KIZIMIZI ÜZMEYİN LÜTFEN!

Trabzon’un evladı..
Can kızımız..
Bizi dünyada gururlandırdı.

2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları'nda 69 kiloda altın madalya kazanan Olimpiyat Şampiyonumuz Busenaz Sürmeneli için ne yapsak azdır. Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, kızımıza Trabzon halkı adına otomobili hediye etti. Bu nedenle ne eleştiriler geldi.

Neler yazıldı?
“Kimin parasıyla alın? Milletin parası değil mi?” gibi..

Vallahi gördükçe üzülüyoruz.

Bunları yapanlar hemde kendi içimizden. Bazıları öyle şeyler yazıyorlarki.. Vallahi yutkunamıyoruz.
Üzülüyor.
İç çekiyoruz..
Onun için ne yapsak azdır.
Türk bayrağını göklere çıkaran..
Bizi onurlandıran kızımıza hediye araba alınması, hediye verilmesi neden bu kadar konu edilir.
Lütfen kızımızı daha çok üzmeyin.
O’nun için ne yapsak ne etsek azdır.
O en başta tüm dünyaya Türkiye’yi Trabzon’un adını ezberletti.
Bir araba nedir ki bunun yanında?
Nedir?
Parayla satın alamayacağın tanıtımı, hiçbir servetle ödeyemeyeceğin olimpiyat zaferi gibi bir değeri bin bir zorlukla, binbir çileyle sahiplendirdi. 
Ülkene getirdi! Şehrine kazandırdı. 
Binlerce Trabzonlu gence rol model oldu. 
Naim Süleymanoğlu’nun madalyasına değer biçen çıkabilir mi?
Lütfen artık lütfen..
Ya susun ya da gölge etmeyin.

RİZE'DEKİ AVM, FORUM TRABZON GİBİ İLK SANCILARI YAŞIYOR

Rize'nin merkezinde yeni açılan Şimal AVM'den devamlı şikayetler geliyor.

Özellikle park sorunu, otoparkların giriş yerlerinin uzak olması en çok şikayet edilen konuların başında geliyor. Bir diğer sorun da mağaza işletmecilerinin AVM yönetimine sundukları şikayetlerin cevapsız kalması...

Böyle bir çok sorun devam ediyor.

Bakalım yönetim bu konuda ne zaman düzenleme yapacak. Çok ciddi sorunlar büyüyor.

Bu arada mağazaların bir kısmı hala boş. Markalarla görüşmeler yapılıyor. 50 kadar firmanın sırada olduğunu öğrendik...

DOLMUŞ ZAMMI NE ZAMAN BAŞLADI TARTIŞMASI

Trabzon Büyükşehir Belediyesi ile Trabzon Şoförler ve Otomobilciler Odası görüşmesinin ardından şehir içi dolmuşlarına 1 lira zam yapıldı.

Zamlı fiyatların 1 Ocak 2022 tarihi itibari ile yürürlüğe gireceğini, Trabzon Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME)’nin bu tarihte zam kararı aldığını fakat dolmuşçuların uyanıklık yapıp şimdiden zamma başladığı öne sürüldü.

Trabzon Büyükşehir Belediyesi bu iddiaları yalanladı.

Belediye'den yapılan açıklamada, “Trabzon Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) toplantısında alınan karara göre şehir için dolmuşlarında uygulanacak olan yeni tarife 24 Aralık 2021 tarihi itibariyle uygulamaya başlanılmıştır.” denildi.

AK PARTİ KULİSLERİNDE KONUŞULAN HANGİ SÖZ?

AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora’nın bir buçuk ay önce söylediği bir söz AK Parti kulislerinde dillendirilmeye başlandı.

Bu söz şuydu: "İçişleri Bakanımız, hemşehrimiz, gururumuz Süleyman Soylu Trabzon'a bir aya kadar gelecek"

Bu söz üzerinden bir buçuk ay geçince, hatırlanıp konuşulmaya başlandı.

Hatırlandığı üzere İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, milletvekilliği döneminden bakanlığı dönemlerine kadar birçok defa Trabzon'a ayda en az bir kez geliyordu. Trabzon'da neredeyse iki yıldır uzun soluklu bir program yapmadı.

Şimdi bu sözün konuşulması normal.

KINAMA BAŞLIKLI YAZIDAN TRABZON FEDERASYONU ÇIKTI

Türkiye Yazarlar Birliği Trabzon Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi  Mümin Sağlam, kınama başlıklı bir yazı yayınladı ve Trabzon Dernekler Federasyonu Yönetim Kurulu’na seslendi.

İşte o kınama; 

“Trabzon Dernekler Federasyonu Yönetim Kurulu’na KINAMA

Sn. Başkan'a öncelikle başarılar dilerim.

Biz, ailemizden almış olduğumuz terbiye ve ahlak gereği biliriz ki; arkadaşlarımızın namusu bizim de namusumuzdur. Onu aynı hassasiyette kurur-kollar ve sahip çıkarız. Ona hiçbir şekilde halel gelmesine müsaade etmeyiz ve rıza gösteremeyiz. Bunu böyle bilir ve böyle davranırız.

Ama ne hazindir ki; güzide, saygın yerel basın ve kültür sanat camiası arkadaşlarımızın namusuna utanmadan, sırf onun hakkında eleştirilerde bulunuyorlar gerekçesiyle “beni eleştirenlerin”  cümlesiyle başlayarak sin-kaf kullanmak suretiyle utanmadan küfreden, dil uzatan, bu yetmemiş gibi bir de; yerel basınımızın saygın, onurlu ve şahsiyetli bir gazeteci yazarlar arkadaşımız hakkında “dernekler federasyonu başkanından 5000 TL alıp cebine attı,  onunla da gidip arkadaşlarına kıymalı- peynirli partisi verdi” yalanını utanmadan söyleyebilecek kadar küçülen bir şahsiyeti, Federasyon başkanımız bilmesine rağmen listesinden yönetim kuruluna almakla ona kucak açması, desteklemesi hatta ödüllendirmesi esef vericidir. Bu asla kabul edilemez. Böyle bir şahsiyetin, güzide Trabzon Dernekler Federasyonu’nun, şahsiyetli, onurlu, namuslu, saygın yönetim kurulu üyeleri arasında olması o üyelere de saygısızlıktır.

Oysa yazar diye ortaya çıkan bir kişi toplum ve okuyucular tarafından eleştirilmesinden daha doğal ne olabilir. Eleştirilemeyenler olsa osla insan olmayan varlıklar olabilir. 

Üstelik yazar diye milleti kandıran, iki cümle yazamayan bu şahsiyet yazar değil olsa olsa “yazdıran” olabilir. Çünkü gerçek yazarların emek verip yazdığı ancak ekonomik sebeplerden ötürü batıramadığı kitaplara o “yazar” diye imini yazdırıp, bastırmaktadır.  Yani sırf “yazar” diye ismi karşılığında yazarların emeğini para karşılığında gasp eden bir şahsiyet. Bu parayı da proje karşılığında devletten aldığını bizatihi açıkça ifade eden biridir. Kendisi bu konuda “ben ticaretçiyim” ifadesini de kullanan biri. Evet, bu doğrudur; o, yazar değil olsa olsa bir tacir olabilir, buna sözümüz olmaz.  Bastırmış olduğu kitapların üzerine “yazar” diye ismi bulunan bu şahsiyet aslında hiçbir kitabı kendisi yazmamış ve yazamaz da. Bunu da yerel camiada herkesçe bilinen bir gerçektir. Böyle birinin böyle güzide, onurlu bir yerde kucaklanması, korunması hatta bile bile ödüllendirilmesi ne hazindir.   

Federasyonun yönetim kuruluna böyle bir şahsiyetin edilmesi, üye derneklerin şahsiyetli ve onurlu üyelerine büyük bir saygısızlık ve haksızlık olmuştur. Oysa böyle bir şahsiyete gerekli hassasiyetin ilk önce Sn. Federasyon başkanımız tarafından göstermesi beklenirdi.  Bunu, yereldeki dernek üyelerine nasıl izah edebilir, onu da kendisi bilir.

Ancak güzide, şerefli ve onurlu Trabzon Dernekler Federasyonu Yönetim Kurulu üyeleri arasına böyle bir şahsiyetin bile bile kabul edilesini, Trabzon Yerel Basın ve Kültür-Sanat camiası arkadaşlarım adına kabul edilemez bularak KINIYORUM.

“Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır.””