BAŞKANIN SÖZLERİNE AYAR ÇEKTİ

Yanlış duymadınız..
Hem de kendi yardımcısı..
Bakın şimdi anlatalım.
Konuyu baştan ele alalım. 
Biliyorum çoğunuz biliyorsunuz ama bilmeyenlerde vardır. Anlamak istemeyenleri zorlar. Biz tane tane gidelim. 
Derdimiz şu: Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası(TTSO)’nda turuncu devrim yaptık..
Yok değişim için geldik..
Yok şehri kucaklayacağız..
Diyen TTSO’nun yeni başkanı Erkut Çelebi’nin daha dakika bir gol bir yapmasını izah edelim
Hani derler ya hocanın dediğini yap yaptığını yapma.. 
Tıpkı bu misal..

YOK ÖYLE BİR DÜNYA! 

Şimdi  TTSO Başkanlığı koltuğuna oturan Erkut Çelebi, eski başkan ve yönetimini kapalı kutu, odayla şehri uzaklaştıran, projeleri boş, bir şey yapmayan olarak niteledi.
Eleştirilerine de kısmen hak verdik vermedik değil. Hoş biz objektif bakıyoruz. 
Ama kendi ne yaptı daha seçim sürecinde Trabzon medyasını kulvarlara böldü.
Ajansçılarla gazetecileri adeta ayırdı. Ajansçıları kalem erbablarına değişti. Gerçek gazetecilerin sorularından kaçtı. İlk ayrımcılığa o an başladığında notunu verdik. Uyardık.Şu anda bile aynı kafayla kendine yandaş yaparak onlarla hareket ediyor. Böylece sanıyor ki, üç metin geçtiğimizde ‘yapamadıklarımı’ ‘eksiklerimi’ ‘açıklarımı’ kapatırım! Yok öyle bir dünya.. Ha biz kendi TTSO’da yöneticiyken Batum’a neden giremediğini yazmayacağız! Odanın vasat yönetilmemesi için gerekli çabamızı göstereceğiz Trabzon şehri adına..

SİYASİ GÜNDEMDE HİÇ ETTİ TTSO’YU

Gelelim dakika bir gol bir tasvirinde ki ikinci kez ne yaptığına..
AK Parti’nin de seçim süreçlerinde kullandığı, AK Parti’nin de mesela ‘ Trabzon’da 5 bin kişi istihdam edeceğiz’ dediği projelere boş beleş demesine.. Evet yanlış duymadınız. TTSO’nun kendisinin de görev yaptığı başkan yardımcısı olduğu dönemleri de içine alıp öyle bir laf etti ki şehrin önde gelen isimleri “Ne diyor bu?” dedi. Telefonlarımız susmadı. Hatta o dönem TTSO’yu takip eden muhalif partilerin temsilcileri de “Biz yıllardır söylüyorduk bakın Erkut Çelebi doğrusunu söyledi” dediler. Yani bu açıklamasıyla siyasi gündemin merceğine TTSO’yu oturttu. 
Evet belki de bazı projeler öyleydi bazıları sahip çıkılsa şehre ülkeye katkı sağlayacaktı ama dedik ya şaşkın ördek misali.. 
Koltuğu alınca sandı ki ben her şeyi yaparım. Konuşurum. Karalarım. 
TTSO açısından bakınca tam bir vitrin kayması, vizyon kayması, irtifa kaybı yaşattı. Odanın zaten son yıllarda eksilen saygınlığı bir de Erkut Çelebi duyarsızlığı, hissizliği  ile bataklığa doğru sürükledi. Toparlaması zor. 

BATUM’DAN DÖNMENİ BEKLİYORUZ BAŞKAN 

Ve uyarılarımız sonrası ne mi oldu?
Erkut Çelebi 1 hafta konuşamadı. Basının huzuruna çıkamadı. Soruları zaten yandaşlarından alıyordu onlara bile bir şey diyemedi. Dün..
TTSO Kasım ayı meclis toplantısında, Başkan Erkut Çelebi’nin Batum’daki etkinliklere (yine yandaş ajansçılarıyla) gitmesi nedeniyle yönetim kurulu adına mecliste kendi başkan yardımcısı Ahmet Kazaz konuştu. 
Adeta başkanın Yatırım Adası ile ilgili son sözlerini düzeltmeye uğraşan Kazaz, “Yatırım Adası projesiyle ilgili yönetim olarak fikir beyanımız söz konusu olacaksa, bununla ilgili söyleyeceğimiz şey sadece şu olur; Yatırım Adası aslında sadece Trabzon’un bir projesi değil ki. Türkiye’nin projesi... Sahip çıkacağız” dedi.
Şimdi bu sözlerle TTSO Başkanı Erkut Çelebi’ye ayar çekmiş oldu. 
Çünkü;
Çelebi ne demişti: “Bunlar boş projeler…”
E ne oldu? Hadi Başkan gel de bize izah et. Senin boş dediğine yardımcın ülkemizin en değerlisi diyor sahip çıkılacak diyor. Batum’dan döndüğünde basın toplantısı yap! 

SEN KENDİ İRADENLE YÖNETİM OLUŞTURMADIN!

Bu arada Erkut Çelebi’nin Başkan Yardımcısı’nın bu sözlerine CHP Trabzon İl Başkan Yardımcısı Umut Özkarabekir şöyle yorum getirdi; “Bu işler hep böyledir. 
Başkalarının onayına muhtaç olarak aday olursan Yönetimini kendi iradenle oluşturamaz o başkalarına bağlı kalırsan 
Ortaya böyle bir tablo çıkar.
Seni Başkan adayı yapar vitrine çıkarırlar ama şart koşup etrafını kale duvarı gibi kendi adamları ile örüp yönetimde elini ayağını bağlarlar
Fikir ayrılığı olması gayet normal
Her şey stabil aslında olağan üstü bir durum yok bence” 

DEĞİŞİM DERKEN DÖVÜŞÜN MÜ DEMEK İSTEDİ? 

Erkut Çelebi’yi sadece AK Parti Trabzon Milletvekili Bahar Ayvazoğlu’nun ziyaret etmesi başarı dilemesi Ak Parti’de şu an kulislerde konuşuluyor. Halen ne il başkanı ne diğer vekiller ziyaret ettiler. Bakalım bu son balans ayarı 
AK Parti ile arayı düzeltmesine yetecek mi? AK Parti’de birlikte seçimde hareket ettiği AK Parti Trabzon İl Başkan Yardımcıları Alper Bektaş, Ali Haydar Baş ile Saim Adanur onun aynı zamanda TTSO
da ki yöneticileri.. AK Parti Trabzon İl Başkanı Sezgin Mumcu ile aralarında gerilme yaşandı. Fırça yediler demeyelim de epey bir zor durumda kalmışlar Mumcu talimat verip “Siz partimize zarar vermek için mi?” ordasınız diye çıkışmış. Erkut Çelebi değişim derken dövüşün mü demek istedi acaba?