ARTIK BİR DUR DEMELERİ GEREKİYORDU

Trabzon İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nde bir hareketlilik vardı geçen hafta.. Bu hareketlilik velilerden ve bazı öğretmenlerden gelen şikayetleri kapsıyor.

Hemen konuya eğildik. Biraz araştırma yaptık. Her nedense kimle konuşsak, sektörde olanlar, sektöre yakın olanlar bazı okul yöneticisinin kendilerine yakın gördükleri bir kırtasiye firması  yada bir kitap evine yönlendirdiği bu nedenle şikayetlerin arttığı ve tepkiler nedeniyle soruşturma başlatıldığını söylediler.

Kimler bir kitabevine yönlendirir?

Okul kitapları almak isteyen velileri, çocukları bir firmaya yönlendirilmesi haksız kazanç olur.

Ve tekel oluşmasını sağlar. Şimdi bu konuda il milli eğitim müdürlüğü yetkililerini kutluyoruz.  Hani epey bir geç kaldılar ama neyse yinede bu işe artık bir ‘dur’ demeleri gerekiyordu!

Yakında soruşturma tamamlanır firmayı da öğrenmiş ve deşifre etmiş oluruz!

TİSKİ TRABZON’U UYARDI; SUYU İDARELİ KULLANIN

TİSKİ Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamada, “Yomra İlçemize bağlı Kaşüstü Mahallesinde sürekli arıza baş gösteren ana isale hattı yenilenmiştir. Deplase edilen hattın bağlantıları 29 Mayıs Cumartesi günü (yarın) saat 10.00-18.00 saatleri arasında gerçekleştirilecektir. Bu saatler arasında Atasu Barajı’ndan gelen isale hattından ilgili bölgeye su verilemeyecektir. Bölgedeki vatandaşlarımızın bir mağduriyet yaşamaması adına çalışma süresince depolarımız dolu tutulacak olup bölgede herhangi bir kesintinin yaşanmayacağı tahmin edilmektedir. Depolarımızdaki suyun iktisatlı şekilde kullanılıp bir kesintiye mahal vermemek adına bölgedeki vatandaşlarımızın 29 Mayıs Cumartesi günü (yarın) saat 10.00-18.00 saatleri arasında suyun kullanımı noktasında bilinçli olmalarını rica ederiz.” İfadeleri yer aldı.

SERDAR BALİ DOZAJINI ARTIRIYOR

Serdar Bali Trabzonspor’un efsane kadrosundandır.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) bölge temsilcisi olduğundan beridir de Trabzonspor ile alakalı yorum yapmıyordu. Ama son zamanlarda youtube kanalında yorumlara başladı.

Trabzonspor’un yaptığı transferlerin maliyetlerinin yüksek olduğundan bahsetti.

Serdar Bali eleştiri dozajını günden güne artırıyor.

Bakalım daha neler diyecek?

SEZGİN MUMCU TELEFONA BAKARKEN ADAM MI SEÇİYOR?

AK Parti Trabzon İl Başkanı Sezgin Mumcu, en son Sedat Peker’in videolarından sonra eleştirildiğini teşkilat içerisinde fena halde tartışmanın tam ortasına oturtulduğunu söylemiştik. Hatta bazı tespitleri de ortaya koymuştuk. Kendisini aradık. Hani soracaktık nedir ne değildir ne yapıyorsunuz teşkilatlarda bunca şey oluyor neler söyleyeceksiniz diye.. Lakin telefonumuza çıkmadı! Demekki çok yoğun dedik ve sosyal medyasına baktık. Oradada paylaşımlarını gördük. AK Parti Trabzon il binasında tadilat sürüyor. O sıradada odasında bazı misafirlerini ağırlıyor. Bunları da sosyal medyasına paylaştı.

Fotoğraflarıyla paylaşım yaptı. Kendisi yakında bir basın toplantısı düzenleyecekmiş. Bütün soruları alacakmış. A takımı Sezgin Mumcu’ya gelen eleştirileri yada kötü imaj çizmemesi için yeni projeler hazırlıyorlarmış! Aldığımız bir duyum da bu.. A takımı bildiğiniz isimler var. Şimdi isim isim detaya girmeyelim sonra gireriz. Bakalım neler yapacaklar? Önce bir faaliyetlerini bir becerilerini görelim de sonra devam edeceğiz. Değerlendirmelerimiz hızlıca olacaktır.

EKREM İMAMOĞLU’NUN BİR ELİ HEP TRABZON’DA

Ekrem İmamoğlu meclis toplantılarında yaşanan tartışmalarla gündeme otururken bir de yine o elleri arkadan bağlı ayakları ilerdeki pozu baya bir gündem edildi.

Uuuuuuuu..

Sosyal medyada kıyametler koptu yorumlar falan..

Trabzonlu olması nedeniyle kıyısından köşesinden Trabzon gündemindede yerini aldı tabiki..

Trabzon’da “Cumhurbaşkanı adayı olacak” diyenler oldukça fazla.

Siyasette şöyle birşey arar Trabzon gündemi, sert, etkileyici lider.

Trabzon’da kentin ağabeyi konumunda bir eksiklik olduğu görüşünde olanlar, AK Parti’yi ve MHP’yi Trabzon’da Ekrem İmamoğlu’nun her zaman olumsuz yön de etkileyeceğini biliyorlar.

Ekrem İmamoğlu ve ekibi de bunu İstanbul’da görüyor. Memleketi Trabzon’a ayrı özel dosya açtılar.

Zaten son bir yıldır ciddi hamleler yaptılar, hissettiriyorlar.

Buna karşı AK Parti İl Başkanlığının hala kendini toparlayıp karşı hamle yapamadığından yakınan AK Partililerle bir araya geldiğimizde bir şey daha farkettik;-

Ulaşamamaktan..

İletişimsizlikten..

..yakındılar.

Böyle olunca şöyle dedik içimizden; “Yahu bir de biz ulaşamadık diye kızıyorduk bak kendi partilileri ulaşamıyor be!”

Başkan bu konuyu irdeler mi bakalım ne olur?

Ekrem İmamoğlu konusunda CHP Trabzon İl Başkanı Ömer Hacısalihoğlu memnun. Orası kesin.. Hiç keyfini de bozmuyor..-

Ona da bu rahatlık çok gelir demedi demeyin..!