AK PARTİ’DE İNCE HESAPLAR BAŞLADI 

AK Parti’de ilginç gelişmeler oluyor. Siyasette hani Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bir lafı var ya.. “Kimler kimlerle beraber..” Bu sıra Trabzon Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu döneminde uyan yana gelmeye bile çekinenler yan yana gelmeye, OFG’ye yalakalıkta sınır tanımayanlar ise bu ekipleri parlatmaya başladılar!
Sözüm ona göz dağı veriyorlar AK Parti Trabzon İl Başkanı Sezgin Mumcu ve şimdiki yönetimine.. Kiminin vekillik derdi kiminin yeniden AK Parti’de güç olma.. Yani şöyle diyelim, Trabzon’da AK Parti’nin 5-6 yıl öncekileri ile şu anda görevde olanlar arasında görünmez bir savaş hakim.. Dikkat ettiyseniz bu savaş bazen gün yüzüne çıkıyor. Kapalı kapılar ardından vekil sıralamaları yapılıyor. Masada konuştukları konular, “Vekillerin listesi değişecek, yerlerine kimler gelecek? Murat Zorluoğlu’nun yerine kim gelecek?”

BAKALIM BU SAVAŞ NE ZAMAN BİTER

İYİ Parti Trabzon İl Teşkilatında çok zamandır bir şey yazmadık. Yoğun mesai harcıyor siteyi yeniliyoruz bu arada cidden tam böyle detaya da çok inemedik. Ya da hasta olduk nezle olduk falan.. 
Hani uzak kaldığımızı düşünenler olabilir. Lakin anlayın bizde sadece İYİ Parti ile yatıp kalkmıyoruz. 
Bizim bir partimiz yok bütün partileri şöyle bir kolaçan edip yazıyoruz. Partililer, teşkilatlar parti üyeleri yada vatandaşların merak ettiklerini kulislerde neler olduğunu izah etmeye, iddiaları tartışılanları ortaya koymaya çalışıyoruz. Tabi bu arada hatalarımız yanlış yazdıklarımız oluyor onları da anında düzeltiyoruz.

En son İYİ Parti Trabzon İl Teşkilatında bir mahalle başkanının istifasının alındığını hatta başkanlıktan alındıktan sonra üyeliğinin de sonlandırılmaya çalışıldığını öğrendik. 

İl Yönetimine ters düşen 1 Nolu Beşirli Mahallesi Başkanı Burcu Küçük, sosyal medya hesabından mahalle başkanlığından ayrıldığını duyurdu ve sitem dolu mesajlar attı. 

Küçük, Başkan Azmi Kuvvetli’ye seslenerek, “Trabzon İyi Parti'de üye sayıları artmış, çok sevindirici. Peki İl Başkanı görevden alınmış bir Mah. Başk. Disipline verip üyeliğini sonlandırmak istemesi nasıl bir çelişkidir. Üye yaptığım insanların bu haksızlık karşısında partiden ayrılma isteklerini İl Başkanı nasıl durduracak” ifadelerini kullandı. 
Mahalle başkanlığından almamış ayrıca üyelikten de çıkarmak istiyormuş!
Burcu Küçük iddiasına göre böyle..

İYİ Parti’de üyelikten nasıl çıkarılıyor disiplinle nasıl üyelikten atılma oluyor mu bakalım zaman ne gösterecek.
Yalnız Burcu Küçük twitter hesabından İYİ Parti’den kendi yaptığı üyeleri çıkaracağını söyledi.
İYİ Parti kulislerinde bu tweet mesajı epey dolanıyor.
Kimin yanında otursak o mesajı gösteriyor:
Kimine göre, “Parti’yi bu şekilde tehdit etmesi doğru değil” deniyor kimine göre ise, “Hakkını arıyor ne yapsın” deniyor.
Bakalım bu savaş ne zaman biter?

KURALLARA TAKILANLAR ŞUBAT AYINDA ADAY OLABİLECEK Mİ? 

Trabzonspor Divan seçimleri Şubat ayına ertelendi. Normal olağan kongre yapılacak. Kulüp duyurusunu yaptı. 
Duyuru şu şekilde; 
“Kulübümüzün 50. Olağan Divan Genel Kurul toplantısı 21 Ekim 2021 Perşembe günü saat 10.00’da Trabzonspor Ziyabey Tesisleri Lokali’nde, çoğunluk sağlanamadığı takdirde 29 Ekim 2021 Cuma günü saat 13.30’da çoğunluk aranmaksızın aynı gündemle Zorlu Grand Otel Authentic Salonu’nda yapılacaktır.”
Şubat ayında tekrar seçimli genel kurul yapılacak.
Tadilat komisyonu kuruldu bu komisyonun çalışmasıyla Şubat ayına girilecek. Başkan adaylığı için kurullarda çalışma yada 5 yıl görev alma gibi şartlar vardı bunlar yeniden değerlendirilecek.
Böylece Aralık ayında Trabzonspor yeni yönetimi seçildikten sonra divan seçimi olacak.
Ha bu arada bir detayı atlamayalım. Bu dönem divan başkanlığına aday olamayanlar, tüzüğe takılanlar yeniden şubat adayında aday olma şansları olmayacak. Yani tüzük tadilatı yeniden ele alınacağından eski şu andaki mevcut tüzük geçerli. Divan başkanlığına bu tüzükle aday olamayan Şubat adayında da aday olamıyor kısaca.. 
Şubat ayında yeni tadilatla sonraki kongrede aday olabilme hakkını elde edebilir. Eğer bazı şartlar tadilatla kaldırılırsa.. 

26 BİN ÜYE VARKEN 7500 KİŞİ 13 BİN ÜYE VARKEN 10 BİN KİŞİ 

Trabzonspor Kulübü’nde aidatlar yatırıldı.
10 bin civarında üye aidatını yatırdı. 
Tüzük tadilatıyla 26 bin olan üye sayısı 13 bine düşmüştü. 
26 bin üye varken kongreye giden Trabzonspor’un genel kurulunda 7 bin 500 üye genel kurula katılma hakkı kazanmıştı.
Şimdi 13 bin üye var ve aidatını yatıran üye sayısı 10 bin civarı. 
Üye sayısı tüzükle düşürülmesine rağmen 7500’den fazla 10 bin üye aidatını yatırmış oldu. 
Bu da ciddi bir rakam. Bu kulübe büyük bir ilgi olduğunu gösteriyor.
Son yıllarda büyüyen ilgi de şunu gösteriyor; Trabzonspor Kulübü başarılı bulunuyor, başarılı işlere imza attığını gösteriyor ve delegasyon kulübüne sahip çıkıyor…
Kısacası Trabzonspor’da tam 10 bin kişi genel kurula katılma hakkı kazandı.  
Trabzonspor şampiyonluğa bu sahiplenmeye daha güçlü gidecektir. 

KOSTAKİ KONAĞININ PEŞİNİ BIRAKMIYOR

CHPli Ortahisar Belediye Meclis Üyesi Cüneyt Zorlu, Kostaki Konağı’nda yapılan restorasyon rezaletinin peşini bırakmıyor. Her nerede bulsa yazıyor. Herr ne bulsa ortaya döküyor. En son konaktan fotoğraflar paylaşıp şu notu düştü; 

"Valimizi göreve çağırıyorum"

Kostaki konağı 1. Sınıf tarihi eser. Bir sanat şaheseri yapı.Uzun zamandır kamu oyunun dikkatini çekmeye çalışıyorum.Kaderine terk edilmiş. Çatıda hala branda duruyor.

İçerden alabildiğim bazı görselleri durumun vahametini anlamanız için paylaşıyorum.

En önemliside  müze olarak kullanılırken sergilenen sanat eserleri ve tarihi eserler bir çok odada  istiflenmiş halde tutuluyor.

Nem ve yağmur suyu tehlikesi altındaki eserleri bir depo bulup sağlıklı ortama taşıyamayan Önceki ve şimdiki İl Kültür Müdürlerini de kınıyorum…”