EYÜP ÇUVALCI YANLIŞ YAPMIŞTIR!

İYİ Partili Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık’ın silahlı saldırı olayında azmettirici olarak yargılanan Ayhan Kılıç’ın Yomra’da ilçe stadyumunda protokolde oturması krizinde kulislere yansıyanlara baktık. AK Partili Meclis Üyesi Eyüp çuvalcı’n ın onu stadyuma soktuğu, referans olduğu iddia edildi.

Her şey söylendi! Eyüp Çuvalcı’nın konuyla alakalı hiçbir söylemini göremedik! İddiaları kimse kendisine de sormamış. Bizde arayıp sorduk. Yalanladı. Kesinlikle Ayhan Kılıç’ı stadyuma sokmadığını kendisinin konuyla alakalı olmadığını söyledi.

Yalnız şöyle bir şey var. Aynı kişiyle 4-5 kişi aynı arabada stadyuma kadar gelmişler! Bunu kabul ediyor. Stadyuma almadığını söylüyor ama aynı arabada ne işin var?; Hele de böyle bir durumda… İşte bu olunca tüm şüpheleri üstüne çekmiş oldu!

Dedikleri doğru da olsa tutarlı gelmemesinin sebebi budur.

AK PARTİLİLER DEMOKRAT PARTİYE Mİ GEÇECEK?

Yomra demişken..
Hatırlarsanız Meclis Üyesi AK Partili 5 kişi partisinden ,istifa etmişlerdi. Onların istifası dinmemişken AK Parti İlçe Başkanı Avni Adanur da ilçe başkanlığından istifa etti.
İşte bu 5 meclis üyesi; Gözde Atasoy Koç, Metin Özke, Sabri Selim, Furkan Bayrak ve Nihat Gümrükçü önümüzdeki günlerde Demokrat Parti’ye geçebilirlermiş.. Yomra’daki köklü isim şunu dedi; “Hepsi olmasa da belki 3 tanesi..” diye düzeltti bizi…

KTÜ SON YILLARDA İLK KEZ EKONOMİYİ DEĞERLENDİRDİ 

Karadeniz Teknik Üniversitesi’nden ilk defa ekonomik alanda bir değerlendirme  geldi. Özellikle AK Partili olduğu ifade edilen Prof Dr Hamdullah Çuvalcı’nın Rektör olmasının ardından böyle çıkışlar tamamen yerini sükunete bırakmıştı! Yani çok az değerlendirmeler geliyordu. Son yükselen döviz kurları ile alakalı  KTÜ İİBF Öğretim Üyesi Prof Dr Yakup Küçükkaya, yaşanan ekonomik krizi ilginç bir şekilde değerlendirdi.

Şöyle dedi; “Sıcak para ülkeden kaçmaya başladı. Siyasetin faize müdahalesiyle yaşanan bu kaçış dolara talebi yükseltti. Ancak her şeye rağmen müdahale edilmezse Türkiye bu krizi de atlatır” 

BATUM TRABZON’DAN NASIL PAHALI OLDU

Turizmci Burak Zengin’in böyle ilginç tespitleri vardır.

Bakın o ne diyor;

“Gürcistan’a 400km gider, gezer benzin alır gelirdik gidiş geliş bedavaya gelirdi.yani depoyu 3/1 ucuz doldururduk.. Şimdilerde ise Gürcistan’da benzin daha pahalı hale geldi. Bu demek oluyorki benzinin fiyatı 2 kat ucuzladığı halde bu kadar pahalı.”