TRABZON’DAN HANGİ EKİP AMERİKA’YA SEYAHETE GİTTİ?

Trabzon’dan bir kaç gün önce bir ekip ayrıldı. Doğruca ABD’ye gittiler. Bu ekip özel bir ekip. Ekipte ilginç kutuplar bir arada.. Önemli detaylar iç içe.. Ekip gittikten sonra epeydir Trabzon kaynadı. Epeydir Trabzon’da deprem oldu. Hala sallantıda şehir. Bu ekip nasıl bir araya geldi, nasıl aynı uçağa bindi ve nasıl aynı şehirde gezdiler.

Ekipte kimler mi var? Fatih Sözen, Selahattin Bahadır, Zeki Mazlum, Onur Sağır, Ekrem Çapkınoğlu, Semih Sarıalioğlu..

En son o vazgeçilmez ‘Böverli Hiiils’ pozu verdiler.

Ne zaman dönecekleri meçhul..

Belkide ‘dönemezler’ diyenler oldukça fazla..

03167683-9260-4295-a808-1f700e36c57d

RİZE’DE SİYASET HANGİ MÜDÜR YÜZÜNDEN GERİLDİ? 

AK Parti Rize Merkez İlçe Başkanlığı’nın 23 Kasım’da gerçekleştirdiği yönetim kurulu toplantısına, Rize İl Kültür ve Turizm Müdürü Esra Alemdaroğlu’nun da katıldığı ortaya çıktı. İlçe başkanlığının sosyal medya hesabından toplantıya ilişkin yapılan paylaşımda, Alemdaroğlu’nun, “Rize’de yürütülen çalışmalara ilişkin yönetim kuruluna bilgi sunumunda bulunduğu” kaydedildi.

CHP Rize İl Başkanı Saltuk Deniz, İl müdürünün söz konusu toplantıya katılmasının kabul edilebilir olmadığını vurgulayarak şunları söyledi;  “İl müdüründen bilgi almak istiyorlarsa müdürün makamına giderler, makamda bilgi verilir. Bir partinin toplantısına katılıp üyelere bilgi vermek doğru ve kabul edilebilir değil. Bu, devletin AKP’lileştirilmeye çalışıldığının, bürokrasinin de AKP’nin, AKP’li başkanların hizmetine sunulduğunun bir örneğini oluşturuyor. Bir devlet geleneği var. Baskı olabilir, görevden almakla tehdit edebilirler ama dirençli durmayı bilmek zorundasınız. Hangi parti olursa olsun. İlk önce temsil edilen kuruma saygı duyulmalı.”

BNU’DA BU GÜNLERDE HAREKETLİLİK VAR

Bizim Neslin Uşakları (BNU) yöneticileri ve gönüllüleri bir araya geldiler. Trabzon'a katkI sunacak projeleri tartıştılar.

Masada kimler mi vardı?

Türkkariyer Yönetim kurulu başkanı ve yazar İlham Süheyl Aygül..

Yönetici - Yapımcı Saner Ayar..

Kurumsal iletişimci Gülnaz Kudunoğlu...

Avukat Osman Ataman...

Zetaş Avrupa Direktörü BNU Başkanı Fatih Kulaç...

Yakında bu masadan çıkan fikirler gündemimize girecektir.

TRABZON TURİZMİNDE O SENE BU SENE Mİ?

Turizmci iş insanı Burak Zengin’in takip etmek keyifli.. Bazen ilginç detayları ortaya çıkarıyor. Bugün de turizm konusunda bir detay verdi.

“Türkiye İhracatçılar Meclisi verilerine göre, Türkiye’nin Suudi Arabistan’a ihracatı, 2021’in Ocak-Ekim döneminde geçen yıl aynı dönemine göre yüzde 93 düşüşle 2,2 milyar dolardan 159 milyon dolara kadar geriledi” haber detayına şu yorumu bıraktı; 

“Trabzon’a 2018 Yılında Ortadoğu’dan gelen turistin %70’i Suudi Arabistanlıydı.

2021 yılında Suudi’ler gelmemesine rağmen Trabzon’da oteller tıklım tıklım doldu.

2022’de Suudi’ler gelirse Trabzon turizmi tarihi senesini yaşar. “

408 EVLER MAHALLESİ NASIL YERLEŞTİ?

Konuşan fotoğraflar bölümümüzde bu hafta Sami Ayan’dan katkı geldi. Ayan yayınladığı fotoğrafa Abdurrahim Karakoç’un şu dizelerini bıraktı;

"Neşeyi ne tartar, gamı kim ölçer
Acı söz yarası kaç yılda geçer
Beklemek acıdır ayrılık hançer
Gurbet nedir ne değildir de hele"

Fotoğraf 1965 yılında 408 ailenin Çaykara’dan toplu iskan olduğu ve orada yerleştirildiği Hatay Kırıkhan 408 Evler Mahallesi..

b8cc32c9-9413-4633-ad88-b014a85d310e