TRABZON’DA YAVUZ AĞIRALİOĞLU’NA İYİ PARTİ’DEN ÇOK AK PARTİ’NİN İLGİSİ DİKKAT ÇEKİCİ

HDP İstanbul Milletvekili Ali Kenanoğlu, 1915 olayları nedeniyle HDP’yi eleştiren İYİ Partili Yavuz Ağıralioğlu’na “Yavuz İt” diyerek hakaret etti. Kenanoğlu tepkiler gelince aşağılık sözlerini daha ileri boyuta taşıyıp bu kez hem Yavuz Sultan Selim’e hem onun temsil ettiği değerlere küfretti. Ciddi tepkiler olurken bizde Trabzon cephesinden olaya baktık. Trabzon’da AK Partililer ne tepki verdiler diye?

Trabzonludur aynı zamanda Ağıralioğlu.. İYİ Partililerden çok AK Partililer Yavuz Ağıralioğlu’na destek çıktığını gözlemledik. 

AK Parti Trabzon Milletvekili Bahar Ayvazoğlu ilk gönderiyi paylaştı ve, “Hemşehrimiz Sn. Yavuz Ağıralioğlu’na yönelik hakaret ve edepsizliğinizi size misliyle iade ederken terör örgütü taşeronluğunuza ve bu çirkin yüzünüze rağmen sizinle kolkola seçimlere girmiş herkesi de bir kez daha kınıyorum.” İfadelerini kullandı. Ardından Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç de destek mesajları attılar.

Trabzon’da AK Parti’nin Yavuz Ağıralioğlu ilgisini şaşkınlıkla takip ettik.

O ÇUVALLARI SAHİLE KİM BIRAKTI ?

Trabzon’un Çarşıbaşı İlçesi’nde sahilde terk edilen ve içinde çürük soğan ve patates çuvallarının bulunmasıyla alakalı haberimizi hatırlıyorsunuz. Linkini buraya bırakalım tekrar. Belki hiç okumayanlar olur.

( https://www.haberlobi.com/trabzon-haber/trabzon-sahilde-curuk-patates-sogan-cuvallari-cikti-h8217.html

Çarşıbaşı’ndan gazeteci Nurettin Akıntürk Kobya, o çuvalların vakıf yardım çuvalları olmadığını savundu. Şöyle yorum yaptı; “Tahminim özel şahıs malıdır. Çarşıbaşı na gelen çuvallar görüldüğü gibi file çuval. Ve çok az kısmı hariç dağıtımı yapıldı. Bizim vakfın olması olası değil.”

Çuvallarla alakalı hala kaymakamlıktan belediyeden bir açıklama yapılmadı.

AK PARTİ’DE SEZGİN MUMCU KANUNLARI BAŞLADI

Trabzon siyasetinde neler oluyor diye bakalım dedik. AK Parti’nin neler yaptığı dikkat çekici.. Bu bahsettiğimiz derin kulislerden gelen bilgiler. AK Parti şu anda pandamı ve ekonomik nedenlerden dolayı ciddi bir oy kaybı endişesi taşıyor. Doğru şekilde sahada olmak ve nokta atışı yapmak istiyorlar. Bu nedenle AK Parti Trabzon İl Başkanı Sezgin Mumcu, AK Parti il yönetim kurulunda belirli sayıda ki A Takımı bile bir araya gelip, şu talimatı verdi; “Güvenilir isimlerle görüşün. Bu isimler muhalif partilerden de olabilir. Gerekirse transfer edelim. Ciddi bir saha baskısı yapmalıyız.”  Bu önemli bir gelişme.. Ayrıca Sezgin Mumcu, “Sakın kimseyi ötelemeyin. Kedi çevrenizi, çemberinizi kısıtlı tutmayın. Belirli isimlerle değil tüm toplumu kucaklayan şekilde hareket edin.” demiş..

Bakalım Sezgin Mumcu’nun bu talimatları nasıl yerini bulacak. Takip ediyoruz. 

İŞKENCEDERE'DE İKİNCİ İZİN ALINDI

Rize’de İşkencedere Vadisi’nde  Cengiz İnşaat tarafından yapılmak istenen taşocağına karşı 17 günlük kapanmada da direnişini sürdüren köylüler, “doğa talanı yapıldığı” gerekçesiyle suç duyurusunda bulundu. 

Yöre halkı yaşama alanlarını savunma mücadelesi verirken bakanlığın verdiği ikinci taş ocağı iznini İkizdereli Jeofizik Mühendisi Mehmet Baş, şunları kaydetti:

“İyidere Lojistik Merkez ve Liman İnşaatı için yapmak istedikleri taşocağı için alanda 3 yıl çalışacaklarını belirtiyorlardı. Madem öyleydi yeni ocak için neden izin aldınız? Yetkililerin hepsi yalan söylüyor. Mücadelesini verdiğimiz ocak için kapasite artışı istemişlerdi, kapasite artışı ÇED sürecine girdiği için Çevre Bakanlığı’ndan döndü. Onlar da yapmak istedikleri 1. taşocağının hemen ilerisinde ve köylere daha yakın bir mevkide 2. taşocağı iznini aldı. Burası da 23 hektarlık bir alan. İki ocağı birbirine bağlayacaklar. Cengiz bu işin müteahhitliğini yapıyor, burayı işaret eden de veren de devlet” 

SESİNDEN TANIDIĞINIZ ÜNLÜ İSİM NASIL LİNÇ YEDİ? 

Bu arada taş ocağına karşı çıkanlar arasında ünlüler de vardı. Tarkan, Selçuk Balcı gibi isimler Rize’de köylülere destek paylaşımları yaptılar. Selçuk Balcı bu paylaşımı sonrası sosyal medyada linç edildiğini ifade etti.

Şunu yazdı; 

“İkizdere taş ocağı olmasın deyip paylaştığım gönderiye gelen yorumlar içimi cız etti.Ülkenin gelişmesini, kalkınmasını istemiyorsunuz diyenler, arpanı kim veriyor diye soru da sorabiliyor utanmadan. Meğersem Vatan toprağı, holdinglerin dozerlerini sokabileceği kadar kutsalmış.”

Balcı bir de mani yazdı konuyla ilgili ve binlerce yorum aldı.

İşte o mani’si;

Selam olsun Rize’ye

Rize İkizdere’ye

Jandarma halka vurur

Köyünü kollar diye

***

Yeşile düşman olur

Doymak bilmeyecekler

En sonunda parayi 

Dişleyup yiyecekler