TRABZON’A ÜRETİM VE İSTİHDAM ADINA BİR ŞEY YAPILIYOR MU?

"Trabzon’da üretim ve istihdam adına bir şey yapılmıyor mu?" sorusu bazen geliyor. 

Hemen cevap verelim..

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası, Eylül ayı meclis toplantısında konuşan TTSO Başkanı Suat Hacısalihoğlu, Vakfıkebir Organize Sanayi Bölgesi’nin tahsise hazır olduğunu vurguladı. Bu merakla beklenen bir konuydu. Ayrıntı da verdi.

Şunları söyledi; "Ortak akıl ve ortak hafızayı ön plana çıkaran bir çalışma neticesinde, TTSO ile yürüdüğümüz bu çalışmanın sonuçları sevindirici oldu. Beşikdüzü Organize Sanayi Bölgesi yüzde 100 kapasiteye ulaştı. 

Her iki OSB’mizin de ek alanları Sanayi Bakanlığımız tarafından onaylandı ve süreç başlatıldı. İnşallah önümüzdeki günlerde yeni üretim ve istihdam sahaları hayata geçirilecek. Sanayi ve Ticaret Bakanlığımızın destekleriyle, Vakfıkebir OSB’nin alt yapısı ihalesini tamamladık. Şu anda orada çalışma devam ediyor. Yoluyla alakalı protokol imzalandı. Karayolları çalışma başlattı. Önümüzdeki yıl yeni istihdam ve üretim alanları faaliyete geçecek."

Ayrıca Hacısalihoğlu, Araklı ve Of İlçesi’nde iki yeni OSB’nin kurulumuyla ilgili fizibilite çalışmasının sürdüğünü sözlerine ekledi.

TTSO’nun meclis toplantısında ayrıca iş dünyasından Valiliğe kadar her kesim Trabzon Yatırım Adası’nı dillendirdi.

Projenin gerçekleşmesi noktasında Trabzon’un tek vücut olduğu belirtildi. 

TRABZON’DA YAŞAMAK LÜKS KARDEŞİM!

Trabzon’da pandemi sonrası en çok zamlananlar kiralar, kömür fiyatları, balık fiyatları...

Bunlar Trabzon’da ciddi şekilde zamlı...

Bir çözümü de yok...

Balık konusunu zaten biliyorsunuz.

Artık Trabzon’da balık yemek lüks!

Bu işe bir el atın!

50 liraya palamut; 80-90liraya mezgit mi olur? Lüks restoranlar balığı denizde alıyor, ağa zamlı takılıyor.Trabzon Büyükşehir Belediyesi aslında bu konuda ciddi bir çalışma yapabilir.

Denizden balığı halkın sofrasına çok ucuza sunabilir.

Kendi tesislerinde bile uygun fiyatla satabilir.

Trabzon bir deniz kenti...

Yönetenler de denizle halkı buluşturmayı, denizden daha fazla halkın istifade etmesini sağlayabilir.

Ayrıca mesela bir okurumuz, “Şu kömür fiyatları içinde bir şeyler yazın kardeşim. Geçen sene tonunu 1400 TL’ye aldığımız kömür bu sene 2800 TL oldu. 100/100 zam olur mu millet mahvoldu” diyor. 

Kiralarda el yakıyor. Trabzon’da yaşamak gerçekten ciddi şekilde pahalılandı.

Zamlandı.. Zirve yaptı.. 

İÇİNDEN VARSA ALACAĞINIZ BUYRUN SİZ DE ALIN

Aziz Sancar rumuzlu bir twitter kullanıcısı şöyle yazmış:

"Müşteriyi kazıklamanın ‘ticari zeka’, halkı sürekli kandırmanın ‘siyasi zeka’ ambulans arkasına takılmanın ‘pratik zeka’ şike yaparak kazanmanın ‘sportif zeka’ niyeti suistimal etmenin ‘kıvrak zeka’ olarak algılandığı bir ülkede zekaya değil, ahlaka ihtiyaç vardır"

İçinden varsa alacağınız buyrun alın istedik..

O MAÇA SİOPİS ÇIKSIN HEM SÜRATLİ HEM ÇABUK

Trabzonspor yarın Alanyaspor maçına çıkacak.

Trabzonspor’un her maçı artık zirve mücadelesi, en yüksek heyecanla izlenen maçlar arasında… Şampiyonluğun en büyük adayı durumunda olunca böyle.. Bu heyecanlar en basit maçları bile büyük bir şampiyona havasında geçmesine neden oluyor. Bordo mavililer her maçı bu heyecanla takip ediyorlar.

Servet Özkara’nın Alanya maçı öncesi bir önerisi var. Diyorki; "Alanya maçında Trabzonspor’u en çok zorlayacak olan Efecan’ın karşısında sol bek olarak çabuk, süratli eve mücadeleci Siopis onynamalı.. "

Bakalım yarın kim oynar? 

MURAT ZORLUOĞLU SİYASİ HAMLELERİ SEVMİYOR MU?

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu’nun bir özelliği daha ortaya çıktı. Siyasi hamleler yapmıyor. Diğer taraftan ona karşı bazı hamleler medyaya olsun kulislere yansıyor. Özellikle Büyükşehire aday olmak isteyenler kendi partilileri ve yöneticilerinden, ilginç şekilde ‘pazarlama’ ‘oyundan çıkarma’ ‘ofsayta takma’ gibi varyasyonlar deniyorlar. Bunu kendilerine yakın kalemlere yazdırıyorlar. Belli ediyorlar. Murat Zorluoğlu’nun böyle bir derdi yok! Gördüğümüz kadarıyla yerime aman biri getirilmek istenir aman şöyle yapayım aman böyle deneyeyim gibi bir tarza hiç bürünmedi. Siyasi olarak keskin hamleleri de yok. Zaten proje konuşuyor. Sadece belediyenin yaptıklarıyla gündeme gelmeye çalışıyor. Ama tabi hani bu işin piri olanlar, tecrübesi olanlar der ki, “bazen bazı hamlelerden kaçınmayacaksın yapacaksın.”

Başkan Zorluoğlu’nun en büyük rakibi yine kendi partilisi Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç. Bunu bu şehir zaten biliyor. Bu şehir konuşuyor. Diğer taraftan henüz muhalefetin bir adayı belirginleşmedi. Bazen zaman zaman kapı arkalarında İYİ Partili Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık’ın adı geçiyor. 

AK Parti Trabzon İl Başkanı Sezgin Mumcu ve ekibi de kafası karışık gibi duruyor. Belirgin bir halleri yok gibi..

AK Parti Trabzon İl Başkanlığının kafasının netleşmez. Çünkü netleşmesi için Şeref Malkoç gibi isimlerin bir karar vermesi lazım! Milli Görüşten gelen AK Partililer, şu sıra durum değerlendirmesi yapıyor.. Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanlığının projelerine karşı yada büyükşehir yapılan siyasi sert eleştirilere karşı bir belirgin tavır alınmamasıdır bu kafa karışıklığının söylenmesi..

Dememiz o ki, herkes sis var, göz gözü görmüyor diye kenara çekip dörtlüleri yaktı bekleme modundalar.

Bu hal ve tavrı biz önceki dönemde de görmüştük.