BÖYLESİ TESADÜF DE TRABZON’DA OLUR!

Özgür Özel’in Trabzon ziyaretinden bazı pasajlar vermemiz lazım. Bunlar basın toplantısı ve diğer programına yansımayanlar. İşin en ilginç tarafı bir karşılaşma oldu. Bu karşılaşma Atilla Ataman ile Özgür Özel arasında hemde! Basın toplantısında Ataman’ın sözlerine cevap veren Özgür Özel, yürüyerek partilileriyle TTSO binasına giderken kimle karşılaştı dersiniz? Tabiki ‘kadere bak’ denecek bir tesadüfle Ataman ile.. Yanında bir ajansçı vardı. Kadim dostu ile yürürken CHPliler ile karşılaşması ilginç detay olarak yansıdı. Orada bulunan birine ‘yüzleştiler mi?’ ‘konuştular mı?’ diye sorduk. Göz göze gelmemişler. Aynı yoldan farklı yönlere yürümüşler!

CHP İKTİDARA GELİRSE İLK  YAPACAĞI PROJE NE OLACAK? 

CHP Başkan Vekili Özgür Özel’in CHP Trabzon İl Binasında toplantısında basın mensupları zor anlar yaşadılar. Hatta bir ara bir kaç basın mensubu meslektaşımız salonu terketmek zorunda kaldı. Partililerden zar zor yer bulanlar toplantıya devam ettiler. CHP Trabzon il yönetimi bu konuda sınıfta kaldı. Basın toplantısını başka bir alanda yapsaydılar daha iyi olurdu. Hatta bir ara Özgür Özel ayağa kalkıp, partililerine “Lütfen basın mensubu arkadaşlarımız görevlerini yaparken yardımcı olalım” diye uyardı. Toplantıya bordo mavi armalı kravatla yapan Özel, kendisinin de Trabzonspor’a sempatisinin olduğunu yakın dostlarının Trabzonsporlu olduğunu vurguladı. Bu arada edindiğimiz bilgiye göre Trabzon özelindeki açıklamalarına günler öncesinden çalıştı, bir gün öncede meclis üyeleri, Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, İl Başkanı Ömer Hacısalihoğlu ve parti kurmaylarıyla Trabzon ile ilgili konuşacağı detayları istişare yaptığı belirtildi. Özgür Özel ilk defa Trabzon’da çok aşırı detaya indi. Mesela Şehir Hastanesi Projesinden bahsetti. AK Parti Trabzon Milletvekillerine laf çakıp; “Şehir Hastanesi ihale edilecek diyorsunuz. Birini Eylülde diğerini Kasımda diğeriniz Aralık’ta diye gün veriyor. Oturup anlaşın aynı tarihi verin” diye çıkıştı. 
Özgür Özel Trabzon ile ilgili CHP’nin en büyük ve ilk yapacağı projenin de Güney Çevre Yolu olacağını vurguladı. 

AK PARTİ KANADINDAN ‘ÖZEL’ TEPKİSİ NASIL GELDİ?

Özgür Özel’in basın toplantısının gelin bir de siyasi gündeme yansımalarına bakalım.  İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya yönelik 13 soru sorarak ağır eleştiren Özel’e en sert Soylu konusunda ki tepki AK Parti Trabzon İl Kadın Kolları Başkanı Meryem Sürmen’den geldi. 
Sürmen, PKK’nın yayın organına ödül verildiği geceyi hatırlatıp, “Özgür Özel kimdir?

PKK yandaşlarıyla aynı sahneye çıktığınızda iliklediğiniz ceketinizi,

Trabzon’lu 15’lik delikanlı Şehit Eren Bülbül’ün anneciği Ayşe teyzemizin önünde de iliklediniz mi? Önünüzdeki kırmızı mikrofonlara tükürerek;İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu övmeye çalışırken belediyeden attıkları işçileri unutan,
10 Kasım Anma Törenlerini dans resilatine döndürenlere verecek cevabı olmayan Özel! ‘CHP’den her çiftçiye bedava traktör! Diyerek insanların aklıyla dalga geçen Özel!

Traktörler nerde diyen gazeteciye,bu vaadi çarpıcı olsun diye söyledim dediğinizde utandınız mı?

Amedspor’a verdiğiniz destek twitlerinin ardından şanlı Trabzonspor’u ağzınıza alamazsınız!

Bu şehrin dinamiklerine laf uzatmazsın! Sn.Özel,zehirli dilinizle ancak kendinizi zehirlersiniz.

Trabzon’un evladı,PKK’nın korkulu rüyası İçişleri Bakanımız sn.Süleyman Soylu bu milletin omzunda,gönlündedir.

Hazmetmekte zorluk çektiğiniz asıl mesele budur.

Şimdi,ceketinizi ve nefretinizi alıp gidin!” ifadelerini sosyal medya hesabından paylaştı ve Özel’i etiketlediği görüldü. 

Ayrıca AK Parti Araklı İlçe Başkanı Şaban Bıyık da,”Sn.Özgür Özel,Trabzon şehri yiğit insanların çıktığı ve yiğit siyasetçilerin de yetiştiği bir şehirdir.İçişleri Bakanımız Sn.Süleyman Soylu’da bunlardan biridir.

Trabzon şehri ve Trabzonspor üzerinden siyaset yapacak en son insansınız.Konuştuğun dil kimlerin dili olduğu da malum” ifadeleriyle tepki verdi. 

BİR KAÇ SAAT SONRA ŞÖYLE CEVAP VERDİ 

AK Parti Trabzon İl Başkanı Sezgin Mumcu da Özgür Özel’e tepkisini bir basın metni yayınlatarak verdi. Hemen Özgür Özel’in açıklamalarından bir kaç saat sonra şu metni yayınlattı: 

AK PARTİ İL BAŞKANI DR. SEZGİN MUMCU ÖZGÜR ÖZEL’İN İDDİALARINA CEVAP VERDİ

Hasta Alt Bezi Meselesi

Suriyelilerin bebek bezine dahi para verdikleri iddiası Devletimizin tüm vatandaşlarımıza sağladığı desteği istismar etmektir. 

Bebek bezi değil hasta alt bezi, 2 yaşını geçmiş ve sağlık kuruluşundan rahatsızlığı ile ilgili aylık heyet raporunu ibraz eden Türkiye toprakları üzerinde yaşayan tüm insanlarımıza hasta alt bezi ödemesi yapılmaktadır.

Bu detayı bile bile ‘Suriyelilere çocuk bezi’ diyerek ırkçılık yapmak insani değildir. 

Şehir Hastanesi

Bölgesel bir sağlık kompleksi olarak yapımına devam edilecek olan Şehir Hastanemiz 24 Kasım 2022 tarihinde tekrar ihalesi yapılacak, giderleri ise tamamen kamu kaynakları ve merkezi bütçeden karşılanacaktır. Sayın Özel’in Şehir Hastanesi ile ilgili iddiaları asılsızdır.

Utanın…

Türkiye’nin başta Savunma sanayii olmak üzere yerli ve milli tüm unsurlarıyla bölgesel ve küresel dengeler bozup yeni dengeler kurduğu bu kritik eşikte Türkiye Cumhuriyetinin terörle mücadelesine destek vermemek Hükümete saldırmak, teröre hizmet etmek demektir. Sayın Kaya’ya iletiyorum sorularımı, Genel Başkanınız YPG’nin terör örgütü olmadığını dile getirdiğinde utandınız mı?
 Genel Başkanınızın YPG’mi bize saldıracak sözlerinin ardından Gaziantep Karkamış’a saldırısı sonrası hiç utandınız mı?

Bir tek şehidimizin kanı yerde kalmasın diye yapılan sınır ötesi harekatlarımızı görünce teskereye hayır oyu verdiğiniz için utandınız mı?

Selahattin Demirtaş’a Bakanlık verilebilir sözlerinin ardından ilgili CHP’lilerin adına utandınız mı? 

İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu’ya yönelik kirli iftiraların karşılığında tekraren şunu dile getirmek isterim, kim ki hükümetimize cari açığını kara para ve uyuşturucu ile kapatmaya çalışıyor iddiasında bulunuyor ve ispat edemiyor ise şerefsizdir.

PKK kanallarına çıkıp hükümetimizi eleştirip ardından Trabzon’a gelip basın toplantısı yapmak hangi aklın tezahürüdür..

Sayın Özel…

“Çapsız” ifadelerini kullandığınız Davutoğlu ve Madımak katili dediğiniz Karamollaoğlu ile aynı masada oturan bir Genel Başkan’ın altında görevinizi yapmaya çalışmak sizlere neler hissettiriyor? 

Size göre YPG bir terör örgütü müdür? 

4-6 yaş arasında Kur’an Kursu eğitimi alan evlatlarımız ve aileleri için yaptığınız Ortaçağ Zihniyeti benzetmesini Trabzon’da gerçekleştirdiğiniz basın toplantısında da dile getirseydiniz teşkilat mensuplarınız alkışlayacak mıydı merak ettim doğrusu..

Nitekim Trabzon bu konuda oldukça hassas bir konumda yer almakta. Küçük yaştan itibaren evlatlarının Kur’an-ı Kerim’in ahlak ve terbiyesiyle yetişmesini tercih eden vatandaşımıza böylesine çirkin bir yakıştırmayı Trabzon’da yapamazdınız…

 AK Parti İktidarında Trabzon’umuzun Gelişimi 

Karadeniz’in Lokomotifi olarak nitelendirilen Trabzonumuz için Sayın Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın 2022 Ocak ayında şehrimize gerçekleştirmiş olduğu ziyaret sırasında 2 Milyar 309 Milyon lirayı geçen 95 eser ve hizmetin açılışını gerçekleştirmiş ve son 21 yılda yapılan toplam yatırım tutarı ise 45 Milyar TL’yi aşmış durumdadır. Cumhuriyet tarihinde bu denli büyük yatırımların odak noktası olmayan Trabzonumuz’a son 21 yılda verdikleri destek için başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere ilgili tüm Bakanlarımıza şehrimiz adına şükranlarımı sunuyorum.”

ÖZGÜR ÖZEL GÜNDEME OTURDU TIPA TABANCASI SİYASİ CEVAP OLDU

Peki gün boyu Trabzon’da gündem olan Özgür Özel’e gelen AK Parti’den bu tepkilere CHP kanadı nasıl reaksiyon gösterdi. Bir de buna bakalım. CHP Trabzon İl Başkanı Ömer Hacısalihoğlu gece yarısı şu metni sosyal medyasına koydu: “Akp il başkanı syn.Mumcu nun bugünkü basın açıklamamız sonrası sarf ettiği sözler üzerine çok şey söylemek gereği hissetmiyorum bile.Vatandaşlarımız gerçekleri biliyor ve sandığı bekliyor.
Çocukluğumuz da elimizden düşmeyen sadece boş ses ve kuru gürültü den ibaret '' tıpa tabancası " gibisiniz.”

ERKUT ÇELEBİ NEDEN RANDEVU ALAMADI? 

“Arsin’e yatırım adası yapacağınıza Arsin Organize Sanayiyi geliştirin yeter” diyen sonra da “TTSO projeleri boş” diye çıkışan TTSO yeni Başkanı Erkut Çelebi şokta! Son Ankara ziyaretinde Bakanlardan randevu alamadı. 

Önceki dönem TTSO Başkanı seçildiğinde ekibiyle Ankara’da TOBB’u ziyaret ettikten sonra bakanları ziyaret edip Trabzon için dosya sunmuşlardı. Çelebi ve ekibi, içerisinde Bakana yakın isimler  olduğu halde TOBB ziyareti sonrası Bakanlardan randevu alamadılar.

İKİ DEĞNEKLİ ADAM KİM?

Trabzon’da tarihi binada define mi? arıyorlar haberimiz ses getirdi. Bazı yerlerden telefonlar da aldık. Ama en ilgi bize ulaştırılan ‘Trabzon Müzesi (Kostaki Konağı) içinde ki zemin ve duvar arkası boşlukların tespiti” raporu oldu. 

“Bodrum katta duvarların içlerinde yer yer yaklaşık 1-1,5 m. uzunluklarında birbirinden kopuk kurşun çeşme boruları tespit edilmiştir. Kapalı olan ve eşya yoğunluğu olan yerlerde çalışma yapılamamıştır. Bodrum kat ve zemin haricindeki diğer katların duvarlarında ve zeminlerinde hem kiremit hem pervaz hem de başka boşluk sinyalleri olduğundan mevcut çalışma yapılan sistemle net bir tespit yapılması mümkün değildir. Çünkü mevcut sistemle tespitin net ve hatasız olması için boşlukların üstüste binmeden tek bir alanda olması gerekir. Üst üste çakışan birden fazla küçüklü büyüklü boşluk sinyalleri olduğunda sinyaller sapmaya maruz kalabilmektedir. Ayrıca boşluk sinyalleri alırken zamanla boruları veya boşlukların içleri kum, çakıl vs. şeylerle dolmuşsa, sonuç itibariyle orda artık bir boşluktan söz edilemeyeceğinden boşluk sinyalleri de algılanamamaktadır. Bu nedenle duvar arkası boşluklarda mevcut bilinen yerler dışında bir öneride bulunulmamıştır.”

Yani deniyorki: define hazine falan gibi şeyler aranmadı. Yapılan işlem bundan ibaret.. 

Ammaaaa..
Fakat..

Görüntülerde Jeoradar çalışmasında kullanılan kişi ve yöntemden bahsedilmiyor? 

İki değnekli adamın elindeki çubukların jeoradarın hangi yöntemini kapsıyor? 

Bunlara cevap bekliyoruz.