SEDAT PEKER’İN TRABZON MİTİNGİNİ KİM ENGELLEDİ?

Süleyman Soylu Trabzon Milletvekili iken AK Parti Trabzon İl eski Yöneticilerinden Hasan Dilekoğlu, dün akşamki program sonrası ilginç bir iddiada bulundu.

Programda AK Parti teşkilatları Sedat Peker’e ilgi gösterdi bir dönem diye yorumsal soru sorulmasını eleştirdi.

Bunun ‘zül’ olduğunu bir örnek vererek anlattı.

Sedat Peker’in ekibi kendisiyle iletişime geçerek Trabzon’da miting düzenlemek istemiş fakat Süleyman Soylu buna müsade etmemiş.

Dilekoğlu şunları yazdı;

“AK Parti yöneticileri ve teşkilatları Sedat Peker denen şahsa ilgi göstermiş, destek vermiş diye bir genelleme yapmak AK Partililer’e zûldür. AK Parti’de Siyasi ve Hukuki İşler ve SKM Başkanlığı yaptığım dönemde Peker’in Rize’de miting düzenlediği tarihte ekibi Trabzon’da da miting düzenlemek istemişti. SKM Başkanı olmam hasebiyle Sedat Peker’in ekibi benimle iletişime geçerek Rize’deki mitingle aynı güne denk gelecek şekilde parti teşkilatının organizasyonu ile Trabzon’da da miting yapma arzularını dile getirdiler. Her defasında taleplerini kabul etmeyip reddettim. Son aradıklarında ısrarla taleplerini tekrarlayınca ben de Süleyman Soylu Bakanımıza konuyu aktarıp miting düzenlemek istediklerini ilettim. Sayın bakanımız şiddetle bunu kabul etmememiz gerektiğini ifade ederek, ‘gün içerisinde bir sürü insanla muhatap oluyorum, değil onlar onlar gibi olan başkalarını da lütfen yanıma yöreme yaklaştırma başkanım’, diyerek bizi uyarmış, üzerimize hak yüklemişti.

O tiplerin yanında görünmesine razı olmadığına şahit olduğum Süleyman Soylu’yu onlarla ilişkiliymiş gibi göstermek, Süleyman Soylu’ya değil Türkiye’ye operasyon çekmektir. İstiyorlar ki Süleyman Soylu düşsün. Biliyorlar ki, sayın Soylu düşerse Recep Tayyip Erdoğan düşecek, Recep Tayyip Erdoğan düşerse Türkiye düşecektir.

Bilinmelidir ki, ne Soylu’yu düşürürüz ne Recep Tayyip Erdoğan’ı ne de Türkiye’yi düşürürüz. Hükümetimizin ve bakanlarımızın yanındayız.”

MURAT ZORLUOĞLUY ULAŞIMI KTLÜ 3 PROF’A TESLİM ETTİ

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, mecliste yaptığı konuşmasında Maraş caddesi sorunu ve ulaşımla alakalı bazı bilgiler verdi.

Zorluoğlu şöyle diyor;

“Maraş Caddesi’nin geleceği ile ilgili olarak uzunca zamandır Trabzon’un gündeminde burası nasıl olacak noktasında çeşitli görüşler var. Yaptığımız altyapı çalışmasından sonra da kamuoyunda Maraş Caddesi’nin Cumhuriyet Caddesi’ne kadar olan bölümünün bundan sonra nasıl olacağı noktasında beklenti ve merak var. Bu konu ile alakalı olarak sadece Maraş Caddesi değil, Cumhuriyet Caddesi’nden Gazipaşa Caddesi’ne, İskele yokuşundan Taksim yokuşuna ve Tanjant’a kadar olan alanın tamamını kapsayacak şekilde Ulaşım Master Planı çalışması kapsamında burayı incelettik. Ekibin içerisinde KTÜ’den 3 profesör danışmanımız var. Dolayısıyla Ulaşım Master Planı ekibi burayı çok iyi bilen, çok ciddi güçlü bir ekip olarak çalışmalarını yapıyor. Meydan bölgesini tamamladılar ve bize de bir taslak sunum yaptılar. Ben bu konuyu çok önemsiyorum. Buranın geleceğine şehrimizin bütün dinamiklerinin istişaresi ile karar vermemiz gerektiğini düşünüyorum. Geçtiğimiz günlerde Sayın Milletvekillerimizle ve il başkanımızla değerlendirdik ama ayı zamanda ben daha sonra MHP, CHP ve İYİ Parti il başkanlarımızı ziyaret ederek çalışmalar hakkında kendilerini bilgilendirdim ve konu ile ilgili istişarelerde bulunduk. Bu akşam da Trabzon’daki tüm meslek odalarının ortak yönetimini oluşturan İKK yöneyim kurulu toplantısına katılacağım ve orada bütün meslek odası başkanlarına yaptığımız çalışmalarla ilgili bilgi vereceğiz. Elimizde olan raporu kendileri ile paylaşıp istişare edeceğiz. Daha sonra TTSO, Ticaret Borsası ve Esnaf Odaları Birliği Başkanımızla da özel olarak istişare edeceğim.”