TTSO SEÇİMLERİNDE KİM KAYBETTİ KİM KAZANDI?

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası seçim süreci dün tamamlandı. Beyaz liste 29 üyenin oyunu aldı. Turuncu liste ise 50 üyenin oyunu alarak kazandı. Erkut Çelebi turuncu listenin başkan adyaı idi ve TTSO Yönetim Kurulu Başkanı seçildi. Meclis Başkanlığına önerdiği Şadan Eren seçildi. 

Şimdi seçimde Erkut Çelebi neden kazandı?

Bunu biraz irdeleyelim.

Daha önce kulislerde konuşulanları ele almış süreci en yakın olarak haber merkezimiz takip edip okurlarına duyurmuştu.

Erkut Çelebi geçen dönem seçimi kaybettiği andan itibaren ekipçe çalışmaya başlamıştı. Rakibi ise buna gerek duymadı. Aksine daha çok çevresini kısıtladı. Seçime bir ay kalaya kadar sahaya inmedi. Erkut Çelebi, toplantıları sıkılaştırdı. 7 bine yakın delegeyi her birini ziyaret etmek için plan yaptı. Bazı dengeleri iyi tuttu.
Kimilerinde sçeime bir kaç ay kala kopmalar oldu. Küskünler arttı. Son bir hafta kalaya kadar kararsızlar arttıkça başka hamlelerle etrafında toparlamaya çalıştı. Sonra AK Parti çıkmazına girdi Onu da yönetimi oluştuturken bir kaç kriz dışında atlattı. 
Çelebi ayrışmalar olduğun gördü. Ötekileştirmelere yol açacak söylem ve eylemler yaparken bunun ona ters etki yapacağını biliyordu.
Şadan Eren'i abi olarak bu yüzden seçti ve kopmaların önüne geçmek için onu sahaya sürdü.
Şadan Eren ben bu saatten sonra oy istemem doğru olmaz dese de epey bir ter akıttı.
 Çelebi başkan seçildikten sonra açıklamasında artık yeni bir safa açacaklarını Trabzon'u tamamen kucaklayacaklarını bir bütün olarak hareket edeceklerini aktardı. Bakalım bu sözünde nasıl duracak? Yakından takip edeceğiz.

Çelebi'nin başkanlığı Trabzon'a hayırlı olsun. 

ERKUT ÇELEBİ NE YAPMALI?

Bundan sonra Trabzon iş dünyasının patronu Erkut Çelebi'dir. TTSO 7 bine yakın üyesiyle TRabzon'un en güçlü sivil toplum örgütlerindendir. Her bir delegesinin yanında onlarca insan çalışıyor. Trabzon'un sorunlarını Ankara'ya taşıyacak projelerini geçirecek yumruğunu masaya güçlü vuracak iradeye sahip olmalıdır.
Bu nedenle Çelebi'nin ilk ele alacağı konunun Trabzon'a demir yolu projesi olmalıdır! Ayrıca Trabzon Limanı, satılığa çıkan otobüs terminali binası yerinin akibeti ne olacağı... Çimento Fabrikası'nın yerinin ne olacağı, OSB'lerde sıkıntılar.. Bu kentin ayağına zincir olan bu konuların acilen çözülmesi için hemen bir çalışma yapıp buna bütün kenti katmalıdır. Gül Cemal DOlgu Sahası konusu mesela..
AKlımıza düşündükçe geliyor her konu.. Yazsak buraya sıkıntıları valla sayfalar yetmez! Şimdi yeni başkana çok görev düşüyor. 

HÜLYA ULUSOY BAŞKAN VEKİLİ NASIL OLDU?

Şadan Eren Meclis Başkanı seçildi. Suat Hacısalihoğlu'nu yarı yolda bıraktı deniyor. Kimileri de 'hayır böyle bir durum yok' diyor. Şadan Eren'in başkan yardımcıları Hülya Ulusoy ve Selçuk İskender oldular.
Kulislerde Hülya Ulusoy'un meclis başkanı olacağı söyleniyordu. Hatta Ali Osman Ulusoy'un kızı başkan yardımcısı yönetici olmaz başkan olur dendi. O mütevazi davrandı. Kendine verilen başkan yardımcılığını kaul etti diyoruz. Başarılar diliyoruz.

TOGG AÇILIŞINDA İYİ PARTİ'NİN DURUŞU NASILDI?

İYİ Parti TOGG açılışına gitti. Genel Başkan Yardımcıları Koray Aydın ile Yavuz Ağıralioğlu bu açılışta yer aldı. Hatta Yavuz Ağıralioğlu: "Biz yeni nesil muhalefetiz, biz bildiğiniz muhalefete benzemeyiz. Biz memleketin ve milletin hayrına gördüğümüz her şeyin arkasında dururuz." dedi.
İYİ Parti GİK Üyesi Şükrü Kuleyin de, "İşte Atatürk’ün vizyonu budur...
Demek ki Cumhuriyet bizim düşünme setlerimize engel olmuyormuş..!
Matbaaya karşı çıkan kafa İşte bu kafa..
Bu eserde emeği geçen herkese teşekkürler..
Doğru işi takdir etme,
eksik işi tamamlama,
yanlış işe karşı çıkma bizim siyasi anlayışımızdır.." ifadeleriyle teşekkür mesajı yayınladı.

AHMET AĞAOĞLU İLK KEZ BÖYLE BİR ÇIKIŞ YAPTI

Trabzonspor Divan Kurulu toplantısı dün gerçekleştirildi. Toplantıda konuşan Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu, büyük bir çıkış yaptı. Sert konuştu.

Trabzon Havalimanı için yapılan yeni havalimanı projesi nedeniyle Trabzonspor'un Mehmet ALi Yılmaz tesislerinin yüzde 90'ı gittiğini duyurdu.

Tesisin istimlak edilmesine karşı duran Ağaoğlu, yeni havalimanına ihtiyaç olmadığını söyledi.

Başkan Ağaoğlu, "Bu şehrin yeni bir havalimanına ihtiyacı yok. Yeni bir spor tesisine ihtiyacı var. Bizim Mehmet Ali Yılmaz Spor Tesislerimizin ve yan taraftaki spor tesislerinin istimlak edilerek böyle bir şeyin içine girilirse sonuna kadar direnç göstereceğim ve başarısız olursam da görevi bırakır giderim.

Trabzonspor'u öyle bir tesiten mahrum bırakmak Trabzonspor'a yapılacak ihanetlerin en büyüğüdür."

Ağaoğlu bunları dediği konuşmasında Akyazı SPor Kompeksi ile alakalı da yaşanılan sıkıntıyı anlattı.

"Statları 1 yıllığına kiralayabiliyoruz. Altındaki tesisleri kiraya veremiyoruz çünkü kimse 1 yıllık kontratla yatırım yapmıyor. Durumu Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a ifade etmiştik. Kiralama süresinin 1 yıldan 29 yıla uzatılması konusunda talimat verdi. Salı günü de Spor müzesinin  açılışında Cumhurbaşkanımızla bir araya geleceğiz ve fırsat bulursam bu konuyu kendilerine arz edeceğim" dedi.

Ahmet Ağaoğlu Trabzonspor'un diğer kulüplere göre mağdur edildiğini hakkının yendiğini söyledi! E hani devlet siyaset koruyordu Trabzonspor'u.. E hani Trabzonspor'u herkes sarıyor sarmalıyordu! Hakkı olan tesisi bile 1 yıl ancak alabiyor!

AK Parti Akyazı projesinin görselleriyle Trabzon'da tam 4-5 seçim geçirdi.
Ve Trabzonspor'a 1 yıl ancak müsade ediyorlar.. Vay be...

Ha bu arada Trabzonspor taraftarları unutmaz..
Fenerbahçe'ye 125 bin m2 araziyi bedavaya verilirken ağzını açanlar nerde?
125 bin m2 lik araziyi Fenerbahçe gibi bedavaya alsaydı o zaman bunu derdiler değil mi?
O zaman Trabzonspor'a yine laf çakardılar değil mi?

Yatacak yeriniz yok yatacak..