İMZACILAR OPERASYONU VE DERİN CHP

CHP Trabzon’da gizliden gizliye önemli bir operasyon kulislere yansıdı. Bu operasyonun adı ‘imzacılar’ Nasıl mı? Haydi CHP kulislerine dalalım. Sizi biraz uzak kaldığımız bu örgüte sokalım. Şimdi önce geçmişte ne olduğunuz hatırlatarak yol alalım. Hani CHP’de Muharrem İnce ayrılmadan daha parti kurmadan imza toplamıştı Kemal Kılıçdaroğlu’na karşı! İşte o imzacılar arasında Trabzon’dan Milletvekili Ahmet Kaya, İl Başkanı Ömer Hacısalihoğlu ile eski İl Başkanı Güzide Önsel Uzun olduğunu belirten bazı partililer ya da vekil aday adayı olmak isteyenler, bir dosya hazırlamış. Bu dosyaları whatsap üzerinden Ankara’ya ve klik noktalara gönderiyorlarmış.
Ha bu arada Güzide Önsel Uzun ile Ahmet Kaya’nın CHP’de Ekrem İmamoğlu cephesinde hareket ettikleri kulağımıza geliyor. Şimdi sıkı durun bomba geliyor. Sibel Suiçmez de CHP Genel Merkezi ile görüşmüş. Yani Trabzon’dan birinci sırayı istiyordu genel merkezden yeşil ışık aldı deniyor. Yalnız geçen yazmıştık İlker Akıncı’yı gözardı etmeyin. Bu ismi not edin. CHPli meclis üyeleri Oktay Söğüt ile Cüneyt Zorlu da nabız yokluyor. Meclis üyelerinden biri kesin aday buna da en yakın Zorlu gibi duruyor. 

ŞEHİR HASTANESİ GÜNDEMDEN DÜŞER Mİ?

Maliyetler nedeniyle Kalyon İnşaatın yapımından çekildiği Trabzon Şehir Hastanesi için yeni ihale yapıldı. Davet usulü yapılan ihalede en iyi teklifi YDA inşaatın verdiği öğrenildi. Değerlendirme aşamasına geçilen ihalede, itirazlar için 1 aylık bir sürenin olduğu ifade ediliyor. AK Parti Trabzon İl Başkanı Sezgin Mumcu, ihalenin tamamlandığını açıkladı. Böylece seçim öncesi Şehir Hastanesi inşaatı nedeniyle eleştiriler de başka yöne çevrildi. Muhalefet 3 aydır bu konuyu gündeme getiriyordu. Ama muhalefet halen inşaatı mercek altına aldı. Yani başka şekillerde tekrar gündeme gelme olasılığı var. 

BELKİDE İKİSİ DE LİSTEDE BELLİ Mİ OLUR?

TOKi Başkanı Ömer Bulut’un Trabzon’da birinci sıradan milletvekili adayı olacağı başkent kulislerinde konuşuluyor. Aldığımız duyuma göre şöyle deniyor: “Trabzon’a Faruk Özak modeli bu isim düşünülüyor”
Bu bir kulis iddiası olarak önümüze ilk kez gelmedi. Son kez de gelmez. Öte yandam bir başka iddiaya göre Ömer Bulut’un Ankara yada İstanbul’dan da aday olabileceği şeklinde.. Bu arada en son onu Trabzon’dan AK Parti İl Başkanı Sezgin Mumcu ziyaret etmiş yarım kalan projelerle alakalı görüş alış verişinde bulunmuştu! Belli mi olur ikisinden biri belkide birinci sırada yer alabilir. Ya da ikisi de listede olabilir. 

MESAJLARI VERDİ BAKALIM KARŞILIK BULUR MU?

İYİ Parti Ortahisar İlçe kongresinde İYİ Parti Trabzon İl Başkanı Azmi Kuvvetli duygusal bir konuşma yaptı. Partinin kurulduğunda kimsenin yanlarında olmadığından o dönem rozet bile alacak durumları olmadığından falam bahsetti. Yani burada “Ben baştan beri vardım beni gözardı etmeyin il kongresinde harcamayın” mesajı verdi. Koray Aydın’a da bir mesaj verdi. Şöyle AK Partili bakanları hedefine koyarak “4 Trabzonlu Bakan bir Koray Aydın etmiyor” dedi. Koray Aydın’ın bakanken sahil yolu ve tanjant projelerini yaptığını belirtti. Biz İyİ Parti gözüyle il kongresi öncesi ne mesaj verdiğini analiz ediyoruz AK Parti kurmayları eleştirilerine cevap verir. Burdada Koray Aydın’a “Beni bırakma” diyor. Yani 2 mesaj var! Mesajlar yerine ulaşır mı bakalım..