RİZE İSTİFA ETTİ TRABZON NEDEN EDEMEDİ?

AK Parti Rize İl Başkanı İshak Alim, görevinden milletvekili aday adayı olmak için istifa ettiğini açıkladı. AK Parti Trabzon İl Başkanı Sezgin Mumcu’ya gözler çevrildi! Normalde eskiden Trabzon önce Rize sonra karar alırdı! Kulislerde İl Başkanı Sezgin Mumcu’nun vekil adaylığı konusunda genel merkezden ‘hayır’ cevabı aldığı konuşuluyor. Bir diğer iddiaya göre de seçime girmeyen il başkanlarının tamamına adaylık kapısı kapatıldı. 

O İSİMLERİN ADINI VERDİ

AK Parti’de Rize il başkanı istifa etti Trabzon il başkanı neden etmedi tartışması dönerken dün AK Parti Trabzon İl Başkanı Sezgin Mumcu Ekspres Gazetesi’ne verdiği röportajda Trabzon’da birinci sıra vekil adaylığı konusunda hangi ismi istediğini açıkladı.

Şunları dedi: “Her dönemde birinci sıra vekil adayları daha çok ağabey pozisyonunda olabilecek kişilerden seçilir. Bazı isimler dolaşıyor. Berat Bey'in (Albayrak), Selçuk Bey ve Mustafa Varank Bey'in ismi dolaşıyor. Ayrıca, Selçuk Bayraktar ismi de şehrimizi çok heyecanlandıracak bir isim olarak vatandaşlarımız tarafından özellikle bizlere telkin ediliyor.”

İl Başkanı Mumcu’nun sözlerini, ve zamanlamasını ‘kendisi aday olamayınca çıtayı yukarılara çekti’ diye yorumlayanlar oldu. 

SİMİT HESABINI BAKIN NASIL YAPTI? 

CHP Gençlik Kolları yöneticisi Mustafa Erdi Çakır, Trabzon simidinin zamlanmasını değerlendirdi. 

Çakır şunları kaydetti: “Trabzon’da simit fiyatı 4.5 TL’ye yükseldi.
Bu zamla çay simit hesabı da güncellendi;
3 kişilik aile bir ay boşuna sadece tek öğün 1 çay ve 1 simit yiyerek 2565,00 TL harcama yapmış oluyor.”

TEŞEKKÜR TURUNA ÇIKTI 

İYİ Parti Trabzon İl Kongresi sonrası epey yansıması oldu. Kongrede listeye bakıldığında Cemal Özçelik ekibi 7 kişiyle listede yer aldı ama kendisi listede değildi. Eski yönetimden de bir kaç isim göze çarptı. Mesela Erda Aygün gibi.. Fatma Başkan il başkanlığı koltuğuna oturur oturmaz teşkilatı dolaşmaya teşekkür turuna çıktı. İYİ Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs kongre konuşmasında “Trabzon'un 4 Bakanı Var! Çevre yolu yok. Demiryolu yok. Yatırım Adası yok. Gençlerimize iş yok. Vadetmeye gelince var, icraata gelince yok” diye seslendi AK Parti’ye gönderme yapmıştı. Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın’ın kongreye katılmaması da dikkatlerden kaçmadı. Halen nedeni konuşuluyor. Ankara’da ittifak görüşmeleri nedeniyle yoğun programı gerekçe gösterildi.