böyle birşey olabilir mi? Davamız kimlerin elinde eriyor? Burada ciddi sorun olacak ve seçime kadar bu çok şeylere gebe bırakır. Bunun acısını AK Parti öderse kimse hesap veremez. Şehirde böyle ayrıcalık isteyen işletmeler çıkabilir. Önünü nasıl alacaksın." dedi.

Bir şey daha dedi bir isim verdi. O'nun Ankara'dan dayatması ve diretmesiyle diye..
O'na ayrı bir bölüm açıyor buraya şimdilik yazmıyoruz. 
Bir de AVM'de yüzde 140 kiraları artıran bir yönetim anlayışı karşılarında çünkü.
Ayrıca önce 2 kat bodrum istedi bir katı ticarethane bir katı otopark. Kamuya açık otopark demek halka şirin göstermektir!

8 bin 400 m2 kapalı mağazalar yapacak ve burdan bir otopark kaybı olduğu projede ki otoparkı da bu yüzden istediği ortadayken kamu yararı yapıyor diyen ya iyi niyetli değil ya da düpe düz salak!

İMAR KOMİSYON RAPORU NE  YAZDI?

Kafulluk durur mu? Durmaz..
İnciğini cincciğini deşer.
Şimdi gelin Ortahisar Belediyesi'nin İmar Komisyonu'nda ne yazıyor. Ortahisar Belediye Başkanımız Ahmet Metin Genç, ayağı incindiğinden belki raporu belediyeden göremez diye buraya yazmak asli görevimiz olarak görüyoruz.

İşte raporda yazanlar;

Belediye Meclisi'nin 07.10.2022 tarihli toplantısında komisyonumuza havale edilen, İmar ve Şehircilik Müdürlüğü ibareli 07.10.2022 tarihli yazı okundu. 

Kalkınma Mahallesi 616 ada 16 nolu parselle ilgili olduğu anlaşıldı.

Sözü edilen parselin tamamı 15 bin 404. 15 m2 olup, imar planına göre park ve fuar alanı olan kısımları gerisinde kalan inşaat izni verilmektedir.

Forum AVM Trabzon'un 27.09.2022 ....2927/158 sayıyılı yazısı ekinde hazırlanan projede, günübirlik alan emsali geçmemek kaydıyla ticari alanların günümüz koşullarına göre yenilenmesi AVM'nin kuzey ve doğu bölgelerinde yer alan parklar sebebiyle çok ciddi otopark sorunları olduğu belirterek ticari ünitelerin yenilenmesi ile birlikte tamamı otopark altında ücretsiz ve kamuya açık olmak kaydıyla ilave 2 bodrum katta otopark yapılması istenmektedir.

Yapılan görüşme sonunda; Söz konusu parselin bulunduğu alanda yerinde de yapılan incelemelerde yürürlükte olan imar planına göre önerilen toplam emsal alanının artırılmaması 1'inci ve 2'inci bodrum katların avan projede hazırlandığı şekliyle otopark düzenlemesi ve bu otoparkların ücretsiz ve kamuya açık olması hususunda noter onaylı taahhütname alınması ve tapuya işlenmesi kaydıyla, mevcut binaların yıkılarak yeniden avan proje doğrultusunda yapılması ve bu tarihten sonra onaylı projedeki gibi yoğunluk artışı olmayacak şekilde sunulacak projeler belediye meclisine sunulmadan ilgili birimince değerlendirilmesine, komisyon üyemiz Cüneyit Zorlu 'Kıyı kanununa aykırı olması, ayrıca günübirlik tesis alanında betonarme imalat ve bodrum yapamayaacağından dolayı uygun bulmadım' şeklinde şerh koymuş olup, komisyonumuzca oy çokluğuyla ile karar verilmiştir."

Komisyon raporunda en komik bulduğumuz atarfı söyleyip bugünü bitirelim.
Ücretsiz ve halka açık ibaresi!
Zaten şu anda bile otopark ücretsizve halka açık! Bu projeyi meclise getirip gündem yapanlara sesleniyoruz; Şirin göstermek için orada değilsiniz!
Halka hizmet için oradasınız!
En başta Mustafa Yaylalı meclis üyemize bu mesajımızı iletiyor esenlikler diliyoruz.

 TRABZON ÇİMENTO'NUN YERİNİN KADERİ BAKIN KİMİN ELİNDE?

Trabzon'un Değirmendere mevkiinde bulunan ve hatta burası için otel yapılacak denilen bazılarına göre de şehre devredileceği şehrin bir parçası olarak değerlendirileceği ifade edilen  Aşkele Çimento'nun bulunduğu arsa yerini Vakıfbank aldığı söyleniyor. 

Aşkale Çimento'nun sahipleri Trabzon'a bu yeri vermemek için çok direndiler. Şimdi Vakıfbank'a geçen bu alan Trabzon'un en gözde yeri...

Hatta denilene göre burası şehre büyük bir marka değeri kazandıracak projeyle muhteşem bir küçük Dubai olabilir.

İşin en ilginç yanı da burayı alan bankanın yani Vakıfbank'ın Yönetim Kurulu Başkanı bir Trabzonlu ve Trabzonsporlu.

Trabzonspor eski yöneticisi olan Abdi Serdar Üstünsalih, Vakıfban'ın patronu olarak bu yerin Trabzon'a kazandırılıp kazandırılmayacağına karar verecek.

Trabzon'da gündem bir anda bu sıcak gelişmeyle değişti..

trabzon-da-cimento-fabrikasi-bugun-kapaniyor