MUHAMMET BALTA İLE ALİ ÖZTÜRK ARASINDA İKİNCİ PERDE

AK Parti Trabzon Milletvekili Muhammet Balta ile Günebakış Gazetesi sahibi Ali Öztürk arasında nükseden krizi, Balta'nın Öztürk'e isim vermeden yayınladığı metinle aktarmıştık. (Buraya tıklayarak ilgili haberi okuyabilirsiniz)

Neler yaşandığını bir önceki Kafulluk köşemizde görebilirsiniz. (Tıklayınız)

Muhammet Balta'nın Ankara'da düzenlenen Trabzon Günleri'ne katılmadığını yazan Günebakış, çark etti. Günebakış muhabiri Rabia Mollaoğlu'nun haberi yanlış verdiğini kabul etti.

Yani yalan yazdıklarını kabul ettiler desek yanlış olmaz.

Ama Balta'nın Ali Öztürk'ün saldırdığını, hakaret ettiğini ifade etti.

Haberi yanlış yazdığını kabul eden Günebakış Gazetesi, bugünkü yazısında şu haberle okurlarının karşısına çıktı:

"Ankara’daki Trabzon Günleri etkinliği için İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Perşembe sabahı milletvekillerine, belediye başkanlarına ve parti teşkilatına sabah kahvaltısı verdi. Gruptan davet edilmelerine rağmen kahvaltıya milletvekilleri Muhammet Balta ve Adnan Günnar iştirak etmedi. Günebakış gazetesi muhabiri Rabia Mollaoğlu bu olayı yanlış yorumlayarak ‘Balta törene katılıp kürsüye çıkmadı’ biçiminde haberleştirince Balta Günebakış İmtiyaz sahibi Ali Öztürk’e yine hakaret etti."

Burada Ali Öztürk diyor ki; muhabirim yanlış yazdı; aslında 'açılışı' değil, 'yemeği' yazacaktı. Yoksa biz yalan yazmayız!

Yani anladığımız bu...

BİZ YİNE DE MESLEKTAŞIMIZA GEÇMİŞ OLSUN DİYELİM

Günebakış, işte bu şekilde sundu haberi; yaptıkları yanlışı izah ederek...

Her ne olursa olsun ortada yanlış bir durum var.

Hem haberi yanlış yazıp, üstüne de haberin içerisinde hakaret ettiğini belirtip özür dilemeden böyle bir haberle konu geçiştirilmez!

Özür dilersin; 'yanlış yazdık haklısın' dersin, cevabını verirsin. Ama bunu yapmadı!

Yine bir kıvırma taktiği ile muhabirin de ismini vererek ortaya koydu.

Bir de haberi sunarken, yine başlığında sanki Günebakış'ın hiçbir hatası ve kusuru yokmuş gibi, 'Balta, yine Günebakış'a saldırdı' diyerek yazması ve haber içeriğinde muhabirin yanlış yazdığını üstüne basarak vermesi Trabzon medyasında, "Yahu yine muhabiri topun ağzına sürdü" diye yorumlandı.

Genç meslektaşımıza geçmiş olsun diyoruz.

Böyle geçmişte çok anılar var da, şimdi onlara girmeyelim.

O DA BİR MARİFETTİR HA!

Şimdi şöyle genele bakarsak...

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun yemeğine milletvekillleri Muhammet Balta ve Adnan Günnar'ın katılmadığı iddiası var. Hala bu iddia doğrulanmadı ya da yalanlanmadı!

Taraflar bu konuda ne derler... Bir kuliste ona patlatırız.

Bakalım neler olmuş!

Yahu zaten bir türlü aralarındaki sorunun kulislerde bitmediği konuşuluyordu. Bilinen bir gerçek var ortada!

Sır ama herkes biliyor...

Aslında fazla uzatmaya gerek yok. Siz bizden iyi biliyorsunuz.

Milletvekilleri Bahar Ayvazoğlu ile Salih Cora, henüz bu krizlerde bir tarafta gözükmediler. Henüz birşey de demediler.

AK Parti'de en sessiz isim ise İl Başkanı Sezgin Mumcu.

Allah var yukarıda; harbi sessizliğin kitabını yazıyor. Sanki hiçbir şey olmamış gibi... Vallahi, biz bile bazen şaşırıp kalıyoruz. Müthiş bir biçimde sessizlik var üzerinde...

Yahu o da bir marifet...

'YOMRA DEĞİŞİMİ YAŞIYOR' İLE DOLAŞTI, OLAY OLDU

Yomra'yı bir süredir mercek altına almıştık.

İYİ Parti ve AK Parti arasındaki yakınlaşmadan doğan süreci ve bu süreçte kimlerin nasıl hareket ettiğine kadar. İlçe Başkanı Abdulkadir Özdemir ile İYİ Parti'li Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık'ın sıkı diyaloğundan rahatsız olanların tepkilerini de kaleme aldık.

Bu süreçte öyle anlar oldu ki; ta Ankara'daki Trabzon Tanıtım Günleri'ne kadar yansıdı.

Hatta Yomra Belediyesi'nin standında dağıtılan Bordo-Mavi renklerle bezenmiş ve üzerine 'Yomra değişimi yaşıyor' sloganının yer aldığı kaşkolu takarak gezen AK Parti İlçe Başkanı Abdulkadir Özdemir'in bu görüntüyü vermesi ve Başkan Bıyık ile yan yana samimi pozlarda bulunması AK Parti İl Yönetimi'nin 'kritik masasına' kadar gitti.

Bundan sonraki süreci daha da yakından analiz edip değerlendireceğiz. Şimdilik burada kalsın!

Ha bu arada; AK Parti Yomra İlçe Başkanı Abdulkadir Özdemir'in dün Kafulluk köşesinde yazdığımız, 'AK Parti'den fotoğraf karesi yok' eleştirilerini gün içerisinde yaptığı sosyal medya paylaşımı ile bir nevi kabul etmiş oldu.

CHP'DEN ONUN İSMİ ÖNE ÇIKMAYA BAŞLADI

Trabzon'da CHP kurmaylarından kulislere yansıyanlarından biri de CHP Ortahisar Meclis Üyesi Cüneyt Zorlu'dur.

Son zamanlarda kent gündemini etkileyen hamleleri, mecliste etkili konuşması; CHP tarafından da takip edildiğini biliyoruz. CHP içerisinde yaklaşan seçimlerde milletvekili adayı olarak gösterilmek istenen bir kitle oluşmaya başladı. Milletvekili listesinde onu görmek isteyenler yavaş yavaş öne çıkmaya başladı. Yani CHP'de seçenekler arttıkça, milletvekili adayı olmak isteyenlerin işleri de zorlaşmaya başladı.

Yakında bazı isimler de öne çıkmak için hamle yaparlar.