DOSTU DÜŞMAN ETMEYE BAŞLADILAR!

Trabzonspor Kayserispor maçında sahaya giren bir Kayserispor taraftarı, direkt Trabzonspor yıldızı Bakasetas’a yürüdü. Bağırmaya başladı! Bakasetas ne yaptı? Hiç bir şey! Tam bir profesyonel..

O taraftara herhangi bir şey yapsaydı oyundan atılabilirdi.

İşte bu konuda gol kadar taksit edildi. 

Trabzonspor, Kayserispor’un 2 yıl küme düşmesine izin vermedi!

Kayserispor’un taraftarı dün hem sahaya girdi Trabzonspor oyuncusuna yürüdü, hemde saldırdı!

Ayrıca Bordo-Mavili futbolcuları yuhaladılar..!

Bu da gösteriyor ki Trabzonspor, emin adımlarla şampiyonluğa gidiyor. Ve birileri düğmeye basmış...

Dostu düşman etmeye kadar işi götürmüş..

İHALE ONA KALDI HERHALDE

TRT yorumcusu Barış Yurduseven, her nedense..
Her ne olduysa..
Nasıl olduysa..
Evirdi çevirdi..
Emre Belözoğlu’nu savunmaya geçti!
Yıllardır Barış’ı tanırız.
Trabzonspor yazar..
Özellikle Trabzonspor

En son,  "Emre Belözoğlu için gazeteci döven Rizespor'a hoca olmaz gibi söylentiler oldu. Emre Belözoğlu orada asla gazeteci dövemedi. Orda bir kişi resim çektirmek için Emre'yi çağırıyor sonra küfür ediyor. Tuzak kuruyor." demesi..
Yorumlaması!
Bordo mavililerce, “Hayırdır sana mı kaldı onu savunmak” yorumları yapıldı.
Demekki artık bu ihale onda..
Hayırlı olsun diyoruz kendisine..
Ama bizim de bir kaç sözümüz olacak!

TRABZON’DA ELEŞTİRİLEN O İSİM KONUŞTU AMA NEREYE?

Trabzon Yomra’da yapımı süren Dünya Ticaret Merkezi inşaatı ile alakalı kentte ciddi söylentiler var. Bazıları da kulislere yansıdı.

Neredeyse 10 gündür tartışılıyor.

Bazı firmaların adı geçiyor ama burayı uluslararası gayrimenkul yatırım ve geliştirme firması Armada Holding yapıyor.

Yomra ilçesindeki Şana mevkisinde 86 bin metrekarelik alanda inşasına 2017'de başlandı.

İnşaatın yüzde 90’ı tamamlandı.

İçerisinde uluslararası turizm ve kongre merkezi, dört ve beş yıldızlı oteller bulunuyor.

Alışveriş merkezleri ve rezidanslar da dahil..

Bölge ekonomisine büyük katkı sağlanacağı ifade ediliyor.

Trazon’da neden bu inşaatın bitirilmediği sorgulanıyor.

Hedefte Holdingin Türkiye temsilcisi ve Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Yaşar bulunuyor.

Yaşar, yapılan eleştirilere, cevap vermek yerine, inşaatın bitirileceğini aktardı. Bunu da Anadolu Ajansına yaptı.

"Trabzon'daki Dünya Ticaret Merkezi projesi Karadeniz'deki en büyük yatırım projesidir. Yap-işlet-devret modeliyle yapılan 49 yıllık bir proje. Projenin yapımı sürüyor. Bizden kaynaklanan bir gecikme söz konusu değil. Yer tesliminde Dünya Ticaret Merkezi'nin bir gecikmesi oldu. Daha sonra iki müteahhittin iflası oldu, sonra pandemi başladı. Tüm bunlara rağmen biz projemizi hiç durdurmadan devam ettirdik" diyor.

Bizde bu açıklamaları sonrası Trabzon’da bir nabız yokladık.

Bu konuya diğer yazımızda yer vereceğiz.

Bu arada ufak tefek eksikler kalmış, sonra bitecek hizmete girecekmiş..

TRABZON’DAN ÇIKTI TÜM TÜRKİYE’DE UYGULANACAK

Ortahisar eski Kaymakamı Numan Hatipoğlu şu anda Gaziosmanpaşa Kaymakamı olarak görev yapıyor.

Geçen gün bir yazı yazdı. Dikkatimizi çekti!

Trabzon’da onun döneminde bir proje hazırlanmıştı. O projenin tüm Türkiye’de uygulanmasına karar verildiğini duyurdu.

Bundan gurur duymuş.

Bakın ne yazdı:

"Bugün Trabzon’da Ortahisar ilçemizdeki görevim sırasında ilçe düzeyinde uygulamaya başlattığımız “Mesleki Eğitim Belirleme ve Beceri Ölçme Bataryası”projesinin Milli Eğitim Bakanlığımızca pilot proje olarak farklı illerde gerçekleştirileceğini öğrenmenin mutluluğunu yaşadım.

Projede emeği geçen öğretmenlerimizi ve idarecilerimizi tekrar kutluyorum. Mesleğimizi yaparken sanırım alabileceğimiz en  büyük mutluluk güzel haberlerin yıllar sonra ulaştırılması. Anı heybemizde bu şekilde biriktirdiğimiz farkındalıklar ve güzellikler…."

Trabzon’dan böyle bir projenin çıkması, tüm illerde uygulanması gerçekten önemli bir eğitim başarısıdır.

Sayın Kaymakam dahil tüm bu projeye destek olan eğitimcilerimizi kutluyoruz.

---

Yusuf Turgut TAKA Gazetesi’nde yazdığı yazısında, Trabzon siyasetinde bazı isimleri öne çıkardı.

Eskilerden örnek verdi.

Bu arada Ahmet Metin Genç ile Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın havalimanındaki o karşılaşmasını ve talimatını tekrar yazdı.

"Böyle bir talimat yoktur" diyenler vardı. Epey bir curcunası şehirde oldu; kulislerdede..

Gelin biz Yusuf Turgut’un yazısına yer verelim.

Bir kaç hareketlenme de biz sağlayalım.. Bakın ne diyor Turgut;

"Trabzon'dan Şuşa'ya"

Trabzon’da yıllar içinde siyaset nereden nereye geldi. Yerelde siyaset daha renkli idi. Tartışmaları, televizyon açık oturumları güzeldi. İzleyen bağlanırdı. Trabzon’u, AK Parti’nin duayen İl Başkanı ve kurucularından Ali Rıza Akdeniz Yönetim Kurulu Üyeleri İzzet Usta ve Ömer Tosun ile birlikte Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç’in de katılımı ile konuştuk. Yemekte Hasan Ali Genç’i de yad ettik. Herkese desteği olan bir isimdi.

Ahmet Metin Genç il başkanı olduğunda Trabzon’un en genç il başkanı. Diyorki, ‘Bir tarafta Cafer Hazaroğlu (CHP), diğer tarafta Sibel Suiçmez (DSP), Fahrettin Aksoy (ANAP), Muhammet Öztürk (MHP) gibi deyenimli isimler var. Cafer bey AK Parti’yi ve bizi sık eleştirirdi. Trabzonspor maçlarına gittiğimde önce onun yanına gider ve ‘nasılsın Cafer bey diye’ sorardım. Rahmetli Hasan Ali beye ‘Yahu bu nasıl uşak, ben onu eleştiriyorum o benim yanıma geliyor hal hatır ediyor derdi. Yumuşardı.’ Sohbette Ali Rıza Akdeniz de böyle bir anısını anlattı. AK Parti il başkanıyım (2003) havalimanındayız. Deniz Baykal gelmiş, bizde hoşgeldin diyoruz, Cafer bey beni tanıştırıyor, ‘Efendin Ali Rıza bey AK Parti il Başkanı, iyi bir partilimizdir!’ Siyaset böyle de güzeldi. Genelleşti siyaset. Yerel artık genele bakıyor ve öyle pozisyon alıyor. Ömer Tosun, AK Parti’nin önemli isimlerinden, il yöneticiliği ve yine il genel meclisi üyeliği yaptı. Ahmet Metin Genç’i bulmuşken sordu, ‘Özel idarenin önünden kadınlar pazarının başına kadar aracımla yarım saatte gittim. Bir an önce oradaki çalışma bitirilmeli. Çile bu.’ İzzet Usta İnşaat mühendisi, ‘Bu tür çalışmalar aynı anda 2-3 ekiple ilerler.’ uyarısını yaptı.

Başkan Ahmet Metin Genç, ‘Ömer abi cevabı yemekten sonra vereceğim’ dedi. Önce Zeki kardeşimizin meşhur çorbası, k urufasülyesi, pilav ve yoğurdunu tattı ve ‘Hüsrev’den de iyisin’ dedi. Ancak Maçka Ormanüstü Köyünün kurufasülyesini de getireceğini ifade etti. Genç, Tosun’a şunları söyledi: ‘Bu bölgede (Kemeraltı) ne kadar sevildiğini biliyorum. Seçim çalışmasında benim yanımda oldun. Bu serzeniş de bu bölge esnafının genelindendir. Trabzon’da Büyükşehir Belediyemiz çok önemil bir yatırıma girdi. 1985 yılından beri yapılamayan bir yatırıma. Devlet Atasu’dan temiz borularda su getirmiş bizler ise 35 yıllık borularla Trabzon’a su veriyoruz! Sayın Başkanımız Murat Zorluoğlu bana göre Farzı-ı Ayin olan değişim sürecini başlattı. Ve önemil bir noktaya getirdi. Bu iş öyle kolay iş değil. Bende destek için ara sokakları yapmak istiyorum ama bir yağmur yağınca tüm çalışma duruyor. Onun için biraz sabreceğiz ve pastırma yazı bitmeden Kalkınma, Beşirli ve İskenderpaşa ile tabakhane arasındaki kare tamamlanmış olur. O zaman merkez rahatlar.’

Ahmet Metin Genç, çok önemli bir ziyaretten döndü. Karabağ’da savaş sürerken o Boztepe’ye Azerbaycan bayrağı çekmişti. Anında Azeri hükümetinin haberi olmuş. Boztepe’deki konuşmasında ‘Karabağ Savaşı zaferle bittiğinde oraya da bayrak çekmeyi Allah nasip etsin’ demişti. Nasip oldu. Karabağ da Şuşa’da muhteşem karşılandı. Ve şu tespitleri yaptı: ‘Eğer Türkiye olmasa idi böyle bir zafer zor gelirdi. Azerbaycan İran ve Rusya arasında kalmaya devam ederdi. İran azeri kardeşlerimizi sıkıştırmak istiyor.’ Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç sohbetten çıktı, bakırcılar çarşısı ve Kemeraltı esnafını dolaştı ve onları dinledi. Kolay değil. Genç, tam 20 yıldır sahada. Trabzon Havalimanında Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın talimatı var: ‘Sahada olmaya devam edeceksin..”