TRABZON’DA SEDAT PEKER YANSIMALARI

Sedat Peker analizleri sürüyor. Trabzon’a yansımaları nasıl? Muhalefet il başkanları nasıl bir tavrı sergiliyorlar?

Hemen bir kaç örnek verelim.

Gelecek Partisi Trabzon İl Başkanı Hasan Kamil Velioğlu, dikine gidiyor. Başından beri lafını esirgemedi. Alenan AK Parti’yi hedef alıyor. 

İddiaların peşini bırakmıyor. 

En son şunu söyledi; 

“Bir Başbakan düşünün oğlu, Şehit Haberleriyle ağladığımız bir günde Kumar masasında görüntülendi, Uyuşturucu ticaretiyle adı anılıyor ve kısa zamanda büyük bir servet sahibi oldu. Şuan servetinin ve gemilerinin sayısı bilinmiyor.

Bir Başbakan da düşünün, görev süresinde Siyasi Ahlak Yasası çıkarmak için mücadele eden, Hiçbir müteahhitle özel görüşmesi olmayan ve  4 tane çocuğunun hiçbir tanesinin adı dahi bilinmeyen....

Ve bir parti yönetimi düşünün, 2. Başbakanın görevden alınması ive yerine 1. Başbakanı getirmek için imza toplayan…”

O DA VİTESİ 5’E TAKTI 

CHP Trabzon İl Başkanı Ömer Hacısalihoğlu ise, Sedat Peker’in ilk videolarında birşey söylemedi. Temkinlik gitti lakin o da vitesi 5’e attı. En son savcılara seslendi. 

“Bakanları ve savcıları  da bizim gibi sadece izliyor. 

Hiçkimse bir mafya liderinin açıklamalarına itibar etmeyiz demesin.

PKKlıları itirafçı olarak dinleyip  bu ülkenin genel kurmay başkanını ve ordunun üst düzey  rütbeli personelini hapse atılırken  ^^olmaz böyle şey ^^  demediyseniz bugünkü  durum için de  olmaz böyle şey diyemezsiniz. 

Hukuk ,, bana göre sana göre  o na göre  mi olacak.”

İYİ Parti Trabzon İl Başkanı Azmi Kuvvetli daha bu konuya çok girmedi. Saadet Partisi Trabzon İl Başkanı Cevat Kurt gibi…

Herhalde şunun için, “Yahu bir şey diyeceğiz halk nazarında ‘mafyanın sözü ithamlarıyla mı hareket ediyorsunuz’ diyecekler. Bu yakıştırmayı kabul etmiyoruz.” modunlarda.

AK PARTİ ANALİZİNİ USTABAŞI’NA BIRAKALIM

Levent Ustabaşı AK Parti’deki kulisleri şöyle değerlendirdi; 

“Trabzon’da “Sedat Peker Vol - 5” videosuna kadar susan Ak Partililer sosyal medya hesaplarından Vol 6’da bu fotoğrafı paylaşarak İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya destek açıklaması yapmaya başladılar. 

Bu görüntüyü nasıl yorumlayalım?

İki tespitle ortaya koyabiliriz; 

Puslu havanın dağılmasını bekleyenler!

İkincisi Ak Parti genel merkezinin tutumuna göre şekil almayı bekleyenler!

Şekil almayı bekleyenlerin bir bölümünün Bakan Varank’ın konuşmasıyla rahatlayıp “ohhh be” çektiklerini unutmayalım. 

Belkide bu yüzden Ak Parti Trabzon İl Başkanı Sezgin Mumcu da ancak Vol 6 sonrası dün gece  Bakan Soylu’yu destekler yönde açıklama yaptı. 

Soylu’nun Trabzon’dan vekil olması, Trabzonlu olması Trabzon’daki Ak Parti teşkilatlarının tamamının yanında olması hatta genel merkezden daha fazla ses çıkarmasını bekleyenler olduğunu bir kenara not edelim. 

Vollerin bitmesini bekleyip sonunda ne olacağını bekleyen Ak Partilileri de anlamak lazım! Bu ülke çok kısa zamanda darbe girişimleri, Sahte Ergenekon operasyonları gördü! 

Çok güvenip sevseler dahi küçük de olsa endişe taşımaları normaldir. 

Haliyle Bahçecik bir dolmuş mesafesinde…”

Ak Parti kulislerindeki bu fırtınalı Vol gel-gitlerine daha derin yer vereceğiz. 

AK PARTİ’DEN BİR BİRLERİNE FOTOĞRAFLI GÖNDERME

AK Parti Trabzon İl Teşkilatından bazı eski yöneticiler, mevcut il yönetimine gönderme yapmaya başladılar. Bu göndermelerde Bayburt ve Gümüşhane İllerinde asılan dövizleri gösterdiler. AK Parti Bayburt İl Başkanlığı, “Soyu sağlam olanın sevdası Soylu olur” yazılı pankartı şehrin bir tarafına astılar. Aynı şekilde Gümüşhane AK Parti İl Başkanlığı da, “Soylu bakanımız kırmızı çizgimizdir. Kandilin sözcülerine yedirtmeyiz” yazılı dövizi astı şehrin bir tarafına..

Gönderme öyle;

“AK Parti Trabzon İl Başkanlığı ilk sahip çıkması gerekirken, bir açıklama bile yapmadınız. Bunun hesabını vereceksiniz”

Bir sürü yorum eleştiri var da biz en naifini aldık. Bu arada AK Parti’nin Trabzon’a bir numarası Sezgin Mumcu ve iki numarası Ömer Topaloğlu, dün mesaj foto destek fotosu paylaşmaları dikkat çekti.

Bu AK Parti kulislerine yansıdı..

Devamını yarını bıraktık.