AK PARTİ TRABZON’DA SAHA FENA KARIŞTI

AK Parti’den yazdıklarımıza gelen yorumlar oluyor. Bazıları sayfamıza düşüyor bazıları kucağımıza.. Bir tanesi yine geldi.. Yani aslında çok geliyor da biz sadece bir kaçını ilginç bulduklarımızı yayınlıyoruz.

Mesela bir sohbette, “Görüyor musunuz eski Bakan Bayraktar sahaya indi Trabzon’da..” dendi.

Diğeri, “Her kim ne yaparsa yapsın Ortahisar B. Başkanı Ahmet Metin Genç’i geçemez..”

AK Parti’de organizasyon savaşları var. Herkes kendi muhitini topluyor. Herkes keni etrafını kenetlendiriyor. Yani şöyle desek.. Sanki bir erken seçim baskın seçim olabilecek telaşı..

BU TAKTİĞİ BİR YERDEN HATIRLIYORUZ!

Derin isimlerle görüşmelerimiz oluyor zaman zaman..

AK Parti’den bir isim şunları söyledi; "AK Parti Trabzon İl Yönetiminde bir yönetici ses kaydı alıyormuş. Hatta bu kayıtları telefonunda taşıyormuş. Bazı eski yada yeni yöneticilerin sesleri de bu arkadaştaymış! Başkan Sezgin Mumcu’nun bundan haberi var mı bilemiyoruz.. Lakin bu taktik FETÖ taktiğidir!"

Şimdi bu kulis iddiası doğruysa çok vahim! Huzur yok demektir.. Dirlik kenetlenme hiç yok demektir.

"FETÖ taktiği yapan varsa aman ha!"

Bunu duyunca aklımıza..
Fişleme..
Tetikleme..
Her şey geldi..
Biz yine AK Parti koridorlarına dalalım..  
Detay aldıkça yazacağız..

AK PARTİ’NİN ANKETİNDE DOLAR AYRINTISI NEYDİ?

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve AR-GE ve Eğitim Başkanı Mustafa Şen, partisinin yaptırdığı, son anket sonuçlarını açıkladı ve değerlerdi.

Dolar kurunun oy oranlarını etkilediğini söylerken, "Öncesi şöyle; AK Parti yüzde 35-36 seviyelerine düştü o süreçte. Şimdi yüzde 40'ın üzerine çıktı" dedi.   CNN Türk'te Hande Fırat'ın konuğu olan AK Partili Şen, partisinin oy oranını, doların yüksek ve düşük olduğu her iki dönemde ölçtüklerini söylerken, "Öncesi şöyle; AK Parti yüzde 35-36 seviyelerine düştü o süreçte. Şimdi yüzde 40'ın üzerine çıktı. 40 küsur. Bunu vatandaş hem ekonomik olarak hem siyasal olarak satın aldı demektir. Ama seçimde kaçtı, yüzde 42 küsur. Bak oraya çıkarmıyor. Gözlemliyor, bakıyor. Diyor ki; hemen destek yok. Bakıyor, 'bir dakika' diyor. 'Bakacağım' diyor. 'Çalışacak mısın, dediğinin arkasında duracak mısın? Benim cebime ne kadar girecek?' diyor." ifadelerini kullandı.   Seçmenin önce kendi cebine bakacağını söyleyen Şen, "Yeni Ekonomik Model, bireyin zenginleşmesi yani liberalizmin bireyinden bahsetmiyorum. Kendilik bilinci olan varlıktan bahsediyorum. O varlık gözlüyor. 'Benim cebime ne kadar para girecek' diyor. Seçmen önce cep ekonomisine bakar sonra mutfak ekonomisine bakar sonra da ülke ekonomisine bakar." diye konuştu.   AK Partili Şen, Cumhurbaşkanı'nın faizleri düşürme konusundaki kararlılığını destekleyenlerin oranının yüzde 56.1 olduğunu söyledi.   Şen'in paylaştığına göre ise "Cumhurbaşkanı'nın ekonomi konusunda hedeflediği başarıyı yakalayabileceğine inananların oranı yüzde 49,4.”

ŞU ANDA CHP TRABZON’DA DENGEYİ TUTAN KİM? 

CHP Trabzon örgütünde ciddi bir şekilde tırmanan isimler var. Bunların en başında İl Başkanı Ömer Hacısalihoğlu geliyor. Yani yarın seçim olsa İl Başkanı, Milletvekili Ahmet Kaya’nın bir numarasına oturabilir.

Ömer Başkan bunu biliyor. Hata yapmamaya çalışıyor.

Satranç tahtasında hamle yapar gibi.. CHP’de bu taktikler örgüte de yansıyor. 

CHPli meclis Üyesi Cüneyt Zorlu’nun da ciddi şekilde ismi artık potaya girdi. Şehrin gündemi tutmakta, samimi açıklamaları ile..

‘Bizden biri’ deniyor.
Hatası varsa anında söylüyor. Kabulleniyor.
Trabzon’un hakkı yeniyorsa, şehrin zarar göreceğini gördüğü an anında fırtına gibi gürlüyor.
Bu da onu şehirde belli bir noktaya getirdi.
Bir kaç isim daha var. Lakin CHP’de şu an dengeleri tutan İl Başkanı..
Bu dengeler bakalım daha ne kadar sürer..
Ekrem İmamoğlu Trabzonlu..
Mutlaka görüşü Trabzon’da dinlenir. CHP üst aklı bunu biliyor.
O konuyu da sonra işleyelim..

ÖZGÜR ÖZEL’E TRABZON’DAN NASIL DESTEK GELDİ

CHP Grup Başkan Vekili Özgür Özel ismi, sık sık İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile girdiği tartışma ve devamlı en alevli siyasi kavgaların içinde olması, odak noktası oluyor. E haliyle seveni var sevmeyeni var.

Kızanı var kızmayanı var.. Öveni var söveni var.. Şimdi biz Trabzon’da bir sevenini bulduk.

Aynı dönemlerde eczacı odası yöneticiliği yaparken başlayan dostlukları Türk Eczacıları Birliğinde aynı dönemde çalışmaları ile perçinlenen yine onun gibi eczacı meslektaşı Trabzon Eczacı Odası eski Başkanı Sabih Tekin Çağlar.

O da son günlerde bu odak noktası olması nedeniyle ona gelen eleştirilere Özgür Özel’in resmi programına ara vererek Çarşıbaşı’ndaki evlerinde lahana çorbasını içtiği Ayşe teyze ile çektirdiği eski bir fotoğrafı “evimizden biri” etiketi ile sosyal medya hesaplarında paylaşarak destek verdi.

Her seçim arefesinde ismi kulislerde telaffuz edilen ancak her nedense adaylık konusuna sıcak bakmadığı bilinen Çağlar’ın siyasetle ilgili yol haritası da merak konusu olmaya devam ediyor.

İYİ PARTİ’DEN YENİ YIL KUTLAMASINDA AK PARTİ’YE TAŞ

İYİ Parti Trabzon İl Başkanı Azmi Kuvvetli, Yeni yıl kutlaması yayınladı. Lakin içerisinde AK Parti’ye epey bir eleştiri ve taş var. Kuvvetli şu yazılı metni yayınladı;

Yüce milletimize açlığın, sefaletin, her türlü bela, musibet ve adaletsizliğin yaşatıldığı 2021 yılını geriye bırakırken üzülerek ifade etmeliyim ki, her geçen yılın bir önceki yılı aratır durumda olduğunu görüyor ve yaşıyoruz. 2021 yılını acısıyla, tatlısıyla, hüznüyle geride bırakarak yeni bir yıla ulaşmak üzereyiz.  Yine üzülerek ifade etmeliyim ki, AK Parti iktidarında, özellikle Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemiyle geçen, kaybolan ve heba edilen yılların toplamına bir yenisi daha eklenmiş, umutlar ve beklentiler bir kez daha başka bir bahara ertelenmiştir.

2021 yılı ülkemiz adına bir hüsran yılı olarak anılacaktır. 2021 yılında faiz sebep; enflasyon sonuç saçmalığı ile yaratılan ekonomik krizler vatandaşlarımızı adeta yaşamından bezdirmiş, Türk toplumu açlık, yokluk ve sefalete mahkum edilmiştir. Bu Türk milletinin hak ettiği bir tablo değildir. Ülkemizin bugünkü gidişatından endişe duyan yüce milletimiz önümüzdeki seçimlerde  bu endişeyi umuda çevirecek fırsatı çok iyi değerlendirmelidir. Aksi halde geçmiş yılları mumla arayacağımız bilinmelidir.

Bütün bu olumsuz manzaraya rağmen Türk milletinin umudu haline gelen İYİ Parti iktidarında bu olumsuzluklar ortadan kalkacak ve liyakatli kadrolarla aziz milletimizin geleceğe dair umutları yeşertecektir. Vatandaşlarımız İYİ bir Türkiye’nin mümkün olduğunu görecektir.  Bu duygu ve düşüncelerle, 2022 yılında adil, bereketli, çevreci ve huzurlu yarınlara ulaşmak dileğiyle Trabzonlu hemşerilerimin ve aziz milletimizin yeni yılını kutlar  hayırlara vesile olmasını Cenabı-ı Allah'tan niyaz ederim.

Selam ve Saygılarımla.