TRABZON’DA İYİ PARTİ VE MHP ARASINDAKİ BİM KRİZİ, KARAKOLLUK OLACAK

BİM krizi sürüyor.. BİM CEO’su Galip Aykaç, dün Gıda Perakendecileri Derneği Başkanlığı'ndan istifa etti. 

Galip Aykaç, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin anladığı dilden cevap vereceğini açıklamıştı.

Trabzon’dada ilginç bir olay yaşandı. MHP ile İYİ Parti arasında BİM gerginliği karakolluk olacak!

Olayı hemen anlatalım. 

İYİ Parti Çarşıbaşı İlçe Başkanı Hamza Ustabaşı Facebook hesabından “MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli “üç harfli” marketlere tepkisini gösterirken bu tepkiden, dükkanını bu marketlere kiralayan teşkilat mensuplarını muaf mı tutuyor?” ifadelerini paylaştı.

Bizde ne oluyor kim bu MHPliler, nasıl kiralamışlar yerlerini falan diye merak ettik. 

Bir sondaj vuralım dedik..

Biraz zaman geçti ki geceden sabaha kıyamet kopmuş.
Meğer Hamza Ustabaşı’nın bahsettiği yönetici Çarşıbaşı İlçesi’nin MHPli Belediye Başkanı Mümin Nuhoğlu. Ağabeyinin yada kardeşinin bilemiyoruz birinci derece yakınına diyelim BİM’e dükkanını kiraya vermiş!
Bunu kastetmiş.. Başkan Nuhoğlu bu paylaşıma adeta ateş püskürmüş. Hemen sarılıp telefona Ustabaşı’nı aramış. Hakaretler etmiş! Demediğini bırakmamış tehdit de etmiş. Ustabaşı da karakola gidip “can ve mal güvenliğim yok” diyerek şikayetçi olacakmış.
Bakalım bu BiM daha ne krizler çıkaracak! 

İSTİFA ETTİM DİYE BAŞLADI, AŞKLA UÇAN ARIYLA BİTİRDİ

MHP Genel Merkezi 2023 seçimlerinde Milletvekili Adayı olacak olan tüm İl başkanlarının istifasını kabul ettiği belirtiliyor.  Bunlardan biri de MHP Trabzon İl Başkanı Bekir Sıtkı Tarım oldu. Ama önce istifa ettim sonra vazgeçtim falan demişti! Niyeyse demekki istifa etti. Biri mi dedi rüya mı gördü bilemedik! Açıklaması da çok ilginç başlıyor arıyla bitiyor. 

Bekir Sıtkı Tarım şunu yazdı sosyal medya hesabına:” Bu açıklamam Genel Merkezimizden gelen talimat doğrultusunda yapılmıştır.
      Bütün istifalar Genel Merkezimiz tarafından kabul edilmiştir. İstifa eden il başkanları yeni yönetim oluşturulana kadar görevlerinin başındadır. Bundan sonraki sözler şahsıma ayittir. Ülkücü davasını bilmeli, Genel Merkezini tanımalıdır. Sen bırak git arkasını biz dizayn ederiz düşüncesi çok samimiyetsiz bir düşüncenin ürünüdür. Yeni yapılanmanın bu günkünden dahada kaliteli olacağına inanmasam kesinlikle görevimi bırakmazdım. Trabzonda MHP her zamankinden daha güçlü bir şekilde, mükemmel insanlarla yoluna devam edecek, 2023 seçimlerinde yıldız gibi parlayacaktır.
Çünkü Trabzon'da partim için en güzeline katkı yapmak benim ilk görevimdir.
Sivrisinekler ne anlar kovanına bal taşıyan arının aşk sancısını.”
Yazının içeriğine bakınca yönetim başkanıyla yeniden atanacak. Mevcut yönetim gidecek. Yeni başkan gelecek yönetim oluşturacak. Vekillik yolunda giden Tarım’a başarılar diyelim ne diyelim.. 

Bekir Sıtkı Tarım vekil adaylığı için istifa edince Trabzon’da iki gazeteciden biri diğerine:”
“Bekir Sıtkı Tarım inşallah vekil olur. Gerçekten isterim. Sonra hasret kalırım romantik paylaşımlarına üzülür kırılırım. İl başkanları arasında en romantik sözlerle seslenen il başkanıydı.. Yokluğu hissedilir kaybolup giderse..”dedi.

SİZİNKİLER BİR YUDUM BİLE İÇMEZ NEDEN? 

Volkan Konak yine bam taline dokundu. 

Son paylaşımı şöyle:”Gençlerimizin başka topraklarda ölmesine şehadet şerbetini içti diyen siyasetçi, bürokrat ve de zenginler; Bu şerbetten sizin çocuklarınız bir yudum bile neden içmezler?”

E BU SÖZLERE NE DİYECEKSİN ŞİMDİ BAŞKAN? 

İYİ Parti Ortahisar ilçe kongresinde açıklama yapam İYİ Parti Trabzon İl Başkanı Azmi Kuvvetli’ye eski bir yönetici olan 
Beytullah Kudu şöyle cevap verdi; 
“Azmi Bey kuruluşta yoktu..sonradan dahil oldu..
Kendisi geldiğinde hazır bir il binası,hazır bir yönetim vardı.
O günkü yönetim güçlü bir potansiyele ve temsil kabiliyetine sahipti.
Biz Genel Başkan'ın davetlisi olarak Ankarada olduğumuz bir dönemde "il başkanlığı değişimi sancılı oldu,yaşlı olduğu için daha toparlayıcı olur" diye telkin ile ve partinin sahibi gibi davranan bir iradenin adamı olarak seçildi..
Kimse bizim emeğimizin üzerini çiğneyemez..
O günkü yönetimde bugün gözünüz kapalı İl Başkanı yapacağınîz enaz 10 isim vardı.
Kavga ortamında ve parti hiyerarşisindeki kargaşadan uzak durduk..
Herkes herkesi biliyor..
Kimse kendini yüceltmek için hiçkimseyi küçültmemeli..
Biz küçük hesapların içinde,küçük hesaplarin parçası,adamı olmadık,olmayacağız..
Ancak Büyük Türkiye hayalinin her daim neferiyiz,askeriyiz..”

SIRALAMAYI BEĞENMEDİ DİYEN ÇOK!

Ahmet Metin Genç’in istifa edip etmeyeceği merak konusu.. Sahada vekil adayıymış gibi çalışıyor. Ama ona henüz genel merkezden yeşil ışık gelmedi. Kimisi 4. sırayı verdiler o ise 3’ü istiyor bu nedenle devam edecek başkanlığa ve Büyükşehir’e aday olacak diyor. Kulislerde ciddi tartılıyor. Murat Zorluoğlu ise henüz renk vermedi. Vekil adaylığı düşünmediği söyleniyor. Yani istifa etmez devam eder. AK Parti’de tarafların adaylarını öne çıkarma çabalarına şahit oluyoruz. Ama en komikleri ajansçıların algı çalışmalarında öne çıkmaya çalışanlar oluyor! Bu arada Vehbi Koç nerede? Bu ara pek gözükmüyor. Hakan Terzioğlu ise en son Anlara’daydı. Bazı temaslar yaptı.