STRES SIKINTI ŞEHRİ GERİYOR

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası seçimlerinin nabzını fena atıyor öyle böyle değil... Kulislerde sözler havada uçuşuyor! Her köşede birşeyler söyleniyor. Bu stres sıkıntı şehri geriyor! Bu seçimde şehri geren en başlı öğelerden biri adaylardan Erkut Çelebi'nin medyacı ajans ekibi.. Bu ekip algı yaratmak uğruna tüm TTSO meclis üyelerini zan altında bırakabiliyor! Sırf Çelebi'yi öne çıkarmak için Çeleni'nin kendi ekibini bile zor duruma düşürecek hamleler yapıyorlar. Haliyle mesela konu Anara'ya bile nasıl yansdıdı malum.. Neyse bu konunun derinliğini de o düşünsün! Hatta bir ara aklımıza acaba Çelebi'yi alt etmek isteyen yanındakiler mi bunu böyle bilerek yapıyorlar diye düşünmeden edemedik.. Sonra dedik ki.. Amannnn boşver gitsin!

TRABZON MEDYASI TTSO SEÇİMLERİNE NASIL SIZDI?

Homurdanmalar...
Serzenişler..
Hayal kırıklıkları.
Bu duygular TTSO seçimleri sürecinde Trabzon medyasında hakim..
Nedenini anlamamız için Trabzon Gazetciler Cemiyeti Başkanı Ersen Küçük'ün seçildiği döneme gitmemiz gerekiyor.
Trabzon medyasından oy isterken, bazı hamleler yapılmıştı! Kazanalım da ne olursa olsun diyen Küçük ekibinden  bazı isimler, sponsor, reklam sözü vererek Trabzon medyasını ekonomik yönden güçlendiriceklerini vaat etmiş! TTSO eçimlerinde o aynı oy isteyen kişiler Trabzon medyasının karşısına ajansçılıkla çıkınca bütün tanıtım işlerini kendilerine toplayınca yazının başında yazdığımız duygusal reaksiyonlarla Trabzon medyasına yansımaları oldu. Haliyle Trabzon Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ersen Küçük de hedefe kondu.
Valla oy verenler bu sözleri alıp inandıysa bilemeyiz.. Biz bu şekilde ne oy isteriz ne oy veririz!

NEDEN SESSİZLEŞTİKLERİNİ ANLAMADINIZ MI?

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) seçimlerinde kritik zaman işlemeye başladı. 
31 meslek komitesinin üyelerinin seçimi yapıldı. Meclis üyeleri belirlendi. Şimdi sıra TTSO Yönetim Kurulu Başkanı ile yönetimi ve TTSO Meclis Başkanı ile yönetimi seçilmesinde...
Kulisler çok hareketli..
Mevcut Başkan Suat Hacıslaihoğlu'nun istediği isimlerin bir çouğu komitelerden çıkamadı. Amaaaa.
Bu onun başkan adyalığını zorlaştırsa da henüz net  birşey yok. Erkut Çelebi'nin şansı yüksek gözüküyor lakin onun turuncu grubunda küskünler ve kırgınlar zaman daraldıkça artmaya başladı. 10-12 meclis üyesi turuncudan beyaza geçerse Suat Hacısalihoğlu'nun tarafı güçlenmiş olacak. Yani kısacası Suat Hacıslaihoğlu'na da ibre son gün dönebilir! Geçen dçönem seçimdede böyle olmuşu.
Veya Suat Hacıslaihoğlu yerine başka bir isim çıkarsa Erkut Çelebi'nin ekibinde yine bir daralma olabilir. Meclis üyeleri seçilirken zafer naraları atanların biraz daha sessizleşmesini sebebi budur. 
Bu arada bu sonuçların Ankara'ya kadar yansımadı da AK Parti Genel Merkezini fena halde kızdırmış. Çünkü FETÖ'ya yakın 'Ankara Kuşu' adlı twitter hesabı da "Trabzon Ticaret Odası'nda AK Parti'nin desteklediği aday kaybetti" mesajı attı. Bu da Erkut Çelebi'nin listesinde ki AK Parti Trabzon İl yöneticilerini baya bir terletmiş..
Diyelim TTSO Başkanı Çelebi oldu, bir de bu imajı düzeltmek için epey çaba sarfedecek. İşi zor!

ŞADAN EREN MECLİS BAŞKAN ADAYI OLUR MU?

TTSO'nun önde gelen isimlerinden Şadan Eren geçen seçimde TTSO Meclis Başkanı seçildi. Suat Hacısalihoğlu ile hareket etti. Bu seçimde kesinlikle bir renk vermedi. Ama oğlu Sırrı Eren Turuncu liste için uğraş verdi. Kendisini bu çabasından dolayı kutluyoruz. Gerçekten ekibiyle müthiş bir performans sergiledi! Sandık kurulursa her ne olursa olsun tecrübesinden yararlanmak gerekir düşüncesindeyim. Şadan Eren şimdi meclis üyesi olarak TTSO'ya yeniden girecek. Çünkü denilene göre Sırrı Eren şirketin yetkisini babasına verecek. Bu ihtimal masada.. Haliyle adı meclis başkanlığında geçiyor. Yani Suat Hacısalihoğlu'nun rakibiyle mi hareket edecek diye bir soru sorabilirsiniz.. 
Hayır öyle demiyoruz ama kulislerde yeniden meclis başkan adayı olacağı dillendiriliyor diyoruz.

İÇİMİZE KURT DÜŞTÜ

Meclis başkan adaylığı konusunda henüz sandıklar kurulmadan seçim arefesinde Erkut Çelbi'nin adyaının TTSO'nun Trabzonspor'un kurucularından merhum Ali Osman Ulusoy'un kızı iş kadını Hülya Ulusoy olduğu söyleniyordu.

Bir de böyle bir durum var. Unutmadan..
AK Parti Trabzon İl Başkan Yardımcısı Alper Bektaş da Erkut Çelebi'ye ve ekibine yakın bir isim ve geçen dönem meclis başkan adayı idi ve son anda çok az bir oyla seçimi kaybetti.
E o da var. Yani turuncu liste yönetim kurulu başkan adaylığı konusunda da meclis başkan adaylığın konusunda da çakallı menemenine benzedi.. Karışık ortaya... Çık işin içinden çıkabilirsen..

Başta Erkut Çelebi'nin ajansçılarından bashetmiştik ya.. İşte onlar en son AK Parti'nin bu işe karışmadığını, meclis başkan adaylarının da 4 tane olduğunu.. Çelebi'nin hepsine aynı mesafede olduğunu yazmaya çalıştılar. 

Biz meclis adyalarının 4 tane bile olduğunu bilmiyorduk onlardan  öğrendik. Hayır şimdi bunu neden diyorlar ki? Aklımıza takıldı! İçimizden şu geçti.. Hafif demli çayın yanında..
"Acaba Erkut Çelebi 4 meclis üyesi adayına da aynı sözü mü verdi?"
Ah be..
Alemsiniz..
Azizim..
Alem..