AHMET METİN GENÇ YALNIZ MI KALDI? 

Ahmet Metin Genç bir süredir programlarını yalnız yapıyor. İl başkanlığı döneminden bugüne onun bir ekibi vardı. Arada küslükler olurdu arada kırgınlıklar olurdu. Ama bir şekilde bunu giderir ve yeniden buluşurlardı. Gördüğümüz şu ki; Genç’in yanında kimse kalmadı. Hemde tam şu sıra vekil adayı olarak sahada olduğu dönemde.  Mesela en son gençlerle buluştu AK Parti Ortahisar İlçe Başkanı Selahaddin Çebi yanında yoktu. İl dışında olduğunu söyledi gerçi. E Ortahisar’da yönetici mi kalmadı?
Bu arada Genç’in basın danışmanı Yusuf Keskin yönetiyor PR’ını o yapıyormuş. Bakalım milletvekili listesinde birinci sırayı alabilecek mi? 

ÖZEL-ATAMAN GÜNDEMİ DEVAM EDİYOR 

Özgür Özel Atilla Ataman’ı Ankara’da eleştirmişti. Ardından Atilla Ataman Özel’e cevap verdi. Özgür Özel bu defa ona Trabzon’a gelerek cevap verdi. Dün Ataman yeniden Özgür Özel’in sözlerine cevap verdi. Bugün CHP İl Başkanı ve vekili olaya dahil olacak. Trabzon siyaseti ilk defa nabzı bu kadar yükseldi. Bir AK Partili kurmay şöyle analiz yaptı: “İl Başkanı Sezgin Mumcu bu kadar gündem yapamadı yahu…”
Bakalım bugün CHPliler ne diyecek? 

TRABZON'DA 25 STK’YA CHP’DEN NEDEN TEPLİ GELDİ?

CHP Trabzon İl Başkan Yardımcısı Umut Özkarabekir ile CHP Meclis Üyesi Cüneyt Zorlu Trabzon’da 25 STK’ya tepki gösterdi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Özgür Özel’in İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya karşı söyledikleri nedeniyle bu 25 STK imzalı deklarasyon yayınlayıp Özel’i eleştirmişti. CHPli Zorlu ve Özkarabekir de buna tepki vererek, sert çıktılar. 

Özkarabekir şu tepkiyi verdi: “Bu oda başkanları kimin adına kimden izin aldılarda neye imza atıyorlar!! 

Siyaset yapmak isteyen görevini bırakıp siyaset yapabilir ama bu şemsiye altına siyaset bu kadar sokulmaz..

Kendimden örnek vereyim 

Başkanını severim sayarım ama İnşaatçılar ve Emlakçılar odası üyesi olarak ben kimseye böyle bir yetki vermedim toplansak bize sorulsa böyle bir yetkiyi de üyelerden kimse alamaz zaten odaların böyle bir misyonu da yok 

Sanki Yurtdışından ülkemize yapılan bir tehdit dolayısıyla birlik olup ortak hareket etmişiz gibi bir havalar var ortada 

Bu oda başkanları benim fırıncım, pazarcım, şoförüm adına karar verip bir siyasiye güzelleme yapıp övmek için başka partinin grup Başkan vekili için ordumuza destek vermediğini idda ederek iftira atamaz

Biz daha dün bu iftira attıkları vekilimiz ile o açıklama yapan odalara üye olan esnaflarını tek tek gezdik 

Tek bir olumsuz geri dönüş almadık 
Aksine hepsi çok memnun olup bağırlarına bastılar durum böyle iken bile kimin adına neyin açıklamasını yapıyorsunuz 

Biz yönetimleri odamız adımıza siyasi beyanlarda da bulunsunlar diye seçmiyoruz 

Bu odalara işi gereği yasa dolayısıyla üye olmak zorunda olan insanlar adına yapılan bu açıklamanın içi boştur 

Düşünün ki ben CHP Trabzon İl Başkan Yardımcısıyım ve üyesi olduğum oda böyle bir açıklama yapıyor haberim bile yok 

Diğer oda üyeleri ne yapsın.

Başta üyesi olduğum İnşaatçılar ve Emlakçılar odası olmak üzere bu bildiriye imza atan tüm oda Başkanlarını kınıyorum”

CHPli Zorlu da şunları yazdı: “NİYE HERGÜN MECLİSTE YÜZÜNE KARŞI SÖYLENENLERE ,TRABZON DA SÖYLENİNCE Mİ RAHATSIZ OLDUNUZ.? Berat Albayrak ta bir zamanlar kırmızı çizginizdi.Bir çoğunun kendi üyelerinin çektiği sıkıntılar hakkında hiçbir çalışması olmayan ,batan esnafların yanına bile gitmeyen  sadece görüntüde  stk başkanı olan aşağıdaki şahıslar siyasetin ta  içine girmişler. Kendine sorulan sorulara cevap veremeyen biri için imza vermişler. Sizleri kimler zorladı biliyoruz. Sn cumhurbaşkanı görevden aldığı gün tarafına bakmayacağınızı da biliyoruz.  O günleri göreceğiz.  İktidar el değiştirince sizleri  göreceğiz merak etmeyin . Gücün yanında yer almaya devam edin. Bu imzaları atarken üyelerinize soramadığınızı da biliyoruz?.. Sizin üye ve emeklilerinizin hakkını arayan partiyi zamanı gelince hatırlayacaksınız..Ama biz yine kin gütmeyecek doğruyu yapacağız..”

BEKİR AKTÜRK’E ‘LOKMA’ DİYE SESLENDİ

CHPli Cüneyt Zorlu Bekir Aktürk’e de saydırdı. Sosyal medya hesabından şunları yayınladı: 

LOKMA TATLI BOĞAZINDA KALIR. Muhtarlar federasyonu başkanı Trabzon'da tatlı işletmeleri olan Aktürk soyadlı şahıs  görevinin gereğini yapmak yerine siyasi açıklamalarla tarafını gösterdi. Trabzon'lu olarak sn Soylu nun sn Özgür Özel tarafından  eleştirilmesinden rahatsız olduğunu falan belirtmiş. Teröre destek gibi saçma sapan konuşma yaparak sallanan  koltuğunu sağlama almaya çalışmış.   İşletmesi için  suyu elektrik direğinden geçirerek kullandığı TİSKİ tarafından kaçak olduğu belirtilerek kamuoyu ile paylaşılan bu şahıs bize millilik dersi vermeye ve CHP ye laf söylemeye yeltenmiş.
Bize laf söylerken 50 kez düşünün artık.  Saha öyle boş değil.  Tiski yi suçlayıp   ardından cevabı görsellerle alınca   konuyu unutturup aklınca   yaranmaya çalışmış. Muhtar dikkat et CHP büyük lokmadır öyle senin lokma tatlına benzemez  adamın boğazında kalır.

TRABZON’DA KULİSLERDEN KISA KISA 

CHP Trabzon eski İl Başkanı Necip Yıldız: “Vekil adayı olmayı düşünenler öncelikle partimizde görev almış örgütlerimizin derdini bilen kişiler olmalıdır” 

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Özhaseki’nin yardımcısı Trabzon eski Milletvekili Ayşe Sula Köseoğlu’nun yeniden Trabzon’dan  vekil adayı olmak için temaslarını sürdürdüğü gözüküyor. ama çok da karşılık bulamadığı söyleniyor.

CHP Trabzon Birinci sıra Milletvekili Adaylığını isteyenler arasında TBB Başkan Yardımcısı Av. Sibel Suiçmez var. Yalnız örgüt ile arasındaki buzları eritmesi gerekir. 

MHP Trabzon İl Başkanı Bekir Sıtkı Tarım’ın vekil adayı olacağını söylemesinden sonra yerine MHP Trabzon İl Başkan Yardımcısı Ömer Ayar’ın geçeceği öğrenildi. Tarım’ın bu kararı yönetime danışmadan verdiği ve genel merkeze ilettiği yönetim katınta ciddi huzursuzluk yaratmış. Sonra çıkan kriz çözülmüş.