KURDELEYİ KESMEDEN KİMİ BEKLEDİ? 
Trabzon Valiliği ve Başkent Trabzon Dernekler Federasyonu tarafından Ankara’da düzenlenen “Trabzon Tanıtım Günleri” şehitler nedeniyle bazı programları iptal edilerek dün başladı.

Bu yıl 17.’si düzenlenen etkinliklere protokolde isimleri sayalım. Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Mustafa Şentop, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, AK Parti Trabzon Milletvekilleri Muhammet Balta, Adnan Günnar, Salih Cora ve Bahar Ayvazoğlu, İYİ Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs, CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, Başkent Trabzon Dernekler Federasyonu Genel Başkanı Ali Hacıfazlıoğlu, ilçe belediye başkanları, çok sayıda bürokrat ve vatandaşlar katıldı.

Süleyman Soylu, açılış kurdelesini kesmeden bir konuşma yaptı. Sırayla bütün vekiller de konuştular. Tam kurdeleyi kesecekken bekledi. Katılımcılardan bir kaç dakika istedi. Meclis Başkanı Şentop’un meclisten gelmek üzere olduğunu, onla beraber kesmek istedi.

Birlikte kurdeleyi kestiler.

trabzon-günleri-1000x700-zorluoğlu

NEDEN YAPILMADIĞINI O İZAH ETTİ
Trabzon Tanıtım Günleri’nin açılış konuşmasını yapan Başkent Trabzon Dernekler Federasyonu Genel Başkanı Ali Hacıfazlıoğlu yaptı. Merak ediliyordu neden bir kaç yıldır yapılamıyor etkinlikler diye… Başkan konuşmasında bunu izah etti.

“Her yıl geleneksel olarak gerçekleştirdiğimiz Trabzon Tanıtım Günleri’ne koronavirüs salgını nedeniyle 2 yıl ara vermek zorunda kaldık. Bugün burada hemşehrilerimizle yeniden kavuşmanın mutluluğunu yaşıyoruz”

Yani bundan sonra da geleneksel devam edecek. Yapılmasın falan diyenlere üzücü haberi verelim.

MURAT ZORLUOĞLU'NUN YAZ PLANI NE? 
Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu ise konuşmasına, “Şampiyon şehrin şampiyon insanları, şampiyon hemşehrilerim” diye başlaması ilgi çekti alkış aldı..

“Bu güzel etkinliğe, Trabzon’un kültürünü, mutfağını, sanatını, türkülerini, ezgilerini ve lezzetlerini getirdik” diyen Başkan Zorluoğlu, “Ancak bu sene çok güzel bir unvanı, kalbimizde, gönlümüzde taşıyarak buraya geldik. Çok uzun yıllardan sonra, sabırla beklediğimiz şampiyonluğa bu sezon itibarıyla ulaştık. Değerli başkanımız Ahmet Ağaoğlu başta olmak üzere teknik heyet, futbolcularımız ve büyük Trabzonspor camiasını bir kere daha gönülden tebrik ediyorum” diye konuştu.

Başkan Zorluoğlu Trabzonspor kutlamalarını her yerde anlatıyor. Trabzon’un nasıl dünyada yankılandığını söylüyor.

Bakın o sözleri şu şekilde; "Şampiyonluğumuz Trabzon’da, ülkemizin tüm şehirlerinde ve yurt dışında çok büyük coşkuyla kutladı. Şampiyonluk kutlamalarında silah, kavga, gürültü yoktu; büyük coşku, heyecan, adrenalin ve tarif edilemeyecek kadar büyük mutluluk vardı. Bütün bu kutlamalar dünyada ses getirdi. Bizim Meydan’da gerçekleştirdiğimiz kutlama töreninden paylaşılan görüntüler bütün dünyada neredeyse 1,5 milyara yakın kez izlendi. Bu Trabzon için çok büyük mutluluk ve onur kaynağıdır"

Başkan Zorluoğlu bir düşüncesini de konuşmasında aktardı. Yaz boyunca Trabzon’da etkinlikler düzenlemeyi planlıyor. Bu düşüncesini şu şekilde aktardı; “Esasında bugün burada da bir kutlama gerçekleştiriyoruz. Yaz boyunca memlekete geldiğinizde bu kutlamaları hep birlikte gerçekleştireceğiz. Yıllar sonra gelen bu büyük şampiyonluk mutluluğu sebebiyle yürüyüşümüzde biraz değişiklik olabilir. Bizi idare edecekler, yapacak bir şey yok”

murat-zorluoğlu-1000x700-trabzon-günleri-2

TRABZON ERKEĞİ SÜRMENE BIÇAĞI GİBİ KESKİN; KADINI KAZAZİYE GİBİ NARİNDİR 
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu bütün milletvekilleri kurdele kesiminde platforma çıkınca konuşmasını bitirip mikrofonu elden ele uzatın diyerek milletvekillerine verdi. AK Parti Trabzon Milletvekilleri de konuştu. Ayrıca İYİ Parti Milletvekili Hüseyin Örs, “Şampiyon şehir yazılmalı artık” başladığı konuşmasından sonra CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya’ya sözü verdi.

Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu da konuşmasında belkide yıllardır olan ama bizim yeni duyduğumuz bir tanımla seslendi.

"Tarih, kültür, sanat ve spor şehri Trabzon’umuzu gerek başkentte yaşayan, gerek dışarıdan gelen vatandaşlarımıza 4 gün boyunca yaşatmak istiyoruz. Bu şehir aslında Trabzon insanını ruhunda saklıdır. Bu şehrin erkeği Sürmene bıçağı gibi keskin, kadını kazaziye gibi narindir. Trabzon her alandaki başarısıyla her daim ilklerin şehri olmuştur. Sporda, sanata, her alanda başarılı insanların hep zirvede kalmış, ülkemize hizmette hiç geri durmamıştır. Malumunuz Trabzonspor bu yıl şampiyon olarak bizleri onurlandırmış, gururlandırmış. Hep birlikte bizi mutlu etmiştir. Şehrimiz bu şampiyonluk kutlamalarıyla da dillere destan olmuştur" dedi.

Bu konuşmasında geçen “Bu şehrin erkeği Sürmene bıçağı gibi keskin, kadını kazaziye gibi narindir.” ifadelerini katılımcılar beğendi ve not ettiler.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile toplantısı olduğu için stantları gezemeden alandan ayrıldı. Meclis Başkanı ve protokol üyeleri katılan misafirlerle stantları dolaştılar bol bol fotoğraf çekildiler.

ismail-ustaoğlu-1000x700-trabzon-günleri

DÜNYA ŞAMPİYONUNA YAKIN MARKAJ
Trabzonlu Dünya Şampiyona Güreşçi Selçuk Çebi de etkinliklerde ilgi gördü.

Spor Bakanlığında müşavir olan Çebi’ye gelen sorular hep, siyasete tekrar girecek misin? Milletvekili adayı olacak mısın? Önümüzdeki seçimlerde seni sahada göreceğiz mi oldu. O da nazikçe ‘hayır’ yanıtını verse de ısrarla tekrar aday olmasını söyleyenler çok çıktı. Şunu biliyoruz ki siyasette çok şeyler değişir. Bugün olumsuz yanıtladıkların yanıt bir bakarsın içindesindir. Hayır dese de bizce hala Trabzon’da büyük bir takipçisi, destekçisi, onu orda görmek isteyen hemşerileri var.

İMPERİAL HASTANESİ YİNE ORDAYDI
Trabzon’dan özel hastanelerden İmperial Hastanesi Trabzonla alakalı bütün etkinliklere mutlaka ama mutlaka ya katılır ya az yada çok destekler. Bunu herkes bilir. Ankara’daki etkinliklerdede yer aldı. Yönetici Mehmet Çelebi,  Halkla ilişkiler Müdüresi Sema Küçükosman, gün boyunca stantlarda yer aldılar. Misafirlerle ilgilendiler. Soruları cevapladılar. Sanki ektinliğin sahibilermiş gibi Trabzon’u orada temsil etmenin gururunu yaşadılar.

KATILIMCILAR ARASINDA TANIDIK YÜZLER
Hemen katılımcılar arasında bir tanıdık yüze de rastladık. Büyük restorasyon projelerinin aranılan firması Hacıabdullahoğlu’nun Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Semih Hacıabdullahoğlu ile Esnaf ve Sanatkarlar Derneği Genel Başkanı Mahmut Çelikus, konuşmacıları birlikte izlediler. Ankara ve Trabzon arasında ki diyalog hattında emekleri vardır. Biraz siyasetten biraz spordan sohbet ettik. Bu etkinliklerin Ankara’ya renk kattığını, büyük ilgi gördüğünden bahseden Başkan Çelikus, Trabzon şehrinin özelliklerini  saymakla bitmeyeceğini, ülkeye yön veren isimlerin bu şehirden çıktığını ifade etti.

Tekrar görüşmek üzere sözleştik ve yanından ayrıldık.