TRABZONSPOR BİR KULÜPTEN FAZLASIDIR
Trabzonspor taraftarları öyle güzel hazırlandılar ki, 50 bine yakın seyirci Akyazı’yı inletti. Dün Trabzonspor Beşiktaş maçının öncesi sonrası harika görüntülere sahne oldu. Kimler geldi kimler.. Trabzon Havalimanı’nda uçak çekecek yer kalmadı! Hatta şöyle de yorumladık; yahu bu havalimanı bu şehre yetmeyecek.. 

Biz o duygulandıran koreografi kısmına hemen geçelim. Trabzonspor’u şampiyon yapan efsane Ahmet Suat Özyazıcı hocamız, futbol profesörü Özkan Sümer hocamız ve Abdullah Avcı hocamız dev bir şekilde tribünlere yansıdı. Öncesinde şehrin silüeti ve otobüs ile şampiyonluk turu atan Trabzonspor futbolcuları geldi dalga dalga..

Önce şu mesaj verildi; Trabzonspor şehriyle lig bitmeden şampiyonluk turuna başladı. İkinci mesaj Trabzonspor bu şampiyonluğu basit kazanmadı! Bir ağacın kökleri gibi derin bir futbol tarihine sahip. Trabzonspor bir kulüpten fazlasıdır. Tarihinde yaşanmışlıkları olan büyük bir futbol geçmişine sahiptir. 

Bu böyle bilinsin! Mesajlar çok açık ve net. Dünya gördü.. 

trabzonspor-koreografi-medical-park-stadyumu-1000x700

ŞENOL GÜNEŞ’E SORSAK VALLAHİ İSTEMEZ!
Hatta koreografi dünyanın en büyük spor sitelerinde, sosyal medya hesaplarında yansıtıldı. 
Yankısı sarsıcı ve etkili oldu. Maç sonrası Şenol Güneş neden orada yoktu diye sorgulayanlar oldu. 
Olabilir..
Olabilirdi de..
Ama şurdan çıksak..
Herhangi bir Trabzonsporluyu yolda çevirsek. Ve ona, “Şenol Güneş’e sorsak,”Orada yer almak ister miydin?” diye.. Sizce ne cevap verirdi?” diye sorsak.
Alacağımız cevap,” İstemezdi” olurdu.
Neden yoktu diye sorgulayanlar bir de bu açıdan baksalar yada anı yaşayıp hiç sorgulamadan, sarcısı bir gösteriydi deyip geçseler iyi olur.

RIDVAN ORASI SENİN HANGİ ODAN?
Özel sektörde olsa tek laf etmeyizde burası devlet televizyonu..
Devletin televizyonu demek her kesin elini kolunu salladığı yer demek değildir. Daha kuralları olur daha böyle etiktir.. Örnek alınması gereken yerdir. 
Sezon başında bir anda TRT’de başladığını öğrendik! Rıdvan Dilmen’den bashediyoruz tabiki.. 
Anlamıyoruz arkadaş, bu nasıl bir vurdumduymaz yüzdür! Bu nasıl bir iş güzarlıktır! Daha dün, “Ben sezon sonuna kadar TRT’de yorumculuğu bırakıyorum” diyen bu arkadaşı yeniden TRT ekranlarında görüyoruz. 
Ayrılışıyla ilgili ne bir açıklama var, ne bir söz var, ne bir izah var! Öyle ben geldim kapıyı çaldım.. Yeniden geri geldim! 
Hadi be ordan! Sanki babasının evi.. Yani şurdaki yatak odasından girdim, oturma odasına geçtim öyle mi? Hadi Rıdvan Dilmen babasının malı sanıyor TRT gibi bir devlet kurumunu… Ya da kendi arka bahçesi!?
Ya TRT Genel Müdürü ve onun yönetim kadrosu? Hiç bir şey demeyecekler mi? Onları etkileyecek güç irada tek laf etmeyecek mi? Bu kadar basit mi be..
Bu kadar hiç saymak mı bu kuralları, değerleri falan.. 
Demekki Rıdvan Dilmen gibi böyle istediği gibi at koşturanlar var. Biz şimdi bundan bunu anlasak çok mu? Ne yani saygımızdan oturup susalım mı? Amana saygısızlık etme falan sen sus mu diyelim… Bu düzen değişecek!
Göreceksiniz..

rıdvan-dilmen-1000x700

KAZIM KOYUNCU SENİ NASIL UNUTALIM!
Trabzonspor denince akla gelen ilk sanatçıdır Kazım Koyuncu..
Dün çok önemli bir gelişme yaşanadı. Öylece detayda kaldı. Biz tekrar üstüne basa basa yazalım. Rahmetli Kazım Koyuncu’nun annesi, ağabeyi ve kız kardeşi Trabzonspor Kulübü’nü ziyaret ettiler.
Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu onları karşıladı. Oturdu sohbet etti.
Bordo mavilileri duygulandıran bu buluşma gerçekten çok anlamlı.. Ah keşke Kazım olsaydı da bugünleri görseydi..
Trabzonspor Kulübü resmi internet sitesinde şöyle yansıttı ziyareti; “
“Sesiyle, müziğiyle kalbimizde derin izler bırakan taraftarımız, değerli sanatçı merhum Kazım Koyuncu’nun annesi Hüsniye Koyuncu, ağabeyi Hüseyin Koyuncu ve kız kardeşi Derin Koyuncu Dişli kulübümüzü ziyaret etti.
Başkanımız Ahmet Ağaoğlu, Genel Sekreterimiz Ömer Sağıroğlu ve yönetim kurulu üyelerimizin katıldığı ziyarette, Koyuncu ailesi kulübümüze başarı dileklerini iletti.
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkanımız Ahmet Ağaoğlu, günün anısına Koyuncu ailesine formamızı hediye etti.”
Kazım’ın bir sözüyle bitirelim yazımızı..
Ne demişti büyük sanatçımız Kazım Koyuncu: "Trabzonspor'u tutmak sadece o yörenin çocuğu olmakla açıklanabilecek milliyetçi bir davranış değildir. Benim için Trabzonspor, en güçlülere karşı koyan ve herkesi yenen hayali kahramandı"
Bundan daha güzel Trabzonspor nasıl anlatılır?