KIZDIRAN KILIÇDAROĞLU PAYLAŞIMI
Ortahisar Belediye Meclis Üyesi CHP'li Cüneyt Zorlu ile Ortahisar Belediye Meclis Üyesi AK Parti'li Ufuk Hoş, yine bir nedenden dolayı karşı karşıya geldi.

Sık sık ya mecliste ya da siyasi gündem ile ilgili bir konuda karşı karşıya gelen iki arasında bu kez CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu sebebiyle tartışma yaşandı. CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun fotoşoplu fotoğrafının sosyal medya hesabından paylaşan AK Parti'li Ufuk Hoş'a, CHP'li Cüneyt Zorlu tepki gösterdi.

Zorlu, Hoş'u asılsız bir fotoğrafı paylaşmakla suçladı. Fotoğrafın gerçek olmadığını anlayan Hoş da tepkiye karşılık 'özür diledi' ve paylaşımı kaldırdı. Fotoğrafın gerçek olmadığını farketmediğini ve bilerel yapılmış birşey olmadığını belirtti.

Cüneyt Zorlu da buna karşılık özrü kabul eden bir paylaşım yaptı.

Böylece dün gerilen AK Parti ve CHP hattı akşama kadar yumuşadı.

TRABZON MEYDANI ŞAMPİYONLUK KUTLAMALARINA HAZIRLANIYOR
Trabzon Büyükşehir Belediyesi; Trabzon'un en işlek caddeleri olan Kunduracılar, Uzunsokak ve Kahramanmaraş ile Millet Bahçesi alanı için büyük bir çalışma içerisine girdi.

İki ay önce belediye meclisinde alınan kararla Kahramanmaraş Caddesi için tek aracın geçebileceği ve yalnızca belirli saatlerde trafiğe açılıp kapanılabilecek şekilde yayalaştırma kararı alınmıştı. Bu karar kapsamında çalışmalar başladı ve büyük bir hızla da devam ediyor. Cadde, büyük ihtimalle şampiyonluk kutlamalarına yetiştirilecek.

Şampiyonluk kutlamaları meydandaki etkinliklerle süreceği için bu alanın yetiştirilmesi de gerekiyor. Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, bu konuda hassas davranıyor. Ayrıca kutlamalar için bu alanda büyük bir şölen olması için programlar hazırlanıyor.

O gün insan seli olacak gibi... Şehir de buna hazır olmalı...

Bu arada Manolya fidanları Kahramanmaraş Caddesi'ne dikildi. Çok da güzel oldu

kahramanmaraş-caddesi-çalışma-1000x700

STADYUMA GİREMEYEN MAÇI DEV EKRANLARDA İZLEYECEK
Trabzonspor bu haftasonu Fraport TAV Antalyaspor ile kendi evinde berabere kalırsa şampiyonluğunu garantilemiş olacak. Bu nedenle karşılaşma için dev ekranlar şehrin bazı noktalarına kurulacak.

Bunlardan bir tanesi de eski Hüseyin Avni Aker'in bulunduğu alandaki Millet Bahçesi'nde yerini alacak. Bordo-Mavili taraftarların yoğun isteği sebebiyle, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu da talimatı verdi.

Dev ekranların kurulumu için hazırlıklar yapılıyor. Ayrıca Medical Park Stadyumu'nun yakınlarına da dev ekranlar yerleştirilecekmiş.

Trabzonspor bu konuda çalışmalarını yürütüyor.

trabzon-millet-bahçesi-1000x700

ÖYLE ARTIK KİMSE MEYDANI BOŞ BIRAKMASIN
Trabzonsporlu Hukukçular Derneği tamamen sahaya indi.

Hukukçu Fenerbahçeliler Derneği'nin anlamsız açıklmalarına cevap veren Trabzonsporlu Hukukçular Derneği; Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'un Trabzonspor hakkında söylediği 'Trabzonspor ligde açık ara en iyi futbolu oynuyor. Kimsenin çıkıp ta hakemler sayesinde puan alıyorlar demesini kabul etmem' sözlerini hatırlattı.

İşte o açıklama:

“25.04.2022 tarihinde Hukukçu Fenerbahçeliler Derneği tarafından kaleme alınan “önemli açıklama” başlıklı maksadı anlaşılamayan talihsiz metin üzerine meslektaşlarımıza ve kamuoyuna bir kısım hatırlatmalarda bulunma ihtiyacı hasıl olmuştur.

Türkiye futbol liglerindeki hakem yönetimleri noktasındaki rahatsızlıklar ilk kez 2021-2022 yılında vuku bulan bir olumsuz hadise olmayıp, VAR sistemi öncesi ve sonrası takımların ligde topladıkları puan durumu karşılaştırıldığında sistemin esas mağdurunun kimler olduğu ortadadır. Bugüne kadar “hakemler de insandır, sezon boyu hatalar yapabilirler, yıl sonu bakıldığında eşit dağıtıldığı görülür” masallarını dinlerken sesini yükseltmeyenlerin bugün hakem hatalarından dem vurmaya hakkı yoktur. Zira en nihayetinde hakemler de insandır.

Gönül verdikleri takımlarının sezon boyu sergilediği başarısızlıkların, hayal kırıklıklarının sebeplerini camialarında aramak yerine son yılların belki de en temiz yönetiminin sergilendiği sezonda “araştırılması gereken önemli hususlar olduğu” imasıyla hiçbir somut delil ortaya konmaksızın suni gündem oluşturmak istenilmesi ise meslektaşlarımızın hukukçu kimlikleri karşısında garabettir.

Kaldı ki Fenerbahçe camiasının başkanı sayın Ali Koç’un “Trabzonspor, ligde açık ara en iyi futbolu oynuyor. Kimsenin çıkıp da hakemler sayesinde puan alıyorlar demesini kabul etmem. Puan farkı tesadüf değil” cümleleri daha hafızalarda tazeliğini korurken bu sözler karşısında yapılan açıklamanın neye hizmet ettiği hususu da anlaşılabilmiş değildir.

Öte yandan 2010-2011 sezonunun tescil edildiği bir ligde 2021-2022 sezonunun tescil edilmemesi gerektiği algısı oluşturmaya yönelik etkileşim kaygısıyla kaleme alınan mesnetsiz iddialar karşısında meslektaşlarımızı hukukun gereklerine uygun davranmaya davet ediyoruz.

Bununla birlikte; söylemlerin kitleleri tahrik edici değil, sağduyulu ve huzur ortamını korumaya yönelik olmasını, sporun bütünleştirici yönünün unutulmamasını ve en nihayetinde rakiplerine açık ara puan farkı atarak 2021-2022 sezonu şampiyonu olan Trabzonspor’un üstün başarısına ve emeğine saygı duyulması gerektiğini kamuoyuna ve meslektaşlarımıza hatırlatmak isteriz. 

Trabzonsporlu Hukukçular Derneği..”

7a51078d-90c5-4b4b-aeac-feb6777d2169

TRABZON'DA BAHÇECİK CEZAEVİ'NDEN HANGİ GAZETE'YE MEKTUP GELDİ?
Trabzon Bahçecik Cezaevi'nde 13 aydır uyuşturucu nedeniyle hapis yatan ve mahkemesi süren bir sanık Günebakış Gazetesi'ne mektup yazarak suçsuz olduğunu ifade etti.

Aynı davada tutuksuz yargılananları işaret ederek kesinlikle kendisinde uyuşturucu yakalanmadığını, buna rağmen 13 aydır suçsuz yere cezaevinde yattığını ve adalet istediğini söyledi. Bu mektubu avukatı aracılığı ile gönderdi. Ona yazdırdı.

Acaba haklı mı? Acaba dosyası ne durumda? Şüphe uyandırdı.

Dikkat çekici bir detay olarak kenara koyalım.

ÇEVRECİLER KTÜ'DE NE ZAMAN BULUŞACAK
Karadeniz Teknik Üniversitesi'nde düzenlenecek çevre etkinliğine tüm Trabzon halkı davet edildi.

KTÜ Deniz Bilimleri Fakültesi ve AB Karadeniz Sınır Ötesi İşbirliği programınca desteklenen ve KTÜ'nün proje lideri olduğu, 4 ülke 6 ortaklı LitOUTer projesi kapsamında; KTÜ Rektörlüğü, Deniz Bilimleri Fakültesi, Deniz Çöpleri Eylem Planı Trabzon koordinatörlüğünün işbirliğinde toplumda katı atık ve deniz çöpleri sorunu konusunda bilinç ve farkındalığı arttırma amacı ile 28 Nisan Perşembe günü KTÜ'nün merkez Kanuni Kampüsü'nde 'Atık Toplama ve Geri Dönüşüm' etkinliği düzenlenecek.

Deniz Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Coşkun Erüz programın amacını, "Atma sloganlı etkinlikte, hedef denize taşınan sıfır atık" şeklinde özetleyerek herkesi programa davet etti.

LitOUTer projesinin ne anlama geldiğini ve amaçlarını anlatan Doç. Dr. Erüz, “LitOUTer projesi  ve farkındalık etkinliği ile, bilimsel araştırma bilgi ve verilerine dayalı olarak ilkokuldan  üniversite öğrencilerine, ev hanımlarından, din adamlarına, turizm sektöründen  balıkçılık sektörüyle uğraşanlara, kamu kuruluşları ve belediyelere kadar geniş bir hedef kitleye ulaşılarak denizlerdeki ekolojik ve toplumsal  tehdit çöp  kirliliği sorununa karşı Türkiye ve kıyıdaş ülkelerde ortak bilinç oluşturulması hedefleniyor.  Her yıl gittikçe artan bir sorun olan  deniz çöpleri ve tehlikeleri konusunda, bireysel, toplumsal, ulusal ve uluslararası farkındalık yaratarak, halkın ve kamu kurumlarının birlikte hareket ederek Karadeniz’de deniz çöplerinin azaltılmasında çözüme katkı verilmesini hedefliyor” dedi.

karadeniz-teknik-üniversitesi-1000x700