O KOLTUĞU İŞGAL ETME DİYE İSYAN ETTİ SONRA SİLDİ 

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati ve ekibine Trabzon'dan büyük bir tepki geldi! 

Beyanname sistemi her ay daha büyük sıkıntıyla karşımıza çıkınca tabiki tepki olması normal lakin bu tepki Bakan Nebati'nin partisi AK Parti içinden olunca, haliyle dikkat çekti.

AK Parti Akçaabat Meclis Üyesi Murat Üçüncü haklı olarak şunu yazdı; "Beyanname sistemi tıkandı, kuyrukta 400 bin bekleyen beyanname var. Maliye Bakanı veya yardımcıları sorunu çözmekten aciz şekilde bekliyorlar. Her ay aynı sorun, lütfen koltukları işgal etmeyelim. "

Gerçektende aynı dediği gibi..
Biz bundan dolayı kendisini kutlayacaktık.. Hatta helal olsun bakın işte meclis üyesi ya da siyasetçi kendi partisi de olsa eleştiriyor. Yerinde vatandaşın yanında tepkisini dile getiriyor falan diyerek ellerimiz kanayana kadar alkış tutacaktık..

Ama maalesef kendisi bu paylaşımı bir süre sonra sildi!
Silmek zorunda bırakıldı diye düşünüyoruz.

Demekki partisinden tepki aldı.
Demekki bir telefon geldi en tepelerden..
"Sen ne yapıyorsun" gibi..

Eğer silmeyip istifa bile etse yine alkışlanırdı..
Ama şimdi bu yaptığıyla kararı siz verin..

Üzüldük onun adına!

TTSO'DA TURUNCU RENKTEN BİR İSTEK GELDİ 

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO)’da seçim süreci.. Her yer toz duman..
Bizde burada kulislerde dönenleri kaleme alıyoruz.
İşte bunu gündemde tutan tek haber merkezi olarak, en ciddi kulislerin yer aldığı, gündemi belirleyen yazılarımızla alakalı bir istek geldi.

Turuncu listede yer alan Mehmet Çelebi, ben de birşey söylemek denilenlere cevap olmasa da fikrimi söylemek istiyorum diye çıkıştı.

Bizde kendisine mikrofonu verdik.
TTSO Yönetim Kurulu Başkan adaylarından Erkut Çelebi’nin yanında yer aldıklarını belirterek,”Erkut başkan  hem yönetim hemde meclis başkanlığı için önereceği her ismin yanında yer alacağız” dedi. 
Mehmet Çelebi,”Bu şehir sandıkta ortaya bir irade koymuştur! Buna her kesim saygı duymak zorundadır. Bunun ötesinde atılacak her adım bu şehre ve bu şehrin ticaret erbaplarının ortaya koyduğu iradeye ihanet olur” diyerek sert çıktı.

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası seçimleri tozu dumana katıp devam ediyor ama bir de bir yerlerde kıyamet kopuyor.
Nerede biliyor musunuz? 

DELEGE SAVAŞI KAPALI KAPILAR ARDINDA ÇOK FENA SÜRÜYOR

İYİ Parti Trabzon İl ve Ortahisar İlçe başkanlığı arasında.. Önce bir izah yapalalım ve sizi diğer konuya getirelim. 
İl Kongresinin şu anda tarihi belli değil. Ortahisar İlçe Başkanlığının kongre tarihi 3 Aralık günü. Ama delegasyon seçimi 30 Ekim tarihinde.. 
İşte asıl zurnanın cırt dediği yer burası..
Çünkü il kongresinde en etkin delagasyon belirleniyor.
Sandıktan çıkacak isimler kongrede il başkanını seçecek.
İl ve ilçe arasında ki kıyamet burada kopuyor! İl'in istediği delegeler hemen hemen çok az! İl'in derken İl Başkanı Azmi Kuvvetli ile yönetimdeki bazı isimlerden bahsediyoruz.
400 delegenin 300 tanesi Ortahisar İlçesi'nin delegesi..Bu delegasyon savaşının ne derece olduğunu az çok anlamışsınızdır.
Kongrede hangi ismi çizerseler o gider! Hangi ismi desteklerseler o kalır!
İl Başkanı Azmi Kuvvetli'nin karşısına en az 2 aday çıkacağı söyleniyor.
Genel Merkez Trabzon gibi bir yerde tek liste yapılmasından yana..
Tabi bu arada Hüseyin Örs Milletvekili.. O karışmıyor gibi dursa da Azmi Kuvvetli'den yana tavır aldığı belirtiliyor.

HÜLYA ULUSOY MECLİS BAŞKANLIĞINI İSTİYOR AMA RAKİPLERİ VAR

TTSO'da meclis başkanlığına adaylar çoğalmaya başladı. Bir iddiaya göre Suat Hacısalihoğlu'nu meclis başkanlığı adyalığında görebilirmişiz.. Bu bize biraz uzak ihtimal gibi geldi ama belli olmaz! Diğer tarafta Hülya Ulusoy gibi güçlü bir isim meclis başkanlığı adyalığında adı geçiyor. Öte yandan geçen sene bir kaç oyla kaybeden Alper Bektaş da var. E haliyle ŞAdan Eren de var. Meclis başkanlığında ciddi bir kulvara doğru gidiliyor. 

BEŞİRLİ GECELERİ TAŞ KIRMA SESİYLE İRKİLİYOR 

Trabzon'un Beşirli Mahallesi'nde vatandaşlar tepkili..
Gülcemal Dolgu sahasında gece vakti yapılan çalışmalar ciddi sorun olmaya başladı. Hatta bir vatandaş derdini şöyle anlattı. Ferit Saraç Beşirli sakinlerinden..
"Ben Cimer'e konuyu yazdım. Gece burada taş kırıyorlar. Sesden uyuyamıyoruz. Çocuklarımız rahatsız oluyorlar. Bu çalışmaları akşam vakti yapmayın diye böyle bir sayfa.. Sonra bana ALO 181 Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Çağrı Merkezi'nden cevap geldi. Cevap şöyle; "Müdürlüğümüz tarafından yapılan denetimde, tesisin şikayet tarihinde çevre yoluna yakın bir bölgede iş makinesi ile kırma yaptığı zabıta tarafından uyarıldığı bu nedenle o alanda ki taş kırma işlemini kaldırdığı tespit edilmiş ve şikayete sebebiyet vermeden faaliyeti sürdürmesi gece taş kırma işlemi yapmaması ve çalışma saatlerine uygun çalışması hususunda resmi yazı ile uyarılmıştır" denildi.

Yani devletin resmi kurumu..
Taş kırıldığını kabul edip taş kırma işleminin de geceleri yapıldığını itiriraf ediyor. Şahit olarak da zabıtayı gösteriyor!
Ve buna rağmen bu yazıdan sonra yine defalarca bu çalışma sürdürülüyor.
Dün gecede baktık aynısı!
Bu saçmalığa kim son verecek? Hayır bir gece Beşirli komple sahilde dolgu sahasına girerse hiç de iyi olmaz!