KTÜ VE TRABZON ÜNİVERSİTESİ NASIL SINIFTA KALDI

Türkiye Üniversite Memnuniyeti Araştırması 2021 raporu yayınlandı. Rapora göre Karadeniz Teknik Üniversitesi ve Trabzon Üniversitesi sınıfta kaldı. Araştırmaya göre Üniversitelerin genel memnuniyet sıralamasında 2019 yılında 9. sırada olan Karadeniz Teknik Üniversitesi, 2021 yılında 80. sıraya geriledi.

Trabzon Üniversitesi ise 2019 yılında 87. sırada iken 2021 yılında 157. sıraya geriledi. 

Üniversitelerin Öğrenim Deneyimi tatminkarlığı sıralamasında KTÜ 53 sırada iken 82. Sıraya geriledi. Trabzon Üniversitesi ise 99. Sıradan 138. Sıraya geriledi.

Üniversitelerin akademik destek ve ilgi sıralamasında ise, KTÜ 23 sıradan 65. sıraya geriledi. Trabzon Üniversitesi ise 120. Sıradan 167. Sıraya geriledi.

Üniversitelerin kurum yönetim ve işleyişinden memnuniyet sıralamasında ise KTÜ 2019 yılında 23. Sırada iken 2021 yılında 62. Sıraya geriledi.

Trabzon Üniversitesi ise 158. Sıradan 174. Sıraya geriledi.

Kişisel Gelişim ve kariyer desteği sıralamasında ise KTÜ 23. Sıradan 125. Sıraya gertiledi. Trabzon üniversitesi ise 110. Sıradan 156.sıraya geriledi.

Uzaktan eğitim alır yapısı sıralamasında ise kTÜ 55. Sırada Trabzon Üniversitesi ise 139. Sırada yer aldı.

Şehrimizde bulunan iki üniversite akademik ortalama anlamında FF ile bütünlemeye kaldığı görülüyor.

ERDOĞAN YİNE O HAMLEYİ YAPTI 

YÖK Başkanlığına yeni atama gerçekleştirildi.

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanlığına, Marmara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erol Özvar seçildi. Prof. Dr. Yekta Saraç’ı ise 'görevden aldı', 'başarısız' konumuna sokmayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bu noktada şu hamleyi yaptı.

Yayımlanan atama kararına göre Prof. Dr. Yekta Saraç, Cumhurbaşkanı Başdanışmanlığı görevine getirildi. Saraç, 2014'ten bu yana YÖK Başkanı olarak görev yapıyordu.

Marmara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erol Özvar'ın YÖK üyesi ve YÖK Başkanı seçilmesine ilişkin karar da Resmi Gazete'de yayımlandı
 
BU DEFA KIRMIZI PLAKASIYLA YOLA ÇIKTI

Trabzon'da, YÖK Başkanlığı'na Prof. Dr. Erol Özvar'ın getirilmesi Trabzon Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Emin Aşıkkutlu'yu memnun etti.

Aldığımız duyumlara göre Prof. Dr. Emin Aşıkkutlu, aynı zamanda Özvar ile bir dönem Marmara Üniversitesi'nde beraber çalışmışlar...

Yani bu şu demek oluyor; birçok torpil, liyakatsizlik gibi konularda eleştiri alan, üniversitede yaptığı atamalarla tepki alıp gündem olan Rektör Aşıkkutlu, bir 'ohh' çekti. Tanıdık bir isim patron oldu!

Bu arada kırmızı plakasını artık çıkarmıyor! Daha önce kendisine görevlendirme yazıp, kırmızı plakasını çıkararak yola çıkıyordu. En son kendine görevlendirme yazdı, kırmızı plakası ile yola çıktı.

Ne zaman mı?

Sayın Rektör dün yola çıktı! Perşembe'ye kadar görevlendirme yazdı kendine... Cumartesi ve Pazar'ı da buna dahil etti.

Yolu açık olsun. Yeni YÖK Başkanı ile bir de tweet atar; 'Hayırlı olsun' der... Bizde burada yer veririz. Selfie tadında... Yoksa gönül koyarız...!

BİR ANALİZ YAPTIK KIRK TANE LAF İŞİTTİK

İYİ Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs ile alakalı, "İYİ Parti'de Hüseyin Örs kanunları" başlıklı bir kulis köşemiz dün yayınlandı.

İYİ Parti Trabzon İl Başkanlığı'nı ve Ortahisar İlçe Başkanlığı'nı Hüseyin Örs'ün yaptığını ve kendine göre planlama yaptığını söylemiştik. Yani biz söylemedik aslında!

Kulislerden gelen bilgiler, edindiğimiz duyumlar bunlardır, demiştik.

Gelinen noktada, İYİ Parti Trabzon İl Başkanı Azmi Kuvvetli ile Ortahisar İlçe Başkanı Erdal Uzun arasındaki gerilimde Örs, İl Başkanı'ndan yana değilde; Uzun'dan yana tavır aldı.

Bu net bir şekilde görülüyor zaten. Kulislerde konuşulmasına gerek yok!

Ama bir eleştiri geldi köşemize...

"Hüseyin Örs kanunları - 1" adlı köşemize gelen eleştiri şu; Diyorlar ki, bazı İYİ Partililer, "Milletvekilimiz Hüseyin Örs tıpkı ABD polisi gibi olay bitiyor, sonradan olay yerine geliyor. Neden partide onca şey olurken yoktu?"

Bir de diyorlarki, "Yahu Örs, İl Başkanı Azmi Kuvvetli'den ayrılmazdı. Ne oldu, ne geçti aralarında da koptular?"

Sorulan sorular, gelen yorumlar... Kulislerde konuşulanları böylece derledik...

Bu konulara sayın vekil girmeyecektir. Soru bile kabul etmeyecektir. Onun siyasi duruşu bu artık. İYİ Partililer'de bunu kabul ettiler. Öyle değil mi?

NEDEN ORASI İÇİN 'HORMONLU BÜYÜDÜ' DEDİ? 

Bu arada İYİ Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs, en son Çukurçayır Mahallesi'ne, Ortahisar Başkanı Uzun ve ekibini yanına alarak gitti. Çukurçayır için, 'Hormonlu büyüdü' dedi.

Örs burada yaptıüı açıklamada, "Çukurçayır bir zamanlar Trabzon'un mesire yeriydi; buraya piknik yapmaya gelirdik. Bugün hızla büyüyen, nüfusu 50-60 binleri aşan bir şehir merkezi haline geldi. Altyapısı oluşturulmadan, hızla büyüyen ve nüfusu katlanarak artan bir Çukurçayır var şimdi. Çukurçayır'da 'hormonlu büyüme' yaşandı desek yeridir. Herşeyden önce yol sorunu, sabah ve akşam trafiği; işkenceye çevirmiş durumda. Şehir merkezi ile bağlantı yolu artan nüfusu taşımıyor, insanlar işlerine, çocuklar okullarına gidip gelirken eziyet çekiyor" dedi.

MERAL AKŞENER TRABZON’A NEDEN GELMEYECEK?

İYİ Parti Trabzon İl Başkanı Azmi Kuvvetli, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in Trabzon, Gümüşhane ve Bayburt programının ertelendiğini bildirdi. Genel Başkan Meral Akşener’in programının etkilenmesinin nedenini de açıklayan Başkan Kuvvetli, Ege ve Akdeniz’deki yangınlara işaret ederek, "Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener milletimizle buluşmaya, kucaklaşmaya, onların sorunlarını dinlemeye, sorunlarına çözüm üretmeye ve bu sorunların çözümü için iktidarı uyarmaya yönelik yaptığı ziyaretler kapsamında 2 Ağustos 2021 tarihinde Trabzon üzerinden Gümüşhane ve Bayburt illerimizde gerçekleştireceği program Türkiye'de meydana gelen ve bağrımızı da yakan yangınlar sebebiyle ileri bir tarihe ertelenmiştir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur." açıklamalarında bulundu.

Meral Akşener’in programının iptal olduğunu İYİ Parti Ortahisar ilçe Başkanlığı da şu sözlerle duyurdu; "Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener halkımızla buluşmaya, halkımızın sorunlarını dinlemeye, sorunlarına çözüm üretmeye, sorunların çözümü için iktidarı uyarmaya yönelik yaptığı ziyaretler kapsamında 02.08 2021tarihinde Pazartesi günü Trabzon üzerinden gerçekleştireceği program Türkiye'de meydana gelen yangınlar sebebiyle ileri bir tarihe ertelenmiştir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur." 

İkisi de aynı metin. İkisi de aynı cümleler. İl Başkanlığı ile ilçe başkanlığı aynı anda aynı cümlelerle kamuoyuna duyuru yaptılar.