BİR AJANS HABERİ VE YANKILARI

Dün ANKA haber ajansı Trabzon’dan bir haber geçti. 

Haber şöyle: 

“Trabzon'da AKPli Ortahisar Belediyesi'nin Temizlik İhalesini; Yönetiminde Ensar, Türgev ve İlim Yayma Vakfı Temsilcilerinin olduğu Saraybosna

Eğitim...

Trabzon’da, AKP’li Ortahisar Belediyesi; kent temizliği hizmetlerinde kullanılacak araçlar için pazarlık usulü ile ihale açtı. İhaleyi, 44,9 milyon TL sözleşme bedeli ile İstanbul şirketi, Cihan Temizlik A.Ş. kazandı. Şirketin Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Topaloğlu; İlim Yayma Vakfı, Ensar Vakfı ve TÜRGEV temsilcilerinin yönetici olduğu Saraybosna Eğitim Geliştirme Vakfı’nın da yönetim kurulu başkanı.”

Bu haberi meclisi takip eden hemde anlık geçen ajansçılar nası göremez diye aklımızdan geçti. Haberi bu gözle okuduk. Demekki bazı şeyleri atlıyorlarmış!

CHP Meclis Üyesi Cüneyt Zorlu da Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç’i eleştirerek, “Ahmet  Metin Genç yine bizi dinlemedin.Temizlik işlerini ensar ve tügva nin içerisinde olduğu  gruba verdin. 

Üstelik sadece afet durumunda kullanılacak olan pazarlık ve davetiye yöntemiyle yaptın. 

Yine çeşitli bahanelerle bulacaksınız.”

Tam haberi incelerken telefonumuz çaldı. Kulislerin nabzını tutan bir isim, “Ahmet Metin Genç Milletvekili adayı olma yolunda İlim Yayma Vakfı, Ensar Vakfı ve TÜRGEV’den destek istiyordu. Demekki desteği aldı diyebilirsiniz” Bizde dedikki yok canım öyle şey olur mu? 

AÇIKLANAN ZAMLARA TRABZON’DAN TEPKİ

Türk Eğitim-Sen Trabzon 2 Nolu Şube Başkanı Metin İskenderoğlu hükümetin açıkladı maaş zamlarına tepki gösterdi. Metin İskenderoğlu şunları yazdı: “Memur ve Emeklilere yapılan maaş zam oranı, hayal kırıklığına neden olmuştur. 

Bir hayal kırıklığıda sendikacılık açısından yaşanmıştır.

Türk-İş Başkanı %54 lük zam için masaya oturmuyor. Memur-Sen başkanı % 25 lik zammı ayakta alkışlıyor.”

EN ÇOK HANGİSİ İZLENDİ: ALİ BABACAN MI? SELÇUK BAYRAKTAR MI?

Ali Babacan ile Selçuk Bayraktar dün akşam kapıştı. Nasıl mı? Ekranlarda.. Aynı saatlerde biri TV 100’e çıktı diğeri Habertürk’e.. Şimdi merak edilen en çok hangisi izlendi? Babacan 6’lı masaya “Ben hazırım aday olurum” mesajı verdi. Bayraktar da yeni projelerini anlattı ve bütün sorulara yanıt verdi. 

TRABZON’DA AK PARTİ MİLLETVEKİLİ ADAY LİSTESİ HAKKINDA ANALİZ 

Seçim yaklaştıkça Trabzon’da senaryolarda artmaya başladı. Bir kaç AK Partili kurmay ile görüştük. Görüşlerinden bazı notlar aldık. Mesela en ilginç senaryo şu oldu: Ahmet Metin Genç ile Salih Cora aynı listede olmaz. Mesela Ahmet Metin Genç varsa Milletvekili listesinde Karayolları Genel Müdürü Abdulkadir Uraloğlu da birinci sırada yer alır. Diğer taraftan Salih Cora varsa Bakan Mustafa Varank, TOKi Başkanı Ömer Bulut liste başı olabilir.

Hakan Terzioğlu da özellikle Of tarafından listenin ilk üçünden biri olacak diyenlerde oldukça fazla.. Şehrin nabzı zaman zaman AK Parti kanadında değişiyor. Keskin dönüşler de görüyoruz! Liste başını işaret edenlerin çoğu uçlarda.. Mesela Berat Albayrak , Süleyman Soylu gelir diyenler de az değil. Bir de şu var liste tamamen yenilenecek diye umutla bekleyen bazı AK Partili kurmaylar var. Onlara kimi liste başı görmek istersiniz sorduğumuzda da kararsızlar. AK Parti Trabzon’da bir kaç isimde uzlaşıp Genel Merkeze kafa tutup istediği isimleri yazdırabilecek tutumda değil. Demek oluyor ki bu noktada yine AK Parti Trabzon’da sürpriz bir kaç isimle karşılaşır. Bu da bizim tecrübeyle sabit görüşümüzdür. 
Ayrıca Vehbi Koç sanki birinci sıra adayı imiş gibi çalışıyor.

İYİ PARTİLİ YÖNETİCİ: SİZE HAS OLUYOR AKP’YE OY VERENLERE YAZIKLAR OLSUN! 

İYİ Parti Ortahisar İlçe yöneticisi Kahraman Altuntaş son zamlarla alakalı sert eleştiriler getirdi. “Size has oluyor AKP’ye oy verenlere yazıklar olsun” dedi. 

Altuntaş sosyal medya hesabından şunları yazdı: “Evet emekli arkadaşlar nasıl memnun musunuz benim aldığım maaş 6077 TL idi asgari ücret 5500 TL idi şimdi ise gelen zamla benim maaşım 7517 TL oldu asgari ücret 8506 TL oldu benim emekli maaşım asgari den 577 TL fazla idi şimdi asgari ücret beni 1000TL geçti bumu müjde Allah sizi bildiği gibi yapsın adaletiniz bu hemi ammaaa bu emekliye Has oluyor gidin oyunuzu AKP’ye verin bana değil verenlere yazıklar olsun hakkım haram olsun...!!!”