HANGİ VEKİL ALMANYA’DA GURBETÇİLERİN MİSAFİRİ OLDU 

AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora , Trabzon’un stresli siyasi ortamından kaçtı yurt dışına çıktı. Gurbetçilerle buluştu. Almanya’da onlarla dertleşti. Moral buldu. Belkide Trabzon’da bulamadığı huzuru yakalamıştır. Bilemeyiz tabi.. Ama yurda dönünce karşılaşırsak mutlaka soracağız! 

TRABZON’DA CHP’NİN RÖNTGENİNİ ÇEKTİK

CHP Trabzon İl Başkanlığında kimin Ömer Hacısalihoğlu’nun koltuğuna oturacağı henüz netlik kazanmadı. Milletvekili olmak için o da iki satır facebook yazısı yazdı ve il başkanlığından istifa etti. ‘O da’ diyoruz çünkü MHP Trabzon İl Başkanı Bekir Sıtkı Tarım gibi yaptı. Aynı şekilde  sosyal medya mesajıyla istifa etti. Şöyle geniş çaplı kalabalık bir programla hatta basın toplantısıyla istifa edebilirdi. Öyle ya vekil adaylığı için bir yola çıkıyor sonuçta.. Neyse tercih meselesi. Şu an CHP Trabzon İl Başkanlığı koltuğu için Ömer Hacısalihoğlu il sekreterini önerdi. Milletvekili Ahmet Kaya da başka bir yöneticiyi önerdi. Bakalım vekilin dediği olacak mı? Bu arada Ahmet Kaya şehirde eski dostlarını ziyaret programı başlatması CHP kulislerine “Veda mı ediyor?” diye yansıdı. 

YAHU AMA BU DA HARBİ TUTMUYOR ARTIK! 

Trabzon yeni otogarla alakalı mezarımız olacak falan diye saçma açıklamalar tutmuyor ama! Gerçekten tutmuyor! Bilimsel olarak raporlar sunuldu. Sel taşkın gibi bir felakette Değirmendere komple sel alması lazım ki yeni otogarda nasibini alsın dendi. Proje nerdeyse bitecek ve Trabzon’a yakışır bir otogar ortaya çıkacak. Yani muhalif olayım muhalif söz söyleyeyim şurda seçime de az kaldı belki piyangodan vekil adaylığı çıkar diyorsanız o başka! Olmuyor tutmuyor karşılık bulmuyor. Daha sahici şeylerle gelin yahu! Tutar dalı olsun. Bizde şöyle gerile gerile tartışalım. Ordan kaldırıp burdan yatıralım. 

İYİ PARTİ’DE İKİ MUSTAFA’NIN ANKARA ÇIKARMASINDAN DETAY

İYİ Parti Trabzon İl Başkan Yardımcısı Mustafa İşler ile Akçaabat İlçe Başkanı Mustafa Mısır Ankara’da İYİ Parti kurmaylarını ziyaret ettikleri sosyal medyaya yansıdı. Bilmem dikkatinizi çekti mi ama Mustafa İşler Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın ile fotoğraf paylaştı İlçe Başkanı Mısır böyle bir fotoğraf paylaşmazken diğer iki genel başkan yardımcısını paylaştı. Kulislere “Randevu mu alamadı acaba” diye yansıdı. Bizce sanki öyle bir şey oldu. Olsaydı fotoğraf paylaşırdı herhalde. Veya şu var belkide olumsuz cevap alacağını düşünerek randevu talep etmedi. Her ikisinden biri gerçekleştiyse demekki Akçaabat İlçe Başkanı Mustafa Mısır için çanlar çalıyor. Hatırlarsanız Ortahisar İlçe Kongresi’nde Erdal Uzun’un karşısında tavır aldı. Haliyle kaybeden tarafta yer aldı. Şimdide il kongresinde ki tavrı bakalım ne olacak? Bu arada il başkan adayı Fatma Başkan teşkilat ziyaretlerini sürdürüyor. Ona karşı olan ekipte yer alan doktor Muhammet Erkan ile karşılaştığımızda “Ne zaman basın toplantısı düzenleyeceksiniz” diye sorduk. “Belli değil” cevabını aldık. Halbuki geçen hafta tarih kesindi sanırız bir kararsızlık ve bir belirsizlik oluştu. 

BİR TÜRLÜ KABULLENEMEDİ KUTLAMAYA BİLE GİTMEDİ

MHP Trabzon İl Başkanı Ömer Ayar il başkanlığı koltuğuna oturdu. Mazbatasını aldı. Yönetiminde görev dağılımı yaptı. Amaaaaa..

Ve işte!

Ortahisar İlçe Başkanı Murat Gedikli bir türlü bunu kabullenmemiş!

Aldığımız bilgilere göre il başkanını kutlamamış!

Zaten diyoruz ki; AK Partililer bile ziyaretine gidip kutladı İlçe Başkanı nerde? Tek bir kare fotoğraf yok!


Meğer kriz var içerde! Genel merkezin atadığı il başkanına ilçe başkanı bayrak açtı!

Bu hele de MHP’de hele de Trabzon’da hiç de alışım olmadığımız bir durum. 

SESSİZ SEDASIZ GELDİ GEÇTİ GİTTİ

Trabzon iş insanlarından Zeki Öztürk’ün abisi Hasan Öztürk hayatını kaybetti. Araklı’da cenazesi vardı. Ailesine başsağlığı dileriz. Dikkatimizi çekti Vakıfbank personelleri de bu cenazedeydi. Meğer Vakıfbank Genel Müdürü Abdi Serdar Üstünsalih de Trabzon’a cenazeye gelmiş. Aynı gün uçakla akşam geri dönmüş. Hiç kimseye haber vermemiş! Trabzon medyasında da kimse duymamış. Cenazede farketmişler!

E soru sormaya da pek fırsat bulamamışlar. Takipçi ve okurlarımız için biz Trabzon Çimento Fabrikası’nın yerini sorardık mesela.. Çünkü vakıflara geçti. Ne olacak?

Ne yapılacak? Şehir merak ediyor.