ÖYLE BİR HADSİZLİĞİ KİMSE YAPMASIN!

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı eski Bakan Koray Aydın gibi adamlar Trabzon’da her zaman vardır. Sen ne yaparsan yap, liderliği kabul edilir, hemşerileri tarafından sevilir. Yani tutup da onu tuhaf şekilde yerden yere vuramazsın! Kabul görmez. Eleştirebilirsin, şu durumda şunu yaptı falan dersin ama ‘karşılığı yok’ ‘silindi gitti’ falan filan diye tefe koyamazsın. Ters teper!

Tıpkı bugünlerde olduğu gibi..

Böyle yapanları görüyoruz.. Bir de kendi partilisi Milletvekili Hüseyin Örs ile aynı kefeye koyma hadsizliğini yapıp komik duruma düşüyorlar.
Yok yok.. Siz saklandıkça biz sizi deşifre deceğiz..

hüseyin-örs-23-ekim-2021

TRABZON’A YATIRIM ADASI MECLİSTE NASIL TARTIŞMA KONUSU OLDU

5 bin kişinin istihdam edeceği denilerek 10 yıldır Trabzon gündeminde tartışılan ve Rize kadar yol alınamayan Arsin Yatırım Adası konusu alevlendikçe alevleniyor.

Muhalefet ‘nerede söz verdiğiniz ada’ diye çıkışıyor.

En son İYİ Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs bu konuyu Ankara’da meclise taşıdı.

TBMM’de Örs, “Son dönemde Trabzon’da AK Parti’nin yerel yöneticilerinin Yatırım Adası’yla ilgili süreci çeşitli sebeplerle uzatmak istediklerine dair bir kanaat oluşmuştur. Trabzon mazeret istemiyor yatırım adasını istiyor. Trabzon’un kabinede 4 bakanı var. Yatırım adası şimdi yapılmayacak da ne zaman yapılacak” dedi.

Buna karşılık AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora da, “Yatırım adası için deniz dolgusu yapılmak istendiğinde ve Kıyı Kanununda değişiklik teklif ettiğimizde arkadaşlar ‘ret’ oyu vermişti.Yatırım adası dolgu alanı ve güney çevre yolunun projeleri yeni bitti. İhalesi önümüzdeki yıl yapılacak. Bunun için çalışıyoruz” karşılığını verdi.

İşte bu noktada Trabzon’un önde gelen siyasi erkleri kavga ede dursun Trabzon iş dünyasının öncü kuruluşu Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası ne durumda? Ne yapıyor? 

TTSO seçimlerine bu durum yansır.

Bu TTSO yönetimine ‘beceriksiz’ davrandılar diye yansır. Mevcut yönetime muhalif olanlar, ‘siz beceremediniz’ eleştirileri getirmeye başladılar.

MASALLARINIZI TRT’DE YAYINLAYIN DİYE ÇIKIŞTI

Bakan Mustafa Varank’ın Trabzon ziyaretinin yankıları sürüyor. Yatırım adası projesiyle alakalı neden sorulara cevap vermediği ayrıntısını işleyen Karadeniz Gazetesi’nden Murat Taşkın çok ince göndermeli bir yazı kaleme aldı.
Bakın ne diyor; 
“Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Trabzon ziyaretinde sözü çok edilen ama icraat yapılmayan Yatırım Adası konusunu es geçmiş, siz söyleyin ‘duymamazlıktan’ gelmiş. Bundan dolayı da epeyce eleştiri almış! ( Yüzüne karşı söylenerek değil arkasından konuşularak ) almaya da devam ediyor. 
Bana göre Mustafa Varank’a haksızlık ediliyor. 
Neden mi? Çünkü sayın Varank yatırım adası denilen masalın 7 yıldır anlatıldığını, en az 27 yıl daha anlatılacağını, konuşulacağını, yarın hükümet programına alınıyor, yapılıyor denilerek, ahalinin meşgul edileceğini çok iyi biliyor da ondan..
Nereden mi çıkardık? Bu memlekette Tanjant 320, Arsin OSB 25 yıl sonra yapılabilmişti. Trabzon’da demir yolu masalı 80, çevre yolu da 25 yıldır anlatılmıyor mu?  O’nun için söz konusu Trabzon olduğunda demir yolu ve çevre yolu yatırım adası masallarından söz edeceklere tavsiyemiz, TRT radyosunda bir çocuk masalları bölümü vardı. 
Bunu yeniden yayına koydurup orada bunlardan dem vursunlar.”

mustafa-varank---akçaabat-şinik-osb

KUBİLAY ÇİÇEK MOZAMBİK’E NEDEN GİTTİ?

DEVA Partisi Trabzon İl Başkanı Kubilay Çiçek, yurt dışında bir iş seyahatine çıktı. Merak ettik.. Ne yaptı diye..
Hemen telefona sarıldık. Türkiye’ye döner dönmez kendisini aradık.
Sorularımızı sorduk.
İşte verdiği cevaplar;
İşimiz inşaat. 
- Yaklaşık bir senedir bir arsa araştırmamız vardı. 
- Yap sat yapabilir miyiz diye… 
- Bulmuştuk bir tane. 
- Arsa sahiplerini burda ağırlamıştım.
- Sonra da oraya gittik arsayı yerinde gördük. Ve anlaşmayı yaptık. 
- Orada vizeyi girerken kapıda alıyorsunuz.
- Fazla Türk görmedim. Trabzonlu iş adamıyla da tanışmadım.

TEDAŞ GENEL MÜDÜRÜ'NÜ TRABZON'A GETİREN NEYDİ?

Türkiye Elektrik Dağıtım A.Ş (TEDAŞ) Genel Müdürü Ömer Sami Yapıcı, elektrik dağıtım hizmetlerine ilişkin yapılan yatırımları yerinde incelemek ve çeşitli temaslarda bulunmak üzere Trabzon'a geldi.
 
Temasları kapsamında ilk olarak Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu'nu ziyaret eden Yapıcı, Vali Ustaoğlu ile elektrik dağıtım şirketi tarafından 2022 yılında kente yapılacak yatırımlara ilişkin görüş alışverişinde bulundu. Vali Ustaoğlu'ndan kentte elektrik dağıtım hizmetlerine ilişkin yaşanan  sorunları da dinleyen Yapıcı, bölgede yaşanan ve yaşanabilecek sorunların hızlı bir şekilde çözüme kavuşturulması konusunda her türlü diyaloğa açık olduklarını belirtti.
 
Vali Ustaoğlu ile görüşmesinin ardından bölgede elektrik dağıtım hizmeti veren Çoruh Elektrik Dağıtım A.Ş'yi de (Çoruh EDAŞ) ziyaret eden Yapıcı, şirket yetkililerinden 2021 yılında yapılan yatırımlar ile 2022 yılında yapılması planlanan yatırımlara ilişkin brifing aldı.
 
Yapıcı, bölgedeki inceleme ve ziyaretlerinin ardından akşam saatlerinde Trabzon'dan ayrıldı.

trabzon-valilik-tedaş-1