MAVİ BAYRAK İÇİN BİR ARAYA GELİN
Mavi Bayraklı plaj prestijdir. Her ilde bir kaç tane olması turizm açısından bulunmaz bir cevherdir. Bunu en iyi turizmciler ve çevreciler bilir. Mavi Bayrak ödülü almak için plajların 33, marinaların ise 25 adet kriteri karşılaması gerekiyor.

Yani öyle kolay değil bir mavi bayrağın verilmesi. Bu bayrak dünya haritasında gösterilir ve insanlar temizliğinden doğallığına buraları tercih ederler. Tıpkı her ülkeye giden bir pasaport yada verilen bir imtiyazdır. 

Geçen gün Mavi Bayraklı plajlar açıklandı. Doğu Karadeniz Bölgesi’nde hiçbir yerde mavi bayrak yok. Halbuki denizi en çok olanlardan kıyı şeridi en uzun olan bölgelerden biri.. Van Gölü’nde bile mavi bayrak olup Trabzon, Rize, Giresun ve Artvin’de mavi bayrağın olmaması düşünülmesi gereken ve kafa yorulması gereken bir detay…

Önerilerimiz var.. Trabzon, Rize, Giresun, Ordu, Artvin illerindeki belediye başkanlarının bir araya gelip hatta valililerin de bir mavi bayrak çalıştayı oluşturmaları bu çalıştaya bir çok bilim insanını davet etmeleri gerekir.
Acilen toplanın.

Bu arada plaj demişken ya kent merkezinde plajların kirliliği? Beşirli Çınaraltı sitelerinin hemen altında küçük bir plaj var. Bu plaj bir türlü temiz tutulmuyor. Mahalleliler çöpleri topluyor ama bir kaç gün sonra yine aynı pis haline dönüyor. Bardak kırıkları, şişe kırıkları, içki kutuları, büyük çöpler etrafa saçılmış pislikler..

Trabzon Büyükşehir Belediyesine seslenen çevre halkı, “Lütfen şuraya gelip buranı bir halk plajına çevirip işletme kurun. Burayı temiz tutun. Lütfen” diyorlar.

MUHAMMET BALTA BÜYÜKŞEHİR’E ADAY MI? 
Ankara’da Trabzon Etkinlikleri bitti. Çok detaylar vardı. Güzellikler, çok anılar geride bıraktı. Lakin kulislere bunlar çok yansımadı!
Seçimlerin kasım ayında gerçekleşeceğini söyleyenler çoktu.

Milletvekili adayı olmak isteyenler etkinlikleri kaçırmadı! En son AK Parti Trabzon Milletvekili Muhammet Balta’nın da Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan adayı olacağı söylendi. Epeydir de bu söyleniyor zaten..

Daha önce ismi külliyede son anda geri döndü! Son anda Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu yeniden aday gösterildi. İddiaya göre o dönem Albayrak lobisi Muhammet Balta’nın isminin çizilmesine sebep oldu. Zaten Muhammet Balta Trabzon Limanı’na inmez!

Muhammet Balta İl Başkanı iken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın sayesinde vekil oldu Bakan Yardımcısı da oldu. Yani Erdoğan Balta’yı hiç bırakmadı. Haliyle belediye başkan adayı da yapabilir.

MUHAMMET BALTA HAKARET ETTİ DİYE YAZDI 
Neyse burayı anlattıktan sonra Ankara’da Muhammet Balta  Trabzon etkinliklerine katılmadığı halde Günebakış Gazetesi’nin sahibi Ali Öztürk tarafından yazıldı. Şöyle yazdı gazetesine, “AK Parti’den iki ismin sahnede yer almaması şaşırttı. AK Parti Trabzon Milletvekilleri Muhammet Balta ve Adnan Günnar sahneye çıkmadı. 

Süleyman Soylu konuşma yaparken Adnan Günnar’ın stantları gezdiği ileri sürüldü. Balta ise protokolde yerinde oturdu. Bu hakaret ise AK Parti’de bölünmemi var sorularını doğurdu”

MUHAMMET BALTA İSİM VERMEDEN KİME YÜKLENDİ? 
Bu ifadelere ciddi şekilde bozulan Muhammet Balta, “TBMM Çevre Komisyonu Başkanı ve AK Parti Trabzon Milletvekili “ imzasıyla Meclis mühürlü bir basın metnini kendi sosyal medya hesabından duyurdu.

İsim vermeden Günebakış’ın sahibi Ali Öztürk’ü hedef alan Balta, açılış programına katılmadığı halde yalan yazdılığını belirterek şu metni yayınladı;

“26 Mayıs 2022 tarihinde TBMM Çevre Komisyonu Başkanı olarak, Meclis komisyonunda görüştüğümüz ‘Çevre Kanunu ile bazı Kanunlarda değişiklik yapılmasına dair kanun teklifi’ dolayısıyla Ankara’daki Trabzon Günleri’nin etkinliklerine katılmadım.

Fitne, çatışma ve bugünlerde popüler olan yalanı kendine meslek edinmiş, kalem ve fikir namusundan yoksun zavallı bir tip, benim açılış günlerinde protokolde olduğumu ve maksatlı olarak kürsüye çıkmadığım yalanını söyleyerek, sözüm ona partimizin Bakan, Milletvekili ve yöneticilerine karşı bir tavır koyduğum yorumunu yapmış.
Bizi bilen bilir.
Biz devlet ve siyaset adabının dışında iş yapmayız.
Yalan ile algı oluşturmaya çalışanlara fırsat vermeyiz.
Her kap içindekini sızdırır.”

VEKİLLERİN TAVRI NE OLUR DİYE SORMAYIN CEVAP ORTADA 
Bu ağır metni Ali Öztürk’e yazdığı kesin. Danışmanı Oğuz Özbakan’a sorduk doğruladı. Ama metinde isim vermedi.
Bu arada Ali Öztürk ile Muhammet Balta’nın kavgası zaman zaman gündeme gelirdi ama çok ağır bu oldu. Ali Öztürk henüz baktık Balta’ya cevap vermedi.
E özür de dilemedi. Yalan yazmadım da demedi..
Neyse belki diyecek bekleyelim. 
E bu arada zaten Öztürk AK Partili olduğunu saklamaz. Gazetesinde AK Parti’den Milletvekilleri Bahar Ayvazoğlu ve Salih Cora’ya sık sık yer verir.
Cora ve Ayvazoğlu şimdi Balta’dan mı yana tavır alacak Öztürk’ten mi? Yada sessiz mi kalacaklar yine..
Bizce sessizliğe bürünmeye devam edecekler tıpkı Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu ile girdiği zorlu parkurda olduğu gibi. Viraja bir girdi şu an mahkemelikler. Nasıl bir savrulmaysa artık..
Seçim yaklaştıkça AK Parti’de ki bu derin kavgalar sıklaşır gibi duruyor.

AK PARTİ VE İYİ PARTİ’Yİ KOLTUĞUNU ALTINA ALDI 
Ankara’da Trabzon Günleri programında dikkat çeken bir detay kapanışta yaşandı. İYİ Partili Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık, öyle bir poz verdi ki, Yomra’ya haberi görseli düşer düşmez siyasi zelzele yaşandı. Elden ele dolanan fotoğraf, tür türlü yorumlarla whatsapp gruplarından çıktı! Neydi peki bu fotoğraf karesi..

Sağ tarafına Ak Parti İlçe Başkanını sol tarafına İyi Partili ilçe başkanını aldı. İkisiyle objektiflere poz veren Bıyık, ikisine de ‘eşit mesafedeyim’ yada ‘Dostluk kazandı’ mesajı mı verdi? Ne dersiniz? Yada “Ben hepinizin üstündeyim” de olabilir mi? 

AK Parti ve İYİ Parti’deki bu karenin yansımalarını haftaya bırakalım. Buraya kadar kalsın. Az çayınıza dem niyetine gitsin. Veya yaz sıcağıdır limonata niyetine yanında götürün.. Ana menüye sonra gireriz. Büyük bir masa donacağımıza emin olabilirsiz.

5edf08f2-9d7a-4aab-a434-b07c813b9601