TRABZON EMNİYETİ VE KULİSLERDE KONUŞULANLARDAN BİR KISMI 

Trabzon İl Emniyet Müdürü Kenan Aydoğan’ın ilk geldiği günden bugüne epey konuşulan bazı kuralları vardı. Hatta bunlar epey tartışıldı. Mesela GBT uygulaması yapılması talimatını vermiş ve hatta bu sorgulama için de bütün bekçi polislere kota koydurmuş! Bu iddiayı bazılarına teyit ettirdik.

Bu kotaları tamamlamak için güvenlik güçleri bir birlerine artık yardım etmeye başlamışlar! İlçelerin bazılarında yada bazı mahallelerde yoldan vatandaş geçmeyince bir birlerine TC numarası atıp sorgulatmaya başlamışlar!

Bu emniyet müdürünün koyduğu ilginç yankısı olan kurallardan birinin geliştirdiği komik durum! Böyle şeyler kulağımıza çok geliyor. Bir de vatandaşların çok şikayet ettiği araçlarda filmli camlar denetlenirken yapılanlar. Filmli camlar nedeniyle durdurulan araçlar uygulama anında camları çiziliyor yetmiyor aracın içinde kim olursa bakılmadan filmler sökülmesi isteniyormuş! Buna şahitlik eden bir iş insanı, “Yahu aracın için de diyelim eşin var, eline anahtar alıp polis camdaki filmleri çizmeye, tahrip etmeye çalışıyor. Olmaz ki? Şu an emniyetin yaptıklarını doğuda yapsalar, ciddi sıkıntılarla karşılaşırlar gibime geliyor” dedi. 

YALAKA TROL DİYE İSİMSİZ BAHSETTİ AMA O ÜSTÜNE ALDI

İYİ Partili Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık’ın silahlı saldırı olayıyla alakalı ilginç bir gelişme yaşanmıştı. Olayın azmettirici olarak gözaltına alınan ve daha sonra tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan Ayhan Kılıç’ın ilçe stadyumuna alınıp protokolde maç izlemesi Mustafa Bıyık tarafından tepkiyle karşılanmıştı. Hatta ona yakın isimlerden Avni Özaslan da ‘protokolde ne işi var’ haberleri yayınlamıştı. 
Protokole girmesinin sebebi olarak da AK Partili Yomra Meclis Üyesi Eyüp Çuvalcı’yı göstermişti. 
Buna cevap olarak Çuvalcı, Haberlobi’ye açıklama yaptı. İddialarının asılsız olduğunu vurguladı.
Haber linki burda

Eyüp Çuvalcı, iddialara cevap verirken üstü kapalı isim vermeden Mustafa Bıyık’ın trolleri var dedi, yalakaları var dedi.
Neler demedi.
Şimdide dün gece Avni Özaslan, bize ulaştı ve ‘başkanın trol yalakaları’ diye isimsiz bahsettiği kendisinin olduğunu bu nedenle açıklama yapmak istediğini söyledi.
Bizde aynen gönderdiği açıklamayı koyuyoruz; 
“Ne oldu Eyüp Çuvalcı? Bu kez Büyükşehir Belediyesine koşup, "Avni Özaslan'ı işten atın" diyemediniz mi? Haberlerimin ekran görüntülerini birilerine atıp beni şikayet edemedin mi? Yoksa aynı filimleri çevirmek için mübarek Ramazan'ı mı bekliyorsun?
'Yalaka trol' senin gibi insanların arkasından film çevirenlere denir. İnsanların yüzüne başka arkasından başka konuşanlara denir. Kendi çıkarlarını toplum menfaatlerinin önünde görenlere denir.
Ben ne diyorsam açıktan diyorum, ne yazarsam açıktan yazıyorum. Senin gibi kapalı kapılar ardında film çevirmiyorum. Sen bu huylarımı iyi bilirsin!..”

DOKTOR HASTANIN ÜZERİNE Mİ YÜRÜDÜ? 

Trabzon Kaşüstü Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde geçen gün beyaz kod alarmı verildi. Kaşüstü Hastanesi’nde doktor hasta yakını ile tartıştı. Bu tartışma beyaz koda kadar gitti!
Hasta yakını iş insanı Onur Y. eşi Süreyya Y.’yi doktora getirdiğini, randevu alıp sıra beklediğini bu sırada içerden tartışma yaşadıklarını, doktor Bülent Arif K.’nın üzerine yürüdüğünü iddia etti.
Doktorun, “Ulan bunların randevularını sileceksin” gibi ifadelerle üzerlerine yürüdüğünü ifade eden iş insanı Onur Y., “Bu şekilde bize davranamazsınız” diyerek cevap verdiğini bu seferde doktorun, “Çağırın güveliği atsınlar bunları dışarı” dediği ve beyaz kod verdiğini öne sürdü.
Aynı doktorla ayaklı daha önce 3-4 defa böyle bir olay duymuştuk ama bu defa sanırız resmiyete döküldü! Bakalım şimdi ne olacak? Şikayetler ilgili yerlere yapıldı. Şimdi orada şahitler de var! 

AHMET AĞAOĞLU VEDA ETTİ

Trabzonspor Kulübü Başkanı Ahmet Ağaoğlu, Trabzonspor yönetimine veda etti. Şu anki görevde bulunan yönetici arkadaşları ile son maç sonrası tesislerde bir araya geldi. İçlerinde Asbaşkan Mehmet Yiğit Alp yoktu. Bir kaç yöneticinin daha olmadığı toplantıda 10 kadar yönetici vardı. “Sizle zor zamanlar geçirdik, zor günlerden bugünlere geldik. Hepinize teşekkür ediyorum. Emekleriniz çok oldu” diyerek teşekkür etti. Bu veda artık kongre öncesi sondu. Bundan sonra Aralık ayında Ağaoğlu yeni isimlerle yoluna devam edecek. 

TRABZONSPOR TARAFTARLARINA ÇERNOBİL MAĞDURU BİLE DEDİLER

Trabzonspor zirveye giderken, takım çok iyi, takımın zengin kadrosu var, yedeklerinden bile bir 11 çıkar, İstanbul’un 3 büyüğünü toplasan böyle güzel futbol keyfi veren oyun çıkmıyor gibi.. İfadeler kullanacaklarına..
Zirve yarışında yenilmeyen lider Trabzonspor’u kötülemek, çelme takmak için herşeye deniyorlar.

Ama bu defa geçmişte yaşananlar gibi olmuyor. Ne yapsalar yüzlerine gözlerine bulaştırıyorlar. En son ‘Çernobil mağduru’ diye Trabzonspor taraftarlarına hakaret ettiler. 
Bunu yapanlar gereken cevap verilmiştir. Trabzonspor yoluna devam edecektir. 

KONUŞAN FOTOĞRAFLARDA BUGÜN VALİYE YER VERDİK 

Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, dün öyle bir ziyaret yaptı öyle bir poz verdi ki değinmeden, irdelemeden geçmeyelim..
Yer Erdoğdu Mahallesi Semt Pazarı
Pazar esnafına hayırlı ve bereketli kazançlar dileyen Vali İsmail Ustaoğlu, marul satan bir teyzemizin, bir anamızın, bir emekçi kadının yanına çömeldi. O’num halini hatırını sordu.
İşte biz buna devlet halkıyla deriz.
Devlet büyüğü, böyle milletinin yanında olmalı deriz. Bu konuşan fotoğrafı yayınlıyoruz. Vali İsmail Ustaoğlu’nun bu anlarını fazla görme dileğiyle..

a-1