İCAZET MAKAMI DEĞİLİZ NEZAKET MAKAMIYIZ NİYE DEDİ? 

İYİ Parti son günlerde Trabzon gündeminden hiç inmiyor. Bunun bir çok nedeni var. MHP, CHP ve AK Parti üçü gündemde o kadar kalmıyor. Şimdi gelin size Ortahisar İlçe Kongresi’ni hatırlatarak devam edelim. O gün Erdal Uzun başkan seçildi. Ve İYİ Parti Trabzon teşkilatında kartlar yeniden dağıtıldı. Hemen ardından Fatma Başkan il başkan adaylığını açıkladı. Azmi Kuvvetli şimdi büyük ihtimal vekil adaylığı için çekilecek! Aday olur mu gösterilir mi listenin neresinde olur bunları sonra ölçüp tartarız.

Şimdi il kongresine odaklanalım.

Bu hafta Mustafa Küçükibrahimoğlu da Muhammet Erkan’ı yanına alarak adaylığını açıklayacak. Bakalım neler diyecek? Bu arada bir kulis bilgisi verelim. Ya da detayı ekleyelim. Hafta sonu Muhammet Erkan partinin GİK Üyesi aynı zamanda Meral Akşener’in danışmanı Şükrü Kuleyn ile Trabzon’da görüştü. 
Kuleyin’i aradık. Kongreleri adayları sorduk. Şöyle dedi: “Biz icazet makamı değil nezaket makamıyız. Sende görüyorsun İYİ Parti güçlenerek yoluna devam ediyor. Tüm arkadaşlarımız partimizin neferleridir. Hepsine bu kutlu davada başarılar dilerim” 

ERKUT ÇELEBİ ABDULLAH AVCI’YI YİNE ELEŞTİRDİ Mİ? 

Erkut Çelebi Trabzon Ticaret Sanayi Odası Başkanlığına seçildikten sonra merak edenler oldu! Acaba Karadeniz Gazetesi’nde ki Trabzonspor yazılarına devam edecek miydi? Seçim sürecinde bu yazılar bir şekilde önüne kondu. Trabzonspor Kulübü’nün şampiyon teknik direktörü Abdullah Avcı’yı eleştirdiği yazılarıyla tabiki..

Ve Dünya kupası bitti Trabzonspor kendi evinde Fenerbahçe’yi çimlere gömdü. Açtık baktık yazılarına devam ediyor. Abdullan Avcı’yı eleştirdi mi acaba ne yazdı diye baktık! Hiç eleştirmemiş ama övmemişti. Hatta adını bile geçirmemiş. Trabzon’un iş dünyasının patronunu spor yazılarıyla tekrar yakından takip edeceğiz.   

ESKİ ASBAŞKANDAN TRABZONSPOR MESAJI BAKIN NERDE ÇIKTI?

Trabzonspor eski Asbaşkanı Mehmet Yiğit Alp kulüp satın aldı. Bu haberi Trabzon medyasından Kamil Anahar’ın sosyal medyasından gördük. Şöyle diyordu: 
“Trabzonspor eski Başkan Yardımcısı ve Tv dizi yapımcısı Mehmet Yiğit Alp, İstanbul 1. Amatör kulüplerinden Beykoz İdman Yurdu’nu satın aldı. 7. Grupta 19 puan lider durumda bulunan Mehmet Yiğit Alp, takımın karşılaşmasını gazeteci Mustafa Kahraman ile beraber izledi. Alp,  ‘’Fenerbahçe galibiyeti çok önemliydi. Trabzonspor’u şampiyonluğun güçlü adayı durumuna getirdi’’ dedi.”

SEN NERENİN VEKİLİSİN NİYE SİLDİN O MESAJI?

AK Parti Giresun Milletvekili Sabri Öztürk, Trabzonspor Fenerbahçe maçı sonrası bir tweet attı. Tweet şöyle: Son 10 maçta tüm kırmızı kartlar Fenerbahçe’ye.. Rakibin arkadan çekmelerine, zaman geçirmeye, oyunu germeye hiçbir müeyyide yok. Hakemlerde biliyor Fenerbahçe’nin 11 kişiyle yenilmeyeceğini. Ve operasyon tamamlanıyor. Bu yüzden Dünya kupasında yokuz” 

Bu absürt saçma mesajına tepkiler çığ gibi büyüdü! Trabzonspor’un eşsiz zaferini görmezden gelen bu kafa daha öncede yaptı böyle birşey. Bundada tepkiler üzerine tweetini sildi. 11 kişiyle yenilmeyen Fenerbahçe’nin nedense kaleye tek isabetli şutu yok! Bunu yazmıyor. Trabzonspor’un eften püften sebeple gol pozisyonları kesildi bunu yazmıyor. Komik Ofsayt kararıyla golü kaçtı yazmıyor. Ama ergen bir taraftar gibi yenilginin ağırlığını kaldıramayıp tweet yazıyor sonra ‘ah ben ne ettim’ deyip siliyor! Bu Giresun’u temsil ediyor bir de! Giresun spor ile Trabzonspor arasında kurulan tarihi bağı da zedeliyor. Senin Giresun’un vekilisin onun takımı Giresunspor’un dertleriyle haşir neşir olacağına Fenerbahçe’nin haksızca 3 puan alması için cebelleşiyorsun öyle mi? E bunu yazdı Trabzonsporlular bir kenara.. E hadi bakalım! Öyle silmekle kurtulacağını sanıyorsun. Göreceğiz..   

DİYARBAKIR’IN HANIMAĞASI TRABZON’UN GELİNİ KİM?

AK Parti MKYK Üyesi Suna Kepolu Ataman’ın Trabzon’da ağır misafirleri vardı hafta sonu.. Partisinin Diyarbakır İl Kadın Kolları ile Trabzon İl Kadın Kolları Teşkilatını Tonya’da ki Foleya Tesisinde bir araya getirdi. Kendisi gibi MKYK Üyesi Fatma Fidan Kara, bu buluşmayı bir teşekkürle yayınladı. 

“Yer: Foleya Erikbeli /Tonya/Trabzon

Diyarbakır İl Kadın Koll.Teskilatimizi; Diyarbakırlı Hanımağamız, Genel Merkez Kadin Koll. MKYK Üyemiz, Trabzon Gelinimiz Suna Kepolu Ataman’ın nezih Tatil köyünde ağırladık.

Hemhal olduk, yöresel vekültürel değerlerimizle güzel bir geçirdik” ifadelerini kullandı. 

Gelin de ağa da belli.

Suna hanım..

Ama bu buluşma AK Parti kulislerine bir de şöyle yansıdı: Bu buluşmada neden kadın vekil Bahar Ayvazoğlu yoktu?

İl Kadın Kolları Başkanı Meryem Sürmen vardı da o neden yoktu?  Vekil adayları arasında ismi geçen Sürmen, ile Suna Kepolu’nun arası çok iyidir. 

Bu kareye Ayvazoğlu neden girememesinin sorgulanması doğaldır.